9.11.2011

Güney Kore'den Haberler

Bayram dolayısı ile bloğuma bir kaç gündür giremiyordum, uzak doğuya dair son gelişmeleri gecikmelide olsa yazmak istedim. Bir sürü konu yığıldı hepsi için ayrı ayrı sayfa açmak yerine tek bir sayfada paylaşıcam. Şu anda bu post'u zor şartlar altında yazıyorum o yüzden biraz kısa kesicem;)
Not:Başlık bulmak yazı yazmaktan çok daha zor, birkez daha anlamış bulunmaktayım O_o

İşte gözüme takılan son olaylar:

***
Bigbang'in zaferi!


Taze taze ilk haberimizi verelim, sevgili Bigbang grubu 6 Kasım günü MTV Ema da Worldwire Act katagorisinde ödüle layık görüldü. Yapılan oylama sonucunda sevenlerinin ve Vip'lerin desteğini alarak birinciliği göğüsleyen Bigbang grubu, içlerinde son yılların çok ses getiren Britney Spears gibi isimleri geride bıraktı.


Bir Vip olmamama rağmen Bigbang'ın ödül aldığını duyunca havalara uçtum resmen! Gruba ve ödül törenine dair bütün yazı ve videoları yüzümde salak bir gülümsemeyle okudum, izledim. Hala şu yukarda gördüğünüz resme bakınca bile mutlu oluyorum^^ İçinde böyle milli olan şeyleri hep çok sevmişimdir. Eminimki o sahneye çıkmak ve bir koreli olarak(onlar için) ödül almak paha biçilmez derecede önemli olmalı. Kaldı ki Kore'deki dört şarkıcıdan üçünün amacının batıya açılmak olduğu göz önüne alınırsa. Neyse işte onlar için bu unutulmaz olan anları bende büyük bir keyifte izledim. Dediğim gibi bir Vip değilim ama olma konusunda emin adımlarla yürüyorum:) Bigbang'ı canı gönülden kutluyorummm ve şarkılarıyla beni daha uzun süre şaşırtmalarını istiyorum. Tebrikler Bigbanggg!!!

***

 F.T Island - Distance


Ve geldi benim grubuma...  FT Island grubu korece olarak yayınladıkları Memory in FT Island albümünün tanıtımları bile daha bitmeden, Japonca olarak seslendirdikleri Distance mini albümünü piyasaya sürdüler.
Mini albümde dört tane şarkı yer alıyor ilk ikisi albüme adını veren Distance şarkısı ve onun farklı enstrümanlarla çalınmış hali, diğer ikisi ise Life ve Venus...

FT Island gurubunu seviyorum ya, normalde sevdiğim şarkıları dinleye dinleye eskitirim ama bu grubun şarkılarını eskimek bilmiyor. Adamlar dinlettiriyor kendini kardeşim;) Neyse fazla uzatmadan albümün ilk performans videosunu verelim Distance... 

 

 ***

Wonder Girls - Wonder World

Öncelikle belirtmek isterim koreli kız gruplarında özellikle T-ara ve F(x) haricinde kimseyi dinlemem. Kız gruplarına karşı bir önyargım oluştu ve bunun en büyük nedenlerinden biri de Wonder Girls'dür. Bu grubun sevdiğim şarkısı yok desem yeridir (taş çatlasın iki) o derece yani. Ama grubun Wonder World adlı yeni albümleri çıktığından beri baya bir söz edildi. Yeni imaj, yeni bir hava katılacak gruba dendi... Ben hemen grubun yeni yayınladıkları klibi ve Be My Baby şarkısını vereyim. 


Önceki şarkılarına kıyasla daha sert ve kadınsı bir ses tonuyla söylemişler. Yani bana Wonder Girls grubu denince aklıma gelen ilk şey şirin görünmeye çalışan cırtlak sesler korosudur:) Grubun bu albümler birlikte kendinde değişikliğe gitmesi çok ama çok yerinde olmuş, şarkıyı deminden beri dinliyorum baya baya sevdim. Bu sert ses tonu şarkıya yakışmış ama Rap bölümünü sevmedim sevemedim! Çok uyumsuz olmuş yada ben yakıştaramadım bilmiyorum ama bu grup Rap yapmasın ya nolur O_o Bunun haricinde klibi izlediğimde ilk tepkim şu oldu ''aha huylu huyundan vazgeç miyor yine bacak şov'' oldu:D
Velhasıl sevdim bu şarkıyı canlar;)

***
Şimdilik benden bu kadar
bir dahaki yazıda
görüşmek üzere;)

10 yorum:

  1. BB'in kazanması aslında sadece VIPlerin değil kpop severlerin zaferi. dünyaya Kpop'un gücünü kanıtlamak için hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz :D

    Distance güzel şakıymış :D F.T Island'ı ben de çok seviyorum. Canlı performanslarına bayılıyorum, çok göz doldurucu oluyor ancak grubun popüler olmamasına üzülüyorum :( Pop idolleriyle o kadar kafalarını bozmuşlar BAND'e olan ilgi az :(

    YanıtlaSil
  2. V.I.P ler kıymetimizi Big Bang sayfada hergün bangorbangır bağırdık oy verin diye:))gerçekten Güneşim ne ara bu kadar konu birikiyor ben yazacak bir şey bulamıyorum :((!!!

    Her bilgi süper yazım şahane:))) bayıldım çingu:)

    YanıtlaSil
  3. @selocan: Hakılısın Kpop'un Dünya'ya değil belki ama daha geniş kitlelere adının duyurulması için güzel bir fırsat oldu bu;)
    FT Island bence diğerlerine göre daha ağır ama emin adımlarla ilerliyor. Diğer bir çok grup gibi hayranlarını sadece sahne şovlarıyla değil ses ve yetenekleriyle kazanıyorlar;) Boşver az olsun öz olsun ama FT Island daima şarkı söylesin;))

    @Kore Aşığı: Hadi yaO_o Valla ne bilem yıldızım şimdi sınavlarım olmasa oturur yazı yazarım. İnternette birazcık dolanınca malzeme fazlasıyla buluyorum. Gerçi sen öyle diyosun ama bloğundaki son iki konuyla beni şaşarttın (ikisinide pek beğendim hele de K.Will yazını hiç beklemiyodum doğrusu)ayrıca faceye eklemek için o kadar şeyi nasıl buluyorsun bakalım:))))

    YanıtlaSil
  4. Big Bang'e deli sevindim ya! Çok güzel bir başarı :) 2NE1'da güzel ya:) En büyük bacak şovu SNSD yapıyor. 9 kızın bacaklarını açıyorlar, ben klipten kopup bacak izliyorum sonra :)

    YanıtlaSil
  5. Bıgbang'i ve bütün VIP leri tebrik ediyorum buradan.. İyi iş çıkarmışlar! Şu Wonder Girls midir nedir o da çok kötü hiç beğenmedim. Hareketleri çok saçma bi kere!! SNSD ondan bin kat daha iyi!! :)

    YanıtlaSil
  6. @Aicha: Bacak konusunda SNSD'yi tek geçiyorum bende, zati onların klibinde amaç görsel şov. Ee malum ses altyapısı sağlam olmayıca yapacak başka bişi kalmıyor;)

    @Minoz: Minozcum naptın sen ya! Wonder Girls'ü sevmemeni anlarım ama SNSD'yi bunlardan daha çok sevmeni anlamıyorum yahu:P Hemde bin kat mı O_o Gerçi bu işler tercih meselesi dimi;))))))

    YanıtlaSil
  7. kore delsi kore delsiii ben senden aşırı derece dizi tanıtımı bekliyorum ya bir sen gzl yapıyrsn bu işi ve bıraktın uğruyrm ara ara ama:(paylaşımın yok:(((acele ve cokk paylaşımlar istyrmmmmmmmmm..

    YanıtlaSil
  8. @Hale gök: Yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim hale yazılarımı beğenmene sevindim. Ama eskisi kadar aktif olamıcamı en başta söylemiştim, yinede elimden geldiğince yazmaya çalışıcam.
    Şu anda bile yazı yazıyorum, yakında yayınlarım;))

    YanıtlaSil
  9. snsd nin ana vokalisti güney korenin kız gruplar arası vokal listesinde yıllardır birinci. taeyeon un vokali anti fanları bile kabullendi. solosunu desen tek bir kişi bile kötü diyemedi. neyin kötüsünden bahsediyorsun. snsd k pop hallyu starlarından. snsd youtube mtw ödülünü alan tek k pop grubu. snsd en çok satış yapan kız grubu. en çok izlenilmeye ulaşan kız grubu. ı got a boy şarkıları bir haftada 20 milyon izlenime ulaştı bunu başaran da tek kız grubu. asya nın en büyük stadı olan tokyo dome de konser veren tek kız grubu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve bütün bunlar benim 09.11.2011 tarihinde bahsettiğin kız grubunu T-ara kadar sevmediğim gerçeğini değiştirmiyor. Daha öncede dediğim gibi zevkler ve renkler konusu. Misal şu anda hiçbirini dinlemiyorum açıkçası hiçbiriyle de ilgilenmiyorum;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...