6.05.2012

Rooftop Prince- Çatı Katı Prensi



Bir dizi insanı bu kadar mı kendine bağlar arkadaş! Son zamanlar da deli gibi takip ettiğim dizi Rooftop Prince yani Çatı Katı Prensi...(옥탑방 왕세자)

Son zamanlarda blokla ilgilenemediğim farkındayım ama bu sevilesi diziyi bloğa yazmazsam içim rahat etmezdi. Zira diziyi o kadar çok sevdim ki başka bişi izleyemez, okuyamaz, takip edemez oldum. Rooftop Prince 2012 yapımı ki bence bu yıla şimdiden damgasını vurdu, 20 bölümlük, romantik-komedi-fantastik tarzında şeker bir dizi. Kısaca Rooftop Prince eskiyle yeninin günümüze uyarlanmış en eğlenceli hali diyebiliriz.

Hemen kısacıkta olsa konusunu anlatayım: Joseon prensi Lee Gak (Micky Yoochun) öldürülen(!) veliaht prensesin katilini bulmak için, kendi alanlarında yetenekli olan üç adamıyla birlikte bu şüpheli ölümün arkasındaki sırları araştırmaya başlar. Bu esnada prens ve üç adamı zamanda 300 yıllık bir yolculuk yaparak günümüze gelirler. Kendilerini Pak Ha (Ha Ji -Min)'nın çatı katında bulurlar asıl komedide bundan sonra başlar. Günümüze geldiklerinde prensese tıpatıp benzeyen Se Na ile karşılaşırlar. Se Na aynı zamanda asıl kızımız olan Pak Ha'nın üvey kardeşidir, eski zamanda ise öz kardeşlerdi. Yani çoğu karakterin günümüzde bir kopyası var diyebiliriz.
 
Oyuncuların bazıları iki faklı zamanda farklı karakterleri canlandırdıkları için başta karışık gelebilir ama diziyi izledikçe taşlar yerine oturacaktır;) Karakterleri reimlerle anlatmak gerekirse:

*****
  • Micky Yoochun (Prens Lee Gak = Tae Yong)
Tek istediği prensesin katilini bulmak olan Prens Lee Gak bir anda kendini
üç yüz yıl sonrasında bulmuştur. Bir taraftan yeni dünyasına uyum sağlamaya çalışırken bir taraftanda sevdiği kadın için öücadele etmeye devam edecektir. Şaşkın bir o kadar da grurlu prensimiz bakalım daha ne kadar bizi güldürmeye devam edecek:)

Micky oynadığı diğer dizilerde de gayet başarılı bir grafik çıkarmıştı. Ama bana kalırsa mimiklerini en çok kullandığı yapım bu dizi oldu. Canlandırdığı karakter tek kelimeyla harika, bayıldım! Birbirinden farklı duyguları aynı anda seyirciye verebilmek kolay olmasa gerek ama Micky bu rolün altından gayet güzel kalktı diye düşünüyorum.
Bizim şebelek oğlana not: İlk defa sana bu kadar övgü yağdırdım Micky gözümde ne kadar başarılı bir grafik çizdiğini sen hesap et artık:)

***
  • Ha Ji Min (Bu Yong = Pak Ha)
Pak Ha'yı tek kelimeyle özetlemek gerekirse ''bahtsız bedevi'' derdim heralde. O kadar şanssız bir kız ki oturup sinirden ağlasa yeridir. İki kez mutluluğun kıyısından dönmüş ve kaderi her seferinde değiştirildiği için hep yalnız mücadele etmiştir. Bütün bunlara rağmen tuttuğunu koparan, güçlü biridir.

Ji Min'i Capital Scandal adlı diziden tanıyorum. Daha doğrusu ordaki saçı ortadan ikiye ayrılmış kadınla burdaki kadının aynı kişi olduğunu sonradan farkettim. Nedendir bilmem benim için büyük şok oldu, sanırım Capital Scandal da sevmemiştim kadını ondandır heralde. Bu dizide Pak Ha rolüyle göz dolduruyor Ji Min, bazen karaktere uyuz olsamda genel olarak sevilesi bir oyunculuk ortaya çıkmış.

***
  • Jung Yoo Mi (Prenses Hwa Yong = Hong Se Na)
Yeşilçam izleyen teyzeler gibi bende başlıcam şimdi bu kadına '' Cadııııı! Sen nasıl bişeysin böyle yahu, insanın söylediği beş cümleden en azından biri doğru olmaz mı hiç. Cık cık cık... Birde abla olacak ama nerde. Aklı fikri yalanda dolanda...''

Ben bu kadına bu kadar uyuz olduğuma göre ya Yoo Mi güzel oynuyor yada Se Na karakteri cidden uyuzun önce gideni:)

***
  • Lee Tae Sung (Yong Tae Moo)
Tae Moo sözde Tae Yong'un kuzenidir ama Tae Yong'un kuyusunu kazanların başında gelir kendileri. Aynı zamanda Se Na'ya hastalık derecesinde aşıktır. (Zati birbirinizden başka kimse almaz sizi, tencere kapak misali gül gibi geçinip gidin. İnsanların hayatını zehir etmeyin artık yahu. ) Tae Moo hayatı ömrümde gördüğüm en güçlü adamdır bir parmağıyla vurduğunda sakat kalırsınız, sol eliyle dokunduğunda komaya girersiniz, eee artık yumruk attığında kurtuluşunuz yok demektir. Dizide bu güçlü özelliğini kuzeninin üzerinde baya gösterdi izleyin görün:))

*****
İlk bölüm bir nevi dizye giriş olduğu için ve eski-yeni zamana gidiş yapıldığı için biraz sıkıcı gelebilir. Merak etmeyin daha ikinci bölümden dizinin tiryakisi olucaksınız en azından ben oldum:) Her bölümü ayrı bir komedi helede dört kafadarın yeni dünyaya uyum sağlama süreçleri tam curcuna. Bu sefer kararlıyım diziyi deşifre edecek pek bişi yazmıcam o yüzden üstün körü geçiyorum. Tabi aklıma gelen bir çok sahneyi yazamadığım içinde bu yazıda daha çok resimlerden yararlanıcam. Mesela prens ve üç  adamının zaman içindeki değişimleri aynen şu şekilde;

Her ne kadar daha çok başroldeki oyuncular hakkında yazsamda en az onlar kadar övgüyü hakedenler prensin kendi gibi deli üç adamı.  Özellikle de Choi Woo Shik oyunculuğuna hayran oldum. En komik sahnelerde bile sert yüz ifadenden bi gram bile ödün vermiyorsun ya helal olsun. Acaip iyi iş çıkartıyorsunuz çocuklar aynen devam!


Jung Suk Won- Woo Young Sul (yeşilli)
Choi Woo Shik- Do Chi San (kırmızılı),
Lee Min Ho- Song Man Bo(mavili)


Kaliteli aynı zamanda eğlenceli bir dizi izlemek istiyorusanız bu diziyi şiddetle öneririm. Ben şu anda dizinin büyük bi bölümünü izledim ve harika bir tempoyla ilerliyor. Genelde koreli senaristler tadında ilerleyen bir çok diziyi batırıyorlar ama bu dizi berbat edilemeyecek kadar güzel. İzleyinnn canlar pişman olmayacaksınız;)

Not: Resim ve gifler alıntıdır...

11 yorum:

  1. ŞAHİKA
    Şu an fark ettim ki Choi woo shik le Jung suk won'u birbirine karıştırmışım ben. Ayy çok utandım şu an . Evet herkeşler izlesin bu diziyi OST ları ayrı güzel zaten. Se Na dencek o cadıyı benim de yolasım var ki her izlediğimde ben de senin gibi cadı seni fettan seni saçını başını yolcam senin dediğim çok oldu. Ekrandan uçup yolasım vardı ama daha teknoloji o kadar gelişmedi. Zaten A thousdand days i promise da da oynamıştı Hyan giydi ordaki adı. Orada ne kadar saf ve salaksa bırda tam tersi. Tae mu'yla birbirini bulmuşlar aynen.Bak Ha için bazı yerlerde gözlerimin doplup ağladığım oldu. Dizinin sonunda mutlu olsun yazık kıza ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheh olur böyle şeyler ben bazı dizilerde karaterin adını bilmeden diziyi bitirdiğim oluyor:) Valla Se Na cadısını ilk kez izliyorum daha ilk dakkadan uyuz oldum kadına. Ben Pak Ha dan ziyade Se Na ve Tae Moo'nun sonlarını merak edeiyorum. En azından yaptıklarını çeksinler dizinin sonunda da benim de içime su serpilsin azcık:)

      Sil
  2. ŞAHİKA
    Çeksinler çeksinler Yoochun duvara çivilesin onları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallah bunlara ne yapsan yeridir. İnsan hiç mi yorulmak kötülük yapmaktan! Neyse ki yeni bölümlerde Pak Ha cadı kızın ağzının payını azcıkta olsa verdi. Se Na'nın yüzü buruştukça resmen derinden bir ohhh çektim be:))

      Sil
  3. Güzel yazmışsın iştahım bu diziye kabarıyor. :P Herkesi çok olumlu yorumlar yapıyor dizi hakkında. Resimler çok albenili ve sevimli. Oyuncuları zaten çok severim. İzlemek farz oldu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda izlediğim tek dizi bu selsi;) Hiç koreyle alakası olamayan arkadaşlarıma bir iki bölüm izlettim şimdi kızlar tiryakisi oldu dizinin. İzle izle pişman olamazsın;)

      Sil
  4. ben sonunu hala anlayabilmiş değilim :(( sonda çıkan lee gak mıydı ? 300 yıl önce öldü mü yani ? aydınlatırsannn sevinirimmmmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonuçta aynı kişi lee gak da tae yong da bende sonunu çözemedim valla (:

      Sil
  5. Meraba yeni okuyucu :) Bu dizi yazın sonlarına doğru izledim gerçekten çok güzeldi. SeNa gerçekten sinir bozucu ve evet ben de onunla ne yapacağımı şaşırdım. Çok güzel OST'ları çok güzel dinle dinle bitiremedim. O sahneler o oyunculuk çok hoştu. Şimdi spoiler vermeyeyim ama izlemeye değer.
    Bi de demişsin ki ilk bölüm sıkıcıydı. Tabii, olabilir niye olmasın ama ben olayı çözmeye çalışırken akıp geçti. Bekleyemedim ve hemem ikinci bölümü izledim. (Galiba genellikle bitmiş dizileri izlememin nedeni de bu ben çok sabırsızım.)

    YanıtlaSil
  6. Bu diziyi adam gibi izlemk icin hangi siteden açmam lazim hiçbirinde açılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koreantürk'ten izleyebilirsin. Yanlız videoları Google Chrome yerine Internet Explorer ile açarsan sorunsuz izlersin ;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...