31.05.2012

Blog Röportajları (Mim)

Son zamanlarda blogta ne kadar da aktifim dimi ama, aman aman nazar değmesin maşallah bana:) Bu sefer de bir mim yazısıyla karşınızdayım, şeker blogger Harmony beni burdaki yazısında mimlemiş. Soru cevap tarzında beklediğimden farklı sorulara sahip bir mim. Gerçi bu mimi cevaplamaktan ziyade soru soran taraf olmak isterdim, yinede teşekkür ederim canımcım;)

1. Blog deyince aklına ne geliyor?

En etkili stres atma aracı! Özellikle de şu günlerde mutlu olduğum, kendim olduğum tek yer blog. Başlarda öylesine açmıştım ama zamanla bağımlısı oldum buranın. Yeni şeyler öğrenmek, onları seninle aynı zevklere sahip başka insanlarla paylaşmak, yazmak, okumak, konuşmak düşündüğümden çok daha güzel bir duygu. Hele de benim gibi Türkçe özürlü birinin blog yazması, en azından araklamadan kendi çapında yazmaya çalışması ve yazdıklarının sevildiğini bilmesi! Şu anda blog deyince bu duygular aklıma geliyor, ee insan başka ne ister ki;)

2. Sence bloglarda en çok ne paylaşılıyor?

Herşey:) Aşırı derece de genel bir soru olmuş o yüzden ''Bloğunda en çok ne paylaşıyorsun?'' şeklinde değiştiriyorum bu soruyu. Eski bloğum daha çok dizi-film üzerine kuruluydu, o sıralar durmadan bir şeyler izlediğim için bunları hemen bloğa aktarıyordum. Ama şimdi her telden çalıyorum, dizi-film konusunda daha seçiciyim sadece çok sevdiklerimi blokta yazmaya çalışıyorum zaten diğerleri için vaktimde yok. Artık bloğum sadece dizi-film ve ost'lerden ibaret değil; farklı şarkılar, farklı yetenekler, anime ve mangalar, yeri geldiğinde ülke gündeminden de bahsediyorum. Sanırım bu uzun zaman aynı şeyleri yazmanın verdiği bir sıkılganlık  o yüzden uzakdoğuya sadık kalmak şartıyla farklı şeyler yazmak istiyorum, özellikle de ülkemmde olup bitenler hakkında. Çok şey istiyorum ama hiç birini yazamıyorum oda ayrı bir konu:)

3. Paylaşımda bir sınır olmalı mı?

Kimin neyi sınırladığına bağlı! Burası demokratik bir ülke (en azından anayasamızda öyle) insanlar düşünceleri, isteklerini, istemediklerini özgürce haykırabilmeli. Çevremizde maske takılıp söylemek istediklerini değilde ezberletilenleri söylemek zorunda kalan milyonlarca insan var zaten en azından bloglar özgür olmalı. Ha derseniz ki namahreme bile el uzatılmış, sınırlama getirilmişken bloglar nasıl özgür olucak derseniz ona bir lafım yok. Amaaaaa sırf insancıklar paylaştıklarında özgür olacak diye küçük bir çocuk ağlatılıyorsa işte o noktada özgürlüğe sert bir çelme takarım. O yüzden evet sınır olmalı ama bu sınır kime neye göre, işte en büyük sorun bu bence.

4. Sence neyi paylaşırsa bir insan aşırıya kaçmış olur?

Çocukların saflığına leke süren her türlü paylaşım. Helede son zamanlarda çocuk istismarı hakkında okuduğum haberlerden sonra bu konu iyice kafama takılır oldu. Malesef çoğu insan(!) bizim gibi masum düşünmüyor. Bu da en çok çocuk ve kadınların zarar görmesine neden oluyor o yüzden insannın insan gibi yaşama hakkını zedeleyen herşeye sınır getirilmeli. Bu sınırı kim getirecek o da ayrı bir muamma; daha doğmamış bir bebeğin hakkını savunurken, 13 yaşındaki bir evladı diri diri mezara gömenler mi? Hıh...

5. Blogunun ismi nereden geliyor ve hangi konularda yazıyorsun? 

Bundan uzunn yıllar önce msn adresi alırken ortaya böyle abidik gubidik bir isim çıktı:) Şimdi pek hatırlamasamda güzel bir isim yazmıştım ama sistem kabul etmeyince her bişeyi denedim, en sonunda adresim Kore Delisi oldu. Bloğu ise dediğim gibi öylesine açmıştım oyüzden ismini ne olduğu hiç önemli değildi, en azından o an için. bi süre sonra değiştirmeyi çok çok istedim helede bloğum kapandıktan sonra. Ama eski takipçilerim olurda arar bulamaz diye yine aynı adla bloğu açmak zorunda kaldım. Sevsemde sevmesem de bu ad üstüme yapışıp kaldı, kendileriyle düşe kalka gidiyoruz işte;)

6. Benim blog yazarlığım hakkında ne düşünüyorsun?

Hemen itiraflara başlayayım:) Normal şartlarda yaşını duyduğumda ve benim yaşımla kıyaslandığında ister istemez bir mesafe olması gerekir. Ama yazılarınla, üslubunla, Türkçeyi bu kadar düzgün kullanmanla bu mesafe açılmadan kapandı;) İyiki blog açmış dediğim insanlardan birisin Harmonycim, üslubun o kadar tatlı ki yanaklarını sıkasım geliyor^^

7. Blogumu takip ediyor musun? İtiraf et. ;)

Evet, tabiki takip ediyorum ayıpsın:)

8. Bloguma 10 üzerinden kaç puan verirsin? Gelecek için bana tavsiyelerin neler?

İlk aklıma geleni söyleyeyim. Takip ettiğim blog yazarlarından kim olursa olsun hepsine on üzerinden on verirdim. Baştan savma bir yazı için bile saatlerce emek harcayan, çalmadan sadece kendi düşüncelerini yazabilen bütün bloglar benim nazarımda on numaradır.

Tavsiye değilde istek diyelim; bir yazında kendi yazılarını çok samimiyersiz bulduğunu söylemiştin ama ben aksini düşünüyorum, benim okuduğum Harmony yazıları gayet içten ve doğaldı. Böyle yazmaya aynen devam;)


Bu yazıda bitti sonunda, gerçi beklediğimden daha zevkliydi. Haftalardır dolduğum bir çok konuyu alakalı alakasız araya sıkıştırdım ama olsun çaktırmayın siz;) Gelelim bu mim paslamaya, ha şimdiden söyleyeyim çingular bu mimi yapmak zorunda değilsiniz zira acaip soruları olan bir mim ama cevaplarsanızda sevinirim hani:) Bunu Sevdim, Lee, Makinosev, Kore Aşığı sizleri seçtim çingular hepinize kolay gele;)

8 yorum:

  1. Cevapladığın için teşekkür ederim. :)
    Ben blog ismini çok beğeniyorum hem, bence değiştirmene hiç gerek yok. ^_^ Benim hakkımdaki düşüncelerini duyunca çok mutlu oldum bu arada. ^__^

    Ve itiraf sırası bende sanırım. :D Senin blogun benim ilk takip ettiğim blogdu. Her okul çıkışı blogundaydım. :):) My Princess hakkındaki yazın, Secret Garden ve tabii ki My Girl. Bu dizilere sen olmasaydın başlamazdım, ön yargılarımı kırdın. Sen ilktin benim için, ikinci sırada Secret unni (oppasizhayatbos.wordpress.com) ve üçüncü olarak da hikaruivy unnim oldu. :) Güneş ve Ay'ın büyüsüne kapılıp hikaruivy unnime başvurmuştum blog açmak için, blog açış hikayem bu ama bil bakalım o hikayeleri nasıl keşfettim? Sen blogunda hikayelerin tanıtımıyla alakalı bir yazı paylaşmıştın. Yani sen olmasaydın blog açmak (onu geç blog hikayeleri okumak, blog takip etmek, hatta onu da geç internetten dizi izlemek) aklımın ucundan geçmezdi. Her şeyin suçlusu sensin unni. :P :D :D (İyi ki varsın. ^^)

    Ben gerçekten de sizden çok küçüğüm, yaklaşık bir on yaş kadar.. Ne cesaretle aranıza sıvıştıysam artık. :D Vallahi deli cesaretiymiş benimki, hala hayret ediyorum, ama iyi ki sizi tanıdım. Siz de iyi ki beni aranıza kabul ettiniz, teşekkür ederim sonsuz kez. Başkası olsa "bu bücür de kimmiş, aramıza mı gelecekmiş, ahaha" derdi sanırım, siz öyle yapmadınız, çok sağolun. :) Umarım aramız hiçbir zaman açılmaz. :)

    Türkçem düzgündür efenim, o konuda elime su dökemez hiçbir ergen ehehehe. :D Hatta Dil anlatım ortalamam da 93 hemen havamı da atayım. :D Şaka bir yana SBS uğruna ortaokulda her dakika paragraf sorusu çöze çöze dil profesörü kesildim unni sorma.. :D Bir de ben 3 sene üst üste sınava girenlerdenim, halimi sen düşün. :D Sonra bu kız niye delirdi, ah ah :D

    Zaten ben bu klasik ergenleri anlamakta zorluk çekiyorum, yazıktır ne dedikleri anlaşılmıyor: "bhen onu sefiorm, ama o bhana pas wermio panpa" Korece'yi anlamak bundan kolay yau :D

    Hem zaten ben klasik ergenlerden olamam. Neden? Çünküüüü ben Kore hayranıyım, Kore sever insan dediğin düzgün insandır. Dışlanan insandır, deli gözüyle bakılan insandır. Ama diğer insanlardan daha insandır. :D Biz bu Kore'yi boşuna sevmiyoruz, adamların her dizisinde belli öğütler var, alıp hayatımıza uyarlıyoruz. ^^ Dimi yani?

    Neyse, uzatmayıp susuyorum. :D Yeniden görüşmek dileğiyle unni. Yanaklarımı bırakabilirsin, sündürme, duuuur, sündü işte, gördün mü? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende şu anda odanın içinde sesli kahkahalar atıyorum, ayrıca bir taraftanda gözümde biriken nemli bulutları kovalıyorum...

      Cidden bu itirafları duymak çok tuhaf hissettirdi beni. Tamam takip edildiğini billiyorsun ama bunun sonuçlarını ilk ağızdan duymak farklıymış. Bir kaç diziyi ilk benim blogdan duyup izlediğini biliyordum ama bu kadar şeyi ilk benim bloğumdan duyduğunu bilmiyorum. Valla ne yalan söyleyeyim seni uzakdoğunun içine çektiğim için bir gram pişmanlık duymuyorum:) Senin gibi blog yazarlarımız olacaksa ben suçlu olmaya razıyım :D

      Aslında bakarsan biz hiç bişey yapmadık dediğim gibi sen üslubunla, yazılarınla, yorumlarınla biz daha ne olduğunu anlamdan içimize sızdın. O kadar uyumlusun ki bizim birşey yapmamıza gerek kalmadan sen zaten bizden oldun. Körle yatan şaşı kalkar misali senide kendimize benzettik orasıda ayrı bi konu:)) Açıkçası yaşınla ilgili hiçbir sıkıntım yok hatta sen söylemeseydin 20 lerde zanederdim seni. Ayrıca yaşım düşündüğün kadar büyük değil, söylemem merak et ama çok büyük olmadığımı bil;)

      Şuna bak hemen de havalara girmiş! Ortaokuldaki Türkçe öğretmenimin yaptığı gibi havanı bir güzel söndürürdüm ama bu seferlik bişi demicem. Çünkü dediğin gibi yeni nesil o kadar acaip konuşuyor ki sanırsın farklı bir dille anlaşıyorlar:D Ha bu konuyuda koreye bağladın ya helal olsun. Sen cidden başımıza kore delisi olup çıktın:) Sen böyle yorumlar yaparsan o yanakların daha çok süner benden söylemesi;)

      Sil
  2. Hafta sonu cevaplayacağım çingu, teşekkür ederim. 3. kez geldi bu mim, daha fazla birikmeden cevaplayayım haha.
    Cevapların çok samimi çok güzel. Diğer konular, ülke konuları hakkındaki leziz yazılarını merakla beklediğimi söyleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni çok mutlu etti teşekkür ederim çingu;) Hadiya 3.kez mi geldi bu mim, eheh o zaman elin mahkum yazıcan. Bende cevaplarını merakla beklicem;)

      Sil
  3. Bak kıskanayım mı şimdi:))) bende birkaç şey karaladım..Hoşuma gittibir ara bu mim olayını detaylı konuşalım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim yazını okudum canım, özene bezene yazmışsın çok beğendim. Bundan sonra elimden kurtulamazsın zaten haberin ola;)

      Sil
  4. Aradan kocaman bir 6 ay geçti, mim için çoooook teşekkür ederim :S gecikmeli de olsa mim için kolları sıvadım ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli değil canımcım geçte olsa cevaplaman yeterli;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...