18.07.2014

Bol - Söyle!


Bu sefer sizleri kültür olarak bizlere hem çok yakın hemde çok uzak bir ülkeye götüreceğim Pakistan'a...
Filmimizin ismi Bol yani Söyle! Filmi izleyip bitirdiğinizde isminin filme ne kadar uyumlu olduğunu göreceksiniz. Film bir İslam ülkesi olan Pakistan'ın yarayan kanasını yani cehaleti konu alıyor. Cehaletten kastım hem Yaradan'a inanıp hemde yaradılana yüz çevirmek yani kara cehalet. İlk defa bu kadar ödül almış bir filmi bu kadar sevdim (genelde ödüllü filmler pek iyi olmaz en azından benim için) ve bu zaman kadar izlediği en iyi Pakistan filmiydi...

Konusu: Zeynep isminli bir kadın mahkemede suçlu bulunur ve idama mahkum edilir. Son arzusu sorulduğunda idam sehpasındayken bütün yaşadıklarını medya karşısında anlatmaktır. İsteği kabul edilir ve Zeynep başından geçenleri tek tek anlatmaya başlar...

Film İslamiyet'in ne kadar yanlış amaçlar için saptırıldığını, erkek egemen bir toplumda kadın olmanın zorluklarını ve cinsiyet farklılığının kesin çizgilerle çizilmesi gerektiğini vurgulayan son derece toplumsal içerikli bir filmdir. Demem o ki Yerdeki Yıldızlar gibi şen şakrak bi şey beklemeyin, olaylar bütün gerçekçiliğiyle tek tek işlenmiş sizde bir kaç gün yan etki bırakabilir. Herşeyden öte kültür farkı çok fazla o yüzden bir çok olayı yadırgayabilirsiniz yinede bir şans verin bu filme;)

Benim gibi toplumsal içerikli filmleri seven biri için gayet güzel bir yapımdı en büyük artımsa Atif Aslam şukelasının ilk oyunculuk denemesinde izlemiş oldum. Kendileri Pakistan'ın en ünlü şarkıcılarından beri ve sesi cidden çok güzel. Zaten filmin bir çok şarkısınıda kendi yazıp söylemiş. (Hona Tha Pyaar şarkısını dinlemek için tık tık)

Elimdeki konuları yetiştirebilmek için yazıları olabildiğince kısa tutmaya çalışıyorum zira bu film hakkında söylenecek tonlarca şey var. Her karakter ince ince işlenmişti ve hepsinin oyunculuğu çok iyiydi hatta o kadar iyiki sizde izlerken o anları yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Filmi izleyeli aylar oldu ama aklımda kalan en belirgin karakter baba rolüydü. Bir insan dine bağlı olduğunu söyleyip dini ancak bu kadar saptırabilirdi... Velhasıl kelam izleyin canlar vakit ayırmaya değicek bir film;)

 ''Yok etmek suçta, dünyaya getirmek neden suç değil!!!''  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...