17.08.2014

It's Okay, That's Love - Sorun Değil, Aşk Bu


Son aylarda hintlilerle pek bi haşır neşir olmama rağmen tabiki koreyi unutmuş değilim. Sadece You Came From Stars dizisinden beri bloğa yazacak kadar sevdiğim bir dizi çıkmadı karşıma en azından benim izlediklerim arasında. Son günlerde ise hem konusuyla hem de oyuncularıyla göz dolduran It's Okay, That's Love dizisi fazlasıyla ilgimi çekti. Halen devam eden bir dizi olduğu için yazmak istemedim hatta buraya sadece dizinin şarkılarını paylaşmak için geldim ama dayanadım aylar sonra bu kadar orjinal bir yapım bulmuşken tanıtayım dedim sonra üşengeçliğim tutuyor arada kaynıyor sevdiğim diziler.

Konusu: Takıntıları olan başarılı bir yazar Jang Jae Yeol, psikiyatrist olan sivri dilli kızımız Ji Hye Soo ile bir televizyon programında karşılaşırlar. Bu saatten sonra kimin hasta kimin doktor olduğu önemini yitirecek ve birbirlerinin derdine derman olacaklardır...


Bir konu ancak bu kadar dolambaçlı anlatılabilirdi:)) Bu diziye dair özellikle spoiler vermemeye çalışıyorum zira gayet sürprizlere acık bir dizi. It's Okay, That's Love diğer yapımlardan ayıran özellik korenin ilk psikiyatri dizisi olaması. Her ne kadar afişlerde öyle görünmesede dizi bir nevi ruh hastalıklarını konu alıyor ama öyle Japonlar gibi ağır bir şekilde değil araya romantik öğeler serpiştirerek yumuşatmışlar.

Ayrıca izleyecekler için önemli bir not düşelim, canlar bu dizi alışık olduğunuz masumane kore dizilerinden biraz farklı. Misal finalde görmeye alışık olduğunuz kiss sahneleri daha ilk bölümlerden başlıyor ve diyaloglar olabildiğince rahat. Öyle aman aman sahneler yok tabi, yanlış betimlemek istemem ama yinede bu diziyi yirmi beş yaş üstü kişiler daha çok sever diye tahmin ediyorum. Ayrıca sizde benim gibi kırık karakterleri seviyorsanız kaçırmayın derim zira dizide akıllı adam yok hepsi arıza;)

Dizinin başrol oyuncularından Jo In Sung'u That Winter The Wind Blows dizisinde izlemiş ve hiç beğenmemiştim, dizinin konusu oyunculuk felan kötüydü bi kaç bölüm zor dayanmıştım. That Winter dizisinin senarist ve yönetmeniyle bu dizininki aynıymış zati Jo In Sung'un bu rolü kabul etmesinin nedeni buymuş. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim, umarım bu caanım diziyi de batırmazlar. Ve söylemeden edemicim Jo In Sung şukelası bu dizide resmen döktürmüş oyunculuk, karizma, bakış, duruş hepsi on numara:)

Diğer başrol oyuncumuz Gong Hyo Jin. Kendisini Hello My Teacher, Pasta, Greatest Love gibi daha bilimum dizilerden hatırlarsınız. Bu kadın da bir türlü sevemediğim oyuncular arasındadır nedense biraz itici gelir, ama oyunculuğuna lafım yok neredeyse rol aldığı bütün yapımlarıda izlemişimdir. Sanırım bu diziyi sevmemin bir diğer nedenide Gong Hyo Jin  ilk defa bir dizide adam akıllı giyiniyor, normalde böyle şeylere pek takmam ama konu bu hatun olunca ve öyle paspal giyinip saçlarını horoz kekmiş gibi ortada dolanınca sinirlerim zıplıyodu. Ama bu dizide cidden hoş olmuş yani bide cilveli, sivri dilli tam izlemelik olmuş yani;)

Neyse efenim dediğim gibi 16 bölüm olarak planlanan dizimiz hala devam ediyor eğer sevgili senaristler diziyi heba etmezlerse belkide bu yılın en iyilerinden biri olmaya şimdiden aday. Dizi bittiğinde tekrardan güncelleme yaparım şimdilik sağlıcakla kalın...





Güncelleme:

Ben diziyi baştan sona pek bi sevdim. Başrol oyuncularını yeni yapımlarda tekrardan izleriz umarım;)

8 yorum:

  1. ya bi bitse de izlesem o kadar merak ediyorum ki.en çok da söylediğin gibi Gong Hyo Jinin adam akıllı giydiğini görmek istyorum))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziye başlar başlamaz ilk dikkatimi çeken kadının kıyafetlerı oldu, bi çeki düzen vermiş kendine gözlerim yaşardı valla:)) Ben bitmesini bekleyemedim ama sen bekle ziraa bölüm beklemesii pek bi sıkıcı.

      Sil
  2. çox dəyişik dramadır. hələki baxıram ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik kore dizierinden farklı cidden, umarım sonunuda güzel bitirirler;)

      Sil
  3. Çok güzel ilerliyor dimi ya :) Bakalım limdiye kadar hep romantik ve komedi ilerledi. İnşallah ağır drama bağlamaz ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nası güzel ilerliyoo yaa ben evdekilerin atışmalarını pek sevdiydim biraz daha komedi devam etselerdıı keske:) Dediğin gibi artıgın drama gecıcekler bence ağır drama baglamazlar ama olaylar baya karısıcak gıbı. Bu oğlanla kızın sonunu hıc hayırlı gormuyom ama neyse;)

      Sil
    2. Acaba hangi bölümdesiniz?

      Sil
    3. 13. bölümü bitirdim kısmetse bugün 14. bölümü izlicem;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...