16.05.2012

Junsu – Tarantallegra !!!

Omoooo bizim oğlanın içine şeytan kaçmış!!!


Junsu'nun bir solo albüm çıkaracağını biliyordum ama sadece o kadar. DBSK grubundan ayrıldıktan sonra bile tarzını değiştirmediği için pek farklı birşey beklemiyordum açıkçası. Hele Junsu'dan hiç beklemiyordum... Ben sadece o sevdiğim kadife sesiyle söylediği güzelim şarkıları bekliyordum. O yüzden ne albümün tanıtımlarına baktım ne de yazılan yazılara ki zati zamanımda yoktu o da ayrı bi konu. Neyse efenim ben bu yazıda JYJ grubuna yeni katılan üyeyi tanıtmak istiyorum kim mi; Şeytan Junsu:)) Şaka bir yana çocuğu öyle bir tepe taklak etmişler ki eski halinden eser yok. Kaç saattir klibi izliyorum ama hala sindirebilmiş değilim. İlk izlediğimde nasıl bir şok yaşadıysam artık şarkıyı dinleme faslına geçemedim. Hala klipte takılıp kaldım... Annem ne yaptılar sana böyle! Bizim bildiğimiz sevimli, saf, bir şekere tav olan gerçek Junsu nereye gitti? Valla bunları düşündükçe kalbim daralıyor:)

Junsu'nun ilk solo albümü olan Tarantallegra 14.05.2012 itibariyle tam olarak yayınlandı. Albümde bir çok şarkı bulunuyor ama ben öncelikle albüme de ismini verdiği çıkış parçası olan Tarantallegra ile devam edicem. Daha sonra diğerlerine inşallah sıra gelicek:) Öncelikle izlediğimden beri kafamı allak bullak eden klibi ve yeni Junsu'yu izleyelim bende bu sırada kendime geleyim, hemen ardından yorumlara geçelim.

Xiah (준수) Junsu – Tarantallegra


 Klibin başındaki taht sizede bir yerlerden tanıdık geldi mi? Evet evet benimde aklıma direk BigBang'in Fantastic Baby klibi geldi. Problem yok Junsu sende benim gözümde kralsın:)



Bilemiyorum Junsu'nun o saf hallerini bildiğimden midir nedir bu klip bana baya ağır geldi. Şöyle ki klibi izlerken ilk on saniyesinde ve son saniyelerde videoyu dondurup klip Junsu'nun mu değil mi diye teyit ettiğimi gayet net hatırlıyorum. Bakın hele eski ve yeni haline ne demek istediğimi anlayın.



Junsu'cum beni o kadar dumara uğrattı ki bir saniye önce düşündüklerimle bir saniye sonra düşündüklerim birbirinden tamemen farklı o yüzden bu yazının sonu nice olur bilmem, bunu baştan söyleyimde sonra bu kız ne zırvalıyor demeyin:)

Bizim oğlandaki büyük değişim ile ilgili klip üzerinden devam edelim. Junsu'ya farklılık yarat, kendini yenile demişler yada kendi istedi bilemiyorum ama değişimin dibine vurmuş. Mesela klipte girmediği tip kalmamış! Eğer isterse şirin kişiliğinden sıyrılıp ne kadar renkli bir kişilik olabileceğini kanıtlamaya çalışmış heralde. Gereklimiydi yada olmuş mu tartışılır. Ama bu işi kıvırmış mı kesinlikle. Bunun en basit örneğini videonun yayınlandığı daha ilk günden bütün ilgili sitelerde hızla yayılmasını gösterebiliriz. Belki kpop videolarını yeni izleyen biri için bir anlam ifade etmiyor olabilir ama az buçuk kpop kültürü olan biri için hele de JYJ açısından ne kadar fark yarattığı gayet iyi anlayacaktır. Klip bir çok yönden o kadar profesyonel ki, mesela şu yandaki sahne. Siz hayatınızda hiç bu kadar sevimli bir o kadar da hüzünlü bir kız gördünüz mü?

Sırf bu küçük kare için bile bu yazıyı yazabilirdim. Sitelerde aylak aylak dolaşırken bir sürü yoruma rast geldim. Bir çok kişi bu kızın ne kadar güzel olduğundan falan bahsetmiş! O arkadaşlara burdan duyurulur ''canlar bu sevimli velet pardon kız bizzat Junsu'nun kendisidir eheh:))'' Yorumları okurken çok eğlendim ya sonra da tumblr da şu gifi görünce sesli bir kahkaha attım.

Hero yaa:)))
O kendine has dudaklarıda olmasa bende tanımazdım ya neyse... Ama itiraf edin çocuk çok güzel bir yoca olmuş dimi ama:) Bu kadarı sizi kesmediyse albüm için çekildiği resimlerle devam edeyim;




(Not: 1gün sonra kaldığımız yerden devam...)

Junsu'nun yeni tarzı bilemiyorum sanki kendine bir beden büyük gelmiş gibi tabi önyargım yüzünden de böyle düşünüyor olabilirim. Zira Junsu bu kliple büyük bir farklılık yarattığı aldığı yorumlardan anlaşılıyor. Bir grup üyesine göre çok ses getiren bir çalışma olmuş. Şu andaki durumlarını göz önünde bulundurursak JYJ, BigBang grubundan bile daha üst sırada benim için. Bu kıyasalamayı ister istemez yapıyorum çünkü BigBang grubuna ve yeteneklerine büyük saygı duyuyorum ama JYJ'nin azmine ise hayramın. JYJ grubunun bütün üyeleri eski şirketlerinden ayrıldıklarından beri dur durak bilmeden çalışıp durdular ki hala da didiniyorlar. Park Yoochun hala devam etmekte olan Rooftop Prince adlı dizide gümbür gümbür oyunculuğunu döktürüyor, Kim Jaejoong Dr Jin isimli yeni başlayacak bir tarihi dizide oynayacak, Kim Junsu ise şarkı söylemeyi seçerek mis gibi bir albüm çıkardı. Bütün bu çabalarına rağmen hala grubun önüne taş koymaya çalışıyorlar. Junsu'nun güzelim şarkılarını ki klip konusunda her ne kadar kararsız olsam da şarkılar on numara gelen bütün yorumlarda aşağı yukarı böyle ama buna rağmen şarkıları müzik listelerinde birincilik şurda dursun listeye almıyorlar bile! Yazık... O kadar zaman geçti ama hala yavrularımla uğraşıyor pislikler:( Bütün bunlara rağmen grup inatla hep ileriye bakıyor ya işte diyorum be JYJ'yi sırf bu yüzden sevebilirim;)

Sonuç olarak Junsu'nun yeni halini tam olarak sindirememiş olabilirim ama bu çocuğa değişim şarttı üzerine yapışan sevimlilik abidesi görüntüsünden ve devamlı slov şarkılar söyleyen kadife sesli şarkıcı rolünden eminim ki o da çok sıkılmıştı. Bu kadar köklü bir değişiklik hepimizi şaşırtsa da hepkes amacına ulaşmış gibi görünüyor. Şu anda her yerde Fantastic Junsu'nun haberleri dolaşıyor:) Tamam bazı şeyler abartılmış ama yinede ben beğendim arkadaş! Özellikle de şarkıları ayrı bi beğendim tamam bu çocuk slov şarkıları güzel söylüyor ama araya farklı sesler, yeni tarzlar serpiştirmesi çok daha güzel olmuş. Bu arada ben bu çocuğa sarı saçın kendisine ne kadar yakıştıını söylemişmiydim:)

Beni kendi halime bıraksalar kafamı toplayım Junsu hakkında çok daha uzun yazabilirim ama yarın sunumum var ee hocacıkıma da kalkıp JYJ'yi anlatamayacağıma göre şimdilik burda bırakıyorum. Albümdeki diğer şarkılara sıra gelmedi yahu, neyse onları da başka bir yazıda üstünden geçeriz. Bu arada albümde 12 adet şarkı olduğunu söylemeyi unuttum. Hemen onlarıda yazıp ufaktan kaçıyorum. Başka bir yazıda görüşmek üzere;)

Albümdeki şarkılar




10 yorum:

  1. İlk yorum benden mi acaba:) Güneşim okadar tatlı bir yazı olmuş ki buna nasıl yorum yazmam nasıl bu yazıyı yorumumla neşelendirmem:)(Çok mukendini beğenmişim ne:)?)

    Junsu hep favorim dir. Sanırım Dbsk den bu yana bu çocuk gözüme girmiştir Jajeong'u Ankara'da 0.O bu gözlerle izlemiş :Aman Allah'ım bu resimdeki ile aynı herif hiç bir değişiklik yok diyen benin hala favorisi Junsu..Bu çocukdaki gırtlak nedense beni çok sevdiğim bir dil olan Fransız tadı barındırıyor gırtlakdan geliyor..Ama bu klip tamemn aykırılığın simgesi :) Sarı saç bir erkeği ancak bu kadar marjinal yapabilirdi.. Biliyorsun beni genelde Facebook sayfası için çalışssamda 5 ayda bir bloglara uğruyorum bu yazıyıda çalıyorum:)Facebook azcık kültürlensin:)

    Junsu adına teşekkür ediyorum sana bu güzel yazı için.. Şarkıyada yorumum sesiçok güzel ama asla grup üyelerinin solo albüm yapmalarını sevmiyorum bu hep böyle olacak sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah senin bu mütavaziliğinle napcaz hiç bilmiyorum ehehheh:)) Neyse artık ben seni böyle de seviyorum takıl kafana göre;)

      DBSK de benimde dikkatimi ilk Junsu ve Hero çekmişti her ikisininde sesi çok iyi. Junsu'nun ki dediğin gibi gırtlaktan geliyor ve diğerlerine göre daha güçlü bir sese sahip. Ama bu çıkışıyla şarkıdan çok klip le gündeme geldi bence. En azından bu şarkı biraz geri planda kaldı halbuki Junsu görüntüsü kadar şarkılarında da değişiklik yaptı ama pek farkedilmedi anlaşılan O_o

      Evet bloğuna aylar sonra uğradığını farkediyorum senin yerine arada bir girip ortamı kolaçan edip çıkıyorum:) Ama ayda birde olsa yaz;)
      Sen solo albümler için SS501 içinde aynı şeyleri söylemiştin... Banan göre gruplar ayrılmasın ama solo albümleride olsun, ortaya cidden kaliteli şarkılar çıkıyor. Okuduğun için teşekkür ederim efenim;)

      Sil
  2. junsunun sarı saçlarının ona çok yakıştığını düşünüyorum:)ayrıca böyle feminen olması imaj değişikliği yanında dikkat çekmek için birebir.

    sadece güzel sesi ile şarkı söylese çok dikkat çeker miydi meçhul.maalasef tv dünyası ya da ünlüler dünyası diyeyim yeteneğe çok önem vermiyor ilginç şeyler yapmak gerekiyor ki
    konuşulsun. bu nedenle ben çok yadırgamadım klibi:)

    ayrıca dansına da bayılıyorum:) şarkı ile dansları izleyince içinden dans etmek geliyor insanın ben çok sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya bi dikkat çektiği kesin, ama sarı saçlarını bende çok beğendim:)
      Bence sadece şarkılarıyla bile dikkat çekerdi ama gerçekçi konuşmak gerekirse klasik kpop şarkıcılarıyla yine aynı seviyede olurdu. Bu tarzıyla inanılmaz ilgi topladı zıt olan herşey hep ilgi çekmiştir zaten. Hep diyorum değişiklik elbetteki olmalıydı hele de başka bir gruptan ayrılmış birileri için ama bu kadarı gerekli miydi oarası tartışılı;) Klibi ve dansları biraz abartılı bulmama rağmen sevdim şarkıyısa apayrı sevdim. Bakalım Junsu bundan sonra neler yapacak merakla bekliyorum...

      Sil
  3. Ben yeni Junsu'ya bayılanlardanım XD Evet, Junsu kadife gibi sesiyle ballad prensliğine çok yakışıyordu ve gene evet tam anlamıyla bir şirinlik abidesiydi. Ama aynı zamanda DBSK'da sahip olduğu kimlikten sıyrılıp tamamen yeni bir tarzla ortaya çıkmaya da ihtiyacı vardı bence. Şarkısında da dediği gibi "bir göz kırpışıyla bütün trendlerin değiştiği bir dünya"da yaşıyor onlar. Daha ne kadar eski imajıyla ayakta kalabilirdi ki? Üstelik bu kendisinin, solo çıkışı olduğundan hayranlarına tamamen yeni bir yüzünü gösterebilmesi için büyük bir fırsattı. Kendisi de bunu gayet iyi değerlendirdi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten imaj değiştirmesi gerektiği konusunda hem fikir ama bu kadar gerekli miydi yada bu şekilde bir tarz değişikliği ne kadar Junsu'la özleşti asıl problem bu bence. Dediğim gibi her ne kadar hala biraz abartılı olduğunu düşünsemde böyle bir tezatlığın üstesinden başarıyla kalktığı için Junsu'ya ayrı bir hayran oldum. Herşeye rağmen hem şirketinin hemde kendinin istediği ilgiyi topladı mı, evet. Gerisi teferruat zaten;)

      Sil
  4. Bu çocuğun sesini bilmiyordum ben ama tipi beni irite ediyordu resmen.Ama sesi ne güzelmiş şarkısına tık rekoru kırdırıyorum bana madalya falan verecek valla :D
    Aman bu kadar feminenlik bana fazla.Oje sürmeler,lens,peruk,abartılı makyaj.Yok yok ben kaldıramadım ama şarkısı iyiymiş.Senin yazın ayrıca süper olmuş :D Valla ilim irfan sahibi oldum iki dakikada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Sen bide bunun slov şarkılarını dinle bakalım asıl o zaman madalyayı kesin verirler;)
      Ülkelerin ve şarkı sektörlerinin istekleri çok farklı. Bizde olsa bambaşka bir olay olarak algılanır ama uzakdoğuda böyle bir tarz değişikliği o kadar normal ve gerekli ki. Yine de zevk meselesi... Mesela ben siyah ojeleri bir Lee Hong Gi bi de Kazuya Kamenashi de beğeniyorum:) Bu arada yazıyı beğenmene sevindim, böyle şeyler duydukça insanın yazısı geliyor yahu:D

      Sil
  5. Aman efenim çok teşekkür ederim ilgilenmez miyim hiç;)

    YanıtlaSil
  6. merhabalarr^^

    biraz nostalji yapmak için dolanıyordum ki yazına denk geldim:) tarantallegrayı yeni izlemiş birinin tepkilerini okumak çok hoşuma gitti ^^ hele ki junsunun ilk büyük değişiminden sonra aldığı yolu da göz önünde bulundurursak şu ilk tepkiler cidden çok güzel ^.^ junsu yepyeni bir imajla, çok güçlü, çok harika bir işle bizi acaip şaşırtmıştı çünkü.. yazıyı okurken kendi tepkilerim aklıma geldi:) hele ki albümdeki o resimleri gördüğüm zaman :D cidden bana da bi fazla gelmişti :) vay of nası falan diye diye sayfaları kaç kez çevirmiştim :) ama iş güzel, iş kaliteli dediğin gibi :) jyj ile ilgili son birkaç gelişmenin üstüne böyle bi yazı okuyunca cidden hem jyj'in hem junsunun azmine tekrar hayran kaldım.. hem hayranlar hem de jyj çok güzel işler başardı..

    neyse çok lak lak eetim uzun lafın kısası yazını okurken şööyle bir gerilere uzanıp çok keyifli vakit geçirdim. bu yüzden böyle yazıları çok severim zaten ^^ ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...