11.09.2011

Secret - Karmaşık bir sır

İşte tekrardan başlıyoruz, bu aralar ne kadar çok başa sarar oldum! Neyse...


Sizlere uzun zaman önce şans eseri izlediğim Secret isimli filmden bahsedicem. Secret yani Sır Hong Kong-Tayvan ortak yapımı 101 dakikalık bir film. Tür itibariyle dram, fantastik, müzikal, romantik yani her bişeyden azcık var içinde ama bana sorarsanız fantastik ve müzikal tarafı ağır basmış;) Güzel de olmuş hani...

Yazı yazmaya başlarken işin en zor kısmı ilk paragraftır, başını yazdım mı gerisi gelir. En azından benim için öyledir yeter ki başlayayım bıraksalar beni kendi halime destan bile yazarım. Ama bu film herşeyi altüst ediyor azizim... Adı gibi herşeyi sır, sanki film hakkında küçük bir ipucu versem herşey çorap söküğü gibi çözülecek. O yüzden olabildiğince üstün körü yazmaya çalışıcam;)

Konusuna kısaca değinelim; Jay piyanoda çok yetenekli bir öğrencidir. Babasının öğretmenlik yaptığı okula kaydolur. Jay okulu gezerken müzik odasından gelen piyano sesini duyar ve o tarafa doğru yönelir. Odaya girdiğinde ise piyanoyu çalan kişinin Rain, çaldığı şarkının ismininse sır olduğunu öğrenir. İşte bu noktadan sonra Jay için hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır. Tabi Rain içinde bambaşka bir yolculuk başlar...

Filmin ortalarına kadar masum bir aşk macerasına tanık olacaksınız. Ve yüzde yüz garanti ediyorum ki filmdeki müziklere bayılacaksınız! Biraz farklı bir konuya sahip olduğu için herkese hitap etmeyebilir ama kesinlikle çok orjinal bir film. Farkındayım çok üstün körü oldu ama bu filmi yazıya dökmek zor zanaat kardeşim:D İzleyip sırrı oyuncularla birlikte çözmelisiniz yoksa hiçbir önemi kalmaz;)


Bundan sonrası yasak bölge izlemediyseniz kafanız karışabilir uyarmadı demeyin!



Gözüme takılanlar:

Şimdi filmi izlerken gözüme takılan bir  iki nokta vardı hatırladığım kadarıyla yazayım...



***İlk gözüme takılan  Jay Chou oldu. Sen ne yetenekli bir şeysin ya! Vallahi maşallah;) Adam bu film de  hem yönetmen, hem senarist, hem başrol oyuncusu hem de şarkıları hazırlayan kişi.
Erinmedim biraz araştırma yaptım adam hakkında bilgiler ne kadar doğrudur bilemiyorum ama yinede vereyim; Jay Chou, Lady Gaga ve Michael Jackson'un ardından dünyanın üçüncü en çok müziği indirilen sanatçısıymış. Ayrıca Tayvan'ında en zengin sanatçısıymış  (bu şartlarda normal;))

***Böyle fantastik filmler de kesin birkaç tane mantık hatası bulurum. Ya ben çok zekiyim yada bunlar kör ahah (evet bencede birinci şık:D) 

İlk hata oğlan piyanoda düello yaptığı sırada ikinci kız yani Sky dönüp ''Çok tatlı dimi'' gibi bişeyler söylüyordu. Sonunda bütün sahneleri tek tek açıkladılar ama burayı havada bıraktılar.

Sonracıma sıranın üzerine yazı yazma mevzusu var. Madem sen geçmişten yazdın o yazıyı nasıl sihirli gibi bir anda belirmeye başlark ki? Yani söylemek istediğim geçmişte yazıldıysa bütün o zaman boyunca sıranın üzerinde yazılı kalması gerekmez miydi O_o

***Lisedeyken en berbat okul eteği bizimki diye düşünürdüm vazgeçtim bunların ki çok daha kötü:D

***Bu filmi sırf o piyanoları dinlemek için bile izlerdim. Tek kelimeyse muhteşem özellikle de düello sahnesi ve kızla birlikte dört elle piyano çaldıkları sahne çok güzeldi;) Hele de oyuncuların gerçekten piyanist olmaları sahneleri daha da izlenesi yapmış.

***Final itibariyle de farklı bir filmdi sonunun bu şekilde olucanı az buçuk tahmin ediyosun ama görsel şovla müzik bir araya gelince şahane bişey oldu. Filmin en sonu için yorum yapmıcam belki çoğu kişiyi tatmin etmiştir ama beni değil...


 Filmi izlerken birçok şey gözüme takılmıştı ama bu kadarı aklımda kalmış. Sonuç olarak çok çok güzel bir film değil ama kesinlikle izlenmesi gereken bir filmdi;) Hala izlemediyseniz izlemeye başlayın derim, benim gibi müzik aletleriyle hiçbir alakası olayan insancığın bile piyanist(tamma canım doğru düzgün flüt çalsamda olur) olası geldi valla daha nolsun:D

Tekrar görüşmek üzere sağlıcakla kalın...

14 yorum:

  1. Hep kanıma giriyorsun..Kore yapımı haricinde başka birşeyden zevk almam diyorum gözüme gözüme soktum şimdi Kore Delisi'nin zevkine güvenen ben izlemezsse ayıp olur listeme aldım ..Sayfaya atayım bu yazıyı görsün okusunlar bu tatlılıktan mahrum kalmasın korecanlarım:))

    YanıtlaSil
  2. :))
    Ahtım var canım sana koreden yapımlarından başka şeylerde izlettiricem:D Bu filmde iki-üç harika sahne dışında orta halli diyebileceğim bir film ama sana daha iyi yapıtları da tanıtcam merak etme. Sen izleyene kadar devam:D

    YanıtlaSil
  3. arzum ben geldim canım
    her zamanki gibi harikasın tatlım

    YanıtlaSil
  4. "*İlk gözüme takılan Jay Chou oldu. Sen ne yetenekli bir şeysin ya! Vallahi maşallah;) Adam bu film de hem yönetmen, hem senarist, hem başrol oyuncusu hem de şarkıları hazırlayan kişi.
    Erinmedim biraz araştırma yaptım adam hakkında bilgiler ne kadar doğrudur bilemiyorum ama yinede vereyim; Jay Chou, Lady Gaga ve Michael Jackson'un ardından dünyanın üçüncü en çok müziği indirilen sanatçısıymış. Ayrıca Tayvan'ında en zengin sanatçısıymış (bu şartlarda normal;))"
    şuan bildiğin şoklardayım biliyor musun? o çocuk nasıl senarist ve yönetmen olabilir dahi galiba:D film görsel bir şölen çünkü ... özellikle kapanış sahnesi.
    rain'den sonta Time dergisi onu bu yılın 3. en çok dikkat çekeni ilan etmişti normalmiş

    YanıtlaSil
  5. @mahbup: ^_^ Hoşgeldin mahbup ama arzunun bloğuna bu adresten ulaşabilirsin;
    http://korelim.blogspot.com/

    @Makinosev: Dikkat çekmeyecek gibide değil yani. Dahimidir bilmem ama normal bir insan olmadığı kesin çingu:D Ve evet bu filmi güzel kılanda filmdeki görsel şovlardı;) Cidden helal olsun adama...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    http://www.sosyalgemi.com/secret-sir-2007-tayvan/ adresinde içeriğin çalındığına rastladım aynı şekilde benim blogumdan da çalıntılar yapılmış. Ben blog sahibine yazıların kaldırılması hakkında bir mail gönderdim ve sizi de bilgilendirmek istedim.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bilgilendirme ve dikkatin için gerçekten çok teşekkür ederim. Aynı şekilde bende mail gönderdim ama sağolsunlar sadece bir yazıyla sınırlı kalmamış emek hırsızları.
      Tekrar teşekkürler.

      Sil
  7. Birlikte piyano çaldıkları sahne muhteşemdi nette o parçayı bulamadım bi türlü

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu filmi yıllar önce izlemiştim ve en başlarda çok sıradan gelmişti ama son yarım saatlik kısmı beni oldukça şaşırtmıştı

    YanıtlaSil
  10. Bu filmin sonunda ne oluyordu. Çocuk geçmişde mi kalıyordu pek anlamadım orayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler!!!!!!
      Evet, geçmişe kızın yanına gidiyor;)

      Sil
    2. Yani orada kalıyor 😱 ölmedi mi bu kız ya😂 Neyse en azindan mutlu son ama akılda kalan bazı sorular var 😂 teşekkürler ❤

      Sil
    3. Spoiler!!! Filmi izleyeli beş sene oldu ama hatırladığım kadarıyla kız ölmüyor ve çocuk da kızın yanına yani geçmişe gidiyor. Rica ederim;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...