19.11.2011

♫ Sıla ♫


Bir kaç gündür (hafta oldu mu ki O_o) gelen yorumlara cevap veremedim ve bloğu güncelleyemedim biyanee. Vize haftasına girdim üstelik durduk yere başıma daha bir çok sınav belasını açtım. O yüzden ortalıklar da bir hafta daha olamıcam (olmamam gerekiyor:)) 

Hep söylemişimdir ders çalışırken şarkı dinlemeyi çok severim, her ne kadar uzmanlar tavsiye etmese de ben kendime şiddetle tavsiye ediyorum arkadaş! Eğer ders çalışırken oda da benden başka ses olmazsa uyuyup kalıyorum hele bir de sevmediğim bir derse ohhh haftalık uykumu alır kalkarım yani o derece:D O yüzden taaa liseden beri ders çalışırken şarkı dinleme alışkanlığı kaldı bende, şimdi istesem de değiştire miyorum.

Neyse işte bugün ''Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri'' ne çalışıyorum bir taraftan da Sıla'nın şarkılarını dinliyorum. Ahahah Sıla&AB ne uyumlu çift olmuşlar dimi:)) Ben ne güzel çalışkan bir öğrenci gibi oturmuş kuzu kuzu araştırmamı yaparken aklım bin bir türlü hinliklere kayıyor.  Mesela kitabı bir kenara bırakıp sadece şu Sıla şarkıları üzereinden yola çıkarak AB-TR ilişkisini açıklasam... Bakınız şarkıyı dinlerken dikkatimi çeken yerlere:
Boş Yere
Bomboş kalbimin odaları bomboş
Halsiz hissiz, nasıl bu kadar loş
Gece insafsız benden bile sarhoş

Sabahladım yedi gece durmadan üst üste
Gittiği yerden arar diye
Çok vicdansız, geceden bile sarhoş

Fazla, hep dahasına meyilimiz
Bakma bize düşman kendimiziz

Ben sana nerden tutuldum
Yokluğunda hem nasıl duruldum
(Göz göre göre nasıl duruldum)

Sağ elimi solumla avuttum
Boş yere, boş yere

Hep boş yere 

 
Kızmam eloğlu değilsin ki
Şahaneyim demedin ki
Olmadı kabul farkındayız en azından (!)
 ***
Gol 
Yetti bu vicdan muhasebesi
oldu olmadı muhakemesi
geçtik iyisinden vasatından

aaa düpedüz mahalle baskısı
bitmedi gitti it dalaşı
sıyırttık aklımızın çeperinden

büyüdü çocuk döndü devran
illa diyorsan hodri meydan
ben hazırım yok korkum senden
paşam artık kork benden
(koçum artık kork benden)

napıyormuşuz bir daha yapmıyormuşuz
sağ gösterip sol vurmuyormuşuz
o şutu çekip golü atamıyorsak
öyle oturduğumuz yerden konuşmuyormuşuz


sıska mı kalsın hayallerimiz
ne münasebet tabii yapabiliriz

tutma beni kolumdan yolumdan

eskiden olsa farklı düşünürdüm
derdime eklerdim üzülürdüm
oh be günaydın hadi marş marş!  

Söz: Sıla Gençoğlu Müzik: Efe Bahadır 
(Kaynak;  http://sarki.alternatifim.com/)

Yorum yapmıcam sadece bir an bu satırları sınav kağıdına yazsam dersten geçme olasılığım ne olurdu diye düşünmeden kendimi alamadım. Bir gün delidir ne yapsa yeridir felsefesine uyup bütün tabuları yıkmak istiyorum! Ne için geldim neler yazıyorum yine tamam bu konuyu kapatıp günlerdir dinlediğim sıla şarkılarından bir kaçını eklemek istedim. Nasıl olsa şu dar vakitte dizi-film yazısı yazamıcam en azından şarkı paylaşayım dedim hemde Türkçeee:)) Seviyorum bu kadını ya deli dolu, kendiyle barışık ve güçlü bir sese sahip...  Daha ne olsun.
***
 Boş Yere

***
 Oluruna Bırak

***
 Gol

 ***
Seni Görmeseydim

***
Yeniden Başlasam

Ve daha aklıma gelmeyen ama devamlı dinlediğim bir sürü Sıla şarkısı... Sıla ile ilgili daha ayrıntılı bilgi ve şarkıların tamamı için sizi Sıla'nın Resmi Web Sitesi yada Resmi Fan Sitesine yönlendireyim;) Şimdilik benden bu kadar hepinize huzurlu günler;)
 ♫                    
Oluruna bırak, her neyse geçer
Hayata zulmedip üzülmeye mi değer
Oluruna bırak, her neyse geçer
Gün doğsun hele bi, üzülmeye mi değer!

7 yorum:

  1. günlerdir yeniden başlasam parçasını dinliyorum, sıla iyidir, sıla dinlemek harikadır ama bir eğitimci olarak 1 kez kaçılaşacağını müzik eşliğinde çalışırken 3 kez daha çalışman gerektirdiğini açıklamayı bir görev görmekteyim.

    YanıtlaSil
  2. :) Bende bu durumun bilincinde olup yinede bildiğini okumaktan kendini alamayan yaramaz öğrenci olarak uyarın için teşekkür ederim;))

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Haftalık uyku! Ah çok güzel bir yazı bu! ahahahaha Ben de aynen senin gibiyim unni. Ama ben yolunu buldum, klasik müzik! Ama böyle hın vın gitmeyecek yükselecek alçalacak böyle arada bi hop olacaksın ki silkinip kendine geleceksin. :D Ders çalışırken sözlü müzik olunca aklım sözlere kayıyor.. Ben de çalışmayıp söylemeye başlıyorum, sonra da işte felaket bi sınav sonucu!! ühüü! ama klasik müzik dinleyeceğim, tamamdır. :D
    Ama Sıla da güzel söylüyor gerçekten, tebrik etmek lazım. ^^ Onu da çalışmıyorken dinliyorum. :P Yazı için teşekkürler. ^^

    YanıtlaSil
  5. @Harmony: Klasik müzik ha hımm sanırım bende deneyebilirim bunu. Tek bir modda giden müziklerde ders çalışamıyorum ama seninde dediğin gibi uyku acıcı, yükselen alçalan sözsüz bir müzik dinlemek kulağa hoş geliyor;) Bende dinleyeceğim harmonicim... Bende yorumun için teşekkür ederim;)

    YanıtlaSil
  6. kore delisi neredesin sen bakiyim. Seni bir kaybettim bulamadım uzunca bir süre.. Bir ara bloguna ulaşılamıyordu sonra da ben aramaktan vazgeçtim, aklıma geldi bir bakınayım dedim o da ne, kore-delisi sahalara geri dönmüş :)) seni gördüğüme(pardon göremediğime di mi ) çok sevindim doğrusu .Yazılarını vakit buldukça okuyorum takipçinim:) bu arada buket ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısaca wordpress bana uyuzluk yaptı, baktı sanalda uğraşamıyor benimle direk bloğumu sildi pisluk. Ama ben hiç vazgeçermiyim karşı atağa geçip rakip blogspottan açıverdim bir blog daha:D Tek sıkıntım eski takipçilerimin beni arayıp bulamamaları oldu... Bende seni tekrar gördüğüme çok sevindim buket, bloğa tekrardan hoşgeldin;))

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...