16.09.2011

Severek İzlediğim Animeler

 Bulaşmadığım bir anime kalmıştı ona da bulaştım başım göğe erdi, şu son yılımda ders çalışmam gerekirken zamanımı  çar çur ettiğim için nasıl mutluyum anlatamam:D Ama ne yapayım zaman içimdeki çocuğu öldürmeyi unutmuş galiba, aksi taktirde ha bire ortaya çıkıp beni animelere yönlendirmezdi herhalde dimi^^
Son birkaç yılda baya anime izledim, içinde burun kıvırdıklarım da oldu, gözümü ayıramadıklarım da… Blog da sevdiğim birkaç animeden kısaca bahsedicem, sizde animelere  eskiden benim yaptığım gibi mesafeli yaklaşıyorsanız en azından bir şans verin derim;) Tamam çok saçma sapan olanları var içinde ama ciddi anlamda üstüne kafa yorulmuş ve ortaya harika çizimler, karakterler, replikler vs vs çıkmış animeler var. 


Şimdi birkaç tanesinden başlayalım:
***

Special A



İlk izlediğim animelerden biri olma özelliğini taşıdığı için (belki de ilktir hatırlamıyorum O_o) Special A’dan başlayalım. Bu animeye sevgili çingum Hikaruivy’nin tavsiyesi üzerine başlamıştım ve beklediğim gibi beni hayal kırıklığına uğratmadı. Hatta beklediğimden çok daha iyi bir animeydi;)

Konusundan bahsedecek olursak, Special A yedi tane seçilmiş öğrencilerden oluşan özel bir sınıfı konu alıyor. Seçilmişten kastımız bu öğrencilerin okul sınavlarda her zaman ilk yediyi oluşturmasındır. Bu animeyi izleyeli çok oldu ama en çok aklımda kalan sınıf birincisi Kei ve sınıf ikincisi Hikari oldu. Seri boyunca eline bir kitap alıp da doğru düzgün okuduğunu pek görmesem de her defasında birinci olan Kei ve elinden kitap düşmemesine rağmen her seferinde ikinci olan zavallı Hikari:D Her karakterin ayrı bir şekerliği vardı ama özellikle de Kei’nin umursamaz görünmesi buna rağmen Hikari’ye takılmadan duramamasını ve birincilikle kafayı bozmuş Hikari’nin dünyadan bi haber olmasını izlemek çok keyifliydi. (en şeker ayrıntı da her defasında Hikari’nin başına düşen ikincilik damgasıydı^^)

Konunun okul yıllarında geçmesi, fantastik animelerden biraz daha uzak olması, kızın alıştığımız salak tiplerden olmaması, bir kıza bir sürü oğlanın aşık olmaması sanırım Special A’yı izlenir kılan özellikleri. Bu anime en çok sevdiklerin arasında üst sıralarda hakkıyla yerini aldı efenim;)

***

  Kaichou Wa Maid-Sama





Yine çok severek izlediğim bir anime, kısaca biz ona Maid Sama diyelim;) Anime konu itibariyle Misaki isimli liseli bir kızın etrafında gelişiyor. Misaki vakti zamanında ailesini terk edip giden babası yüzünden erkeklerden nefret ediyor. Ve bütün hayatını başkanlığını yaptığı lisedeki kızları erkeklerin zulmünden (!) koruyacak geçiriyor. Ultra dominat olan Misaki’nin bu sahnelerini izlemek çok eğlenceliydi doğrusu erkeklerin her dediğine hayır diyor, küçük bir yanlış yapsalar pata küte giriyor:D

Ama asıl konu Misaki’nin yoksul olan ailesine yardım etmek için okuldan sonra çalıştığı Maid Cafe’de hizmetçilik yapmasıdır. Eee Misaki okulda erkeklere mum söktüren, sert, imaj sahibi bir başkandır. Tabi ki böyle bir başkanın kafede hizmetçi olarak çalıştığını okuldakilerin duymaması gerekir (duyulmazsa şaşarım zaten) Bu sırrı ilk olarak okulun üç serserisi öğrenir sonrada aşırıcı derece de mükemmel, zeki ve yakışıklı olan Usui öğrenir. Komedi de bundan sonra başlar;)

 ***

 Vampire Knight
 



Genel de vampir konulu şeyleri izlemeyi severim ama dozunda olursa. Bu da onlardan biri, vampir konusuna biraz farklı bir boyut getirmiş animelerden. Farklılıktan kastım; mesela bu anime de vampirler güneş ışığından rahatsız olmuyor sadece geceyi daha çok seviyorlar, sonracıma vampirlerin kan içmek haricin de daha farklı yetenekleri var...

Konusu ise; küçükken bir vampir tarafından saldırıya uğrayan Yuuki'yi safkan bir vampir olan Kaneme kurtarır ve onu yönetici Cross'a emanet eder. Vampirlerle normal insanların aynı yerde yaşadığı özel bir okulun yöneticisi olan Cross Yuuki'yi ve ailesi vampirler tafarından öldürülen Zero'yu evlat edinir. Cross akademisinde gece vampir öğrenciler gündüz ise insan öğrenciler okumaktadır. Yuuki ve Zero'nun görevi ise bu gece ve gündüz sınıfını birbirinden ayrı tutmaktır. On yıl boyunca herşey aynı düzen gitmeye devam eder ama Yuuki'nin unuttuğu anılarını hatırlaması, Zero'nun sırrı ve Yuuki'ye olan duyguları, Kaneme'nin hiç beklenmedik sırlarının bir bir ortaya çıkması bütün düzeni altüst eder. Bakalım Yuuki kaybolduğu bu dünyada yolunu bulabilecek mi;)

Vampire Knight iki sezondan oluşan bir yapım ve ben ikisini de izledim. Sevdin mi derseniz kötü bir anime değildi ama çok da iyi diyemem, bir kaç ayrıntı dışında sevdim;)

***

Aslında bu yazı da en az beş tane anime tanıtmayı planlamıştım ama çok yoruldum galiba, çünkü kurduğum cümleler her geçen dakika hafiften kaymaya başladı:D O yüzden ben daha fazla saçmalamadan şimdilik bitirelim, başka bir anime yazısın da kaldığımız yerden devam ederiz;) 


Başka bir yazıda görüşmek üzere
kendinize iyi bakın^^



15 yorum:

  1. Kaichou Wa Maid-Sama ve Vampire Knight ı izlemiştim diziler kadar eğlenceli bu animeler(:

    YanıtlaSil
  2. Kaichou Wa Maid-sama'yı indirmiştim, yakın zamanda izlemeyi planlıyorum. Eminim çok eğlencelidir.
    Vampire Knight'ın da mangasını okuyordum, ama yarısında bir yerde ara vermiştim, araya başka mangalar falan gitti. Unutmuşum gitmiş, şimdi geri dönesim yok. Değer mi, devam edeyim mi sence?
    Ben asıl dizi soracağım sana :) Eğlenceli Kore dizisi arıyorum. Sweet 18 mi Bad Family mi daha eğlenceliydi sence? Ya da onları boşver şunu izle diye aklına gelen varsa o da kabulüm :)

    YanıtlaSil
  3. @bunusevdim:hani şu bir türlü sonunu bağlayamadıkları animeler varya Vampire Knight de onlardan biri sayılır. Tamam anime çok güzel ama devam etmesen de olur hani;)
    Kaichou Wa Maid-sama kesinlikle izle çook eğlenceli, şeker bir anime;)
    Dizilere gelince; Bad Family hakkında fazla bir bilgim yok çingum, izleyip izlemedim mi onu bile hatırlamıyorum O_o Sweet 18 de eh işte dediğimiz dizilerde yani sıradan bir romantik-komedi, izleyecek bişi bulamazsan izle;)
    İzledin mi bilmiyorum ama ilk aklıma gelen diziyi yazayım; Foxy Lady!Çok tatlı bir dizi izlemediysen kesnlikle öneririm. Bende şu anda Manny diye bir kore dizisi izliyorum. Daha ilk bölümündeyim, amerikan filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz erkek dadıların kore versiyonu gibi bişi. Romantik komedi türünde istersen bi göz at;)

    YanıtlaSil
  4. Kaichou Wa Maid-sama'yı izleyeceğim izlemesine ama One Piece'i bırakamıyorum ki, anime izlemek istediğimde elim hep ona gidiyor :) Neyse bir ara bakıcaz artık, o kadar indirdim.
    Sweet 18 demek sıradan, çok hayal kırıklığına uğradım şimdi :) Bad Family de forumlarda falan herkes çok güldüğünü yazmış. Bir de oyuncuları da komik oyuncular, artı Heechul oynuyormuş, heheh. Yine de büyük risk, ben bir izleyen bulayım artık.
    Foxy Lady'yi izledim, hatta muhtemelen bir yazı bile yazmıştım. Ben de sevmiştim onu, kadını o rolde ölsem hayal edemezdim. Oğlan çok şekerdi :)
    Manny'yi sen izle bakalım, takipteyim seni.
    Acep Kim Tak-goo'yu mu izlesem, şimdi ne alaka o komedi değil diyeceksin ama sanki baya güzel bir diziye benziyor. Ben bu ara bütün dizilerde gönül eğlendiriyorum. Nasılsa daha Hong Gil-dong'la The City Hall'ü bitireceğim, ondan sonraki dizimi arıyorum :) Gerçi öyle dememek lazım, bazen hemen bitiveriyorlar hahah

    YanıtlaSil
  5. @bunusevdim: One Piece'yi izlemeyen bir ben kaldım galiba ama inat ettim başlamıcam, çok uzun ya bir sararsa beni alimallah kpss yi falan unuturum diye korkuyorum:)
    Kim Tak-goo benimde merak ettiğim dizilerden biriydi. Malum içinde yemek olan dizileri pek bir sevdik (bkn Pasta:))İzle bakalım sen seversen bende başlarım;)
    Manny başlarda pek bir güzeldi ama şu aralar bozuyorlar gibi, dur bakalım tam bir kanıya varım sanada haber veririm;))

    YanıtlaSil
  6. Tabii animelerde bölüm 20 dakika olunca, üst üste 10 bölüm izlesen bile çok sorun olmuyor :) KPSS'ye hazırlanacaksan bir şey diyemem tabii :) Ama şöyle düşünebilirsin, ders çalışma molalarında mesela 20 dk'lık bir ara verirsin, bir bölüm ödül. Ya da 10 dakika ara, bölümün yarısı yarısı şeklinde. Bir de diziye falan saracağına animeye sarmak daha iyi oluyor sınav zamanları, sürekli kahkaha kaynağı. Ay ben yanlışlıkla özendiriyorum galiba, sen sınavdan sonra başlarsın canım ;)

    YanıtlaSil
  7. Biraz öyle oluyor galiba:D Ama şu sıralar gülmeye gerçekten ihtiyacım var, bakalım Manny bitmek üzere zaten ve büyük ihtimallede yeni diziye başlamam yarım kalanları tamamlarım. Ve önerin üzerine(ahhahh benimde Allah tan aradığım zaten) anime dünyasına birkez daha giriş yaparım:D

    YanıtlaSil
  8. Unni animeler benim de ilgi alanıma girmeye başladı.. Acaip bir şekilde anime tutkusu gelişti bende. Dizilere biraz ara vereyim deyince bu sefer "madem dizi yok, anime olsun o zaman" şeklinde bir düşünceye kapılıverdim. Neler önerirsin demicem önermişsin zaten önereceğini. :P O zaman sorayım: Itazura Na Kiss nasıl? Ona başlamayı düşünüyorum da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yukarıdaki özellikle de ilk iki animeyi izledin mi? İzlemediysen öncelikle onlara başla derim. Itazura Na Kiss ise dizi uyarlamasını izlediysen onunla hemen hemen aynı. Sadece animedeki çocuk dizidekine göre daha sıcakkanlı:) Bi de ben izlediğim dizilerin animeleri izlemeyi pek sevmiyorum, herşeyi bildiğim için sıkıcı geliyor. O yüzden yeni animeleri izlemek daha eğlenceli, en azından benim için;)

      Sil
    2. Ah benim internetten izlediğim ilk animem Itazura Na Kiss desem? ^^" Yani bahsettiğin animeleri izlemedim. :/ Itazura Na Kiss'te de büyük bir azimle 20. bölüme geldim. Ha bu arada, Playfull Kiss'i izlemedim ama animenin uyarlaması olduğunu öğrenmiştim onun. Ah ah sormadan edemeyeceğim: Şu balaylarında yaşanan öpüşme sahneleri vs. dizide de var mı? Gören sapık sanabilir ama sormazsam da rahatlamam, çok hoştu o sahneler. ❤‿❤ Varsa da eminim animedeki kadar duygulu değildir. A ayrıca bu kıza bayıldım, özellikle de gözlerine, Irie-kun da çok hoş. ^__^ Demişsin ya animedeki daha sıcakkanlı. Zaten Hyun gibi bir kalas oynuyorsa Irie- kun'u duygusuz olması işten bile değil. :P :P :P Ayrıca Playfull Kiss'in resimlerine filan şöyle bir bakındım, çok soğuktu. Donuyorum diyip hemen kapattım. :D
      Special A ile devam edeyim o zaman, teşekkür ederim. :):):)

      Sil
    3. Ehhe canım sana şu kadarını söyleyeyim diziyi zilerken o kadar sinir oldum ki devamlı atlaya atlaya ilerledim. Uzun zaman önce izlemiştim, aklım da diziye dair pek bişi kalmadığına göre beni pek iyi yönde etkilememiş demektir;)Ama animesini bende sevmiştim en azından dizisinden daha çok sevdim. Harmonicim tamam anime güzel ama daha da güzelleri var mesela şu Kaichou Wa Maid-Sama bir numara anime. Çok güzel cidden ya kaç kere oturup izlemişimdir ve hala sıkılmadan tekrar izleyebilirim o derece yani:D

      Sil
  9. Kaichou Wa Maid-Sama sevdiğim nadir romantizm konulu animelerden biridir. ona da başlarken hani türüne filan hiç bakmamıştım. ismi ilginç geldiğinden izleyeyim dedim Usui karakterine bitmiştim! biraz da baş kızımızın dik duruşlu, kendinden emin yapısı beni etkilemişti. normalde romantizm konulu animelerde, ya çekingen olur, ya aşkını ifade etmeye çalışır edemez; olaylar uzar gider. ben de bıkkınlık geçiririm. fakat usui ile misaki'nin birbirlerine karşı tutumları eğlenceliydi. bu yönünü oldukça sevmiştim. vampir knight'a ise çizimlerinden başlamıştım. müdür harikaydı ya. asdafg adam akılıma geldikçe gülüyorum resmen. bir mangasının sonu beni tatmin etmedi. her türü, (romantizm, komedi, aksiyon) güzel harmanlayıp sunulmuş bir yapımdı. Special A ise izlemeyi çok istememe rağmen site yorumlarından birinde "bacaklar çok ince çizilmiş" yorumunu görmem ile birlikte anime karakterlerinin bacaklarını takıntı haline getirdiğimden devamını getiremediğim yapımlar arasındadır. -keşke o yorumu görmeseydim!- hâlâ izlemeyi çok isterim, hatta birkaç defa açıp seyretmeye çalışmış, lakin sonunda yine o yorum aklıma geldikçe izlemeyi bırakmıştım. bir gün mutlaka devamını getireceğim. güzel seriler ve güzel bir yazı olmuş. anime izlemek isteyen arkadaşlar için oldukça kapsamlı bir öneri listesi. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna aynen katılıyorum. Benim içinde anime de kız karakterlerin mıymıntı, aşırı utangaç, sakar olmasına illet oluyorum. Maid-Sama ve Special A anmelerini bu kadar çok sevmemin belkide en önemli nedeni kız karakterlerin güçlü duruşu (o değilde erkek karakterler şahaneydi be:)))

      Evet Special A da bacaklar ince çizilmiş ama birde şöyle düşün o animeyi diğerlerinde farklı kılan özelliklerden biride çizimleriydi. Ve sportif afacan kızımıza da atletik vücut pek yakışmıştı ;))

      Sil
  10. bana kore animesi ama kesinlikle kore animesi olacak bak kesin kore animesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerir misin demek istedin galiba:) Ama ben kore animesini özellikle izlemiyorum. Japonlarla karşılaştırdığımda çok acemi ve çizimleri çok yapay geliyor. O yüzden sana kore animesi öneremicem üzgünüm.

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...