20.10.2011

Bugün sen uyan diye 26 asker uyudu!


Bu yazıyı yazmak kesinlikle istemiyordum hala istemiyorum! Çünkü bu konuda o kadar doluyum ki sayfalarca yazı yazsam da kendime gelemem.

Sabah daha kargalar bile kahvaltı yapmamışken okulun yolunu tuttum her zaman ki gibi. Her şey olağan seyrinde yani benim derste uyuklamamla devam etti ama ikinci derse girdiğimiz de duyduğumuz haberle şok olduk. Bu kadar da olmaz (olmasın) artık dediğimiz bir rakam var ortada 26 şehit! Ne demektir bu ya...

Pek göstermesem de hatta hiç göstermesem de aslında siyaset öğrencisiyim ve derslerimizin neredeyse tamamı Türkiye'nin iç ve dış sorunları olduğu için bütün gün bu haber üzerinde tartıştık durduk. Evet malesef şehit sayısı inanılmaz derecede yüksek 26! Yalnış hatırlamıyorsam en son 1993 yılında 33 askerimizi şehit vermiştik ve yine aynı sahneler tekrar tekrar çekilmeye devam ediyor.  Aslında benim bahsetmek istediğim bunlar değil; bugün farkettim ki şehit haberlerine o kadar duyarsızlaşmışız(duyarsızlaştırmışlar) üzülmek şurda dursun doğru düzgün bir tepki bile veremez olmuşuz. Gencecik insanların vatan dedikleri namuslarını korumak için canlarından geçmeleri artık kimse için bir anlam ifade etmiyor(!) Şehit haberini televizyonda duyduğumuz da kafamızı çevirip haberi izlememiz en fazla on beş saniye sürüyor (medyamız sağolsun!), on altıncı dakika da kafandaki hafif bulutlanma dağılıp yarım bıraktığın işine devam ediyorsun... İnanın siyaset öğrencileri içinde durum bundan farklı değil hatta utanarak söylüyorum daha beter. Biz bütün bir ders boyunca o yirmi altı genç insanın can vermesini bir kenara bırakıp ''Bu saldırının arkasında ki neden nedir? Bundan sonra ne yapılmalıdır?'' gibi sorulara yöneliyoruz (yönlendiriliyoruz). Derslerde bu konuları tartışıyoruz demiştim ya aslında yalan söylemiş oldum hiçbir şeyi adam akıllı tartışamıyoruz. Üniversite de ders verme yetisine sahip olan(!) bütün hocalardan konumuna ve karakterlerine yakışır bir şekilde dersi yönetmelerini beklerdim. Ama malesef iş siyasete gelince (öğrenci-öğretmen olman farketmiyor) herkes frene basıyor. Tam şöyle beyin fırtınası yapabileceğimiz güzel bir tartışma konusu açılmışken ufakta olsa keskin bir noktaya değinirsek ortam yüz seksen derece değiştiriliyor. Baktı hocalar bu şekilde de başa çıkamıyor anında söz hakkımızı kesiyor yani kendi çalıp kendi oynuyor. İstediği konuya istediği açıdan istediği şekilde anlatıyor da anlatıyor. Eeee nerde kaldı bu eşitlik, demokrasi zımbırtıları?

Şu sıralar her şey sinirlerimi bozuyor; Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın her şehit haberinden sonra ''Bunların hesabını sorucaz siz hiç merak etmeyin!'' söylemleri (ki artık hiç kimse yemiyor bunları, bıçak kemiğe dayantı huuu) Dünya kamuoyunun Türkiye'nin sabrını sonuna kadar sınaması (ki ben son noktaya geldim). İnsanların sadece şehit haberleri çıktığında maksimum bir haftalığına (çok bile dedim) kısık olan seslerini birazcık yükseltmeleri hemen ardından eski düzene inanılmaz bir hızla geri dönmeleri. Doğru politikaların yanlış ellere emanet edilmeleri ve bu yalnış kişilerin yalnış mevkilere getirilmeleri. Partiler! Avrupa devletleri ekonomik deprem yüzünden sallanıyorken Türkiye'nin bu avantajı en iyi şekilde kullanamaması... vs vs...

Söyleyecek daha bir yığın cümlem var  ama hepsi boğazımda düğümlenip kalıyor. O kadar hassas bir konu ki kelimeleri cımbızla seçmeye çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki bu ülkede yediği kaba tüküren de var, ailesiyle huzurlu bir yaşam sürmek isterken kendini anlam veremediği bir savaşın tam ortasında çocukları için kendini siper edenler de var. Bunu neden mi söylüyorum; bugün şehit haberlerinden sonra okulda öyle bir soğuk hava esti ki iliklerime kadar üşüdüm. Farklı kimlikden (!) olan arkadaşlara karşı takınılan tavır ve başıklardan gerçekten tiksindim. Evet bir Türk evladı olarak benimde içim cız etti ama çözüm önerilerimiz çok çok farklıymış bunu anladım. Ben Kuzey Irak'a ne kadar bomba atılırsa atılsın bu terör belasının biteceğine inanmıyorum. Benim inancım dışardakileri değil öncelikle içerdekileri temizlememiz gerektiğidir. İnsanları farklı (ki bu farklılığı bulan bana da söylesin) olduğu için dışlamak yerine onları kazanmak gerekir bence. Bugün yüz çevirdiğin bir insanın evine şehit acısı düşüp düşmediğini yada herşeyi göre alıp baskıdan kaçarak devlet babaya sığınıp çaresiz kalıdığını da bilemezsin. Demek istediğim durum ne olursa olsun insanlara bir şans vermeden neyi nasıl olduğunu anlayamazsınız. Ha bu şansı elleriyle geri itenler yok mu? Tabiki var ama onlar için boşa harcanacak tek bir nefesim bile yok!

Çok uzattığımın farkındayım ama siyaset işte böyle kafa karıştırıcı ve sinir bozucu bir şey. İpin ucunu nereye çekseniz oraya gidiyor. Konudan konuya atlamış oldum ama affedin beni bu seferlik, politika deyince kendimi kaybediyorum... Şimdilik burda kesiyorum söylemek istediklerimi ama söyleyemediklerimi bir kaç saat sonra derste söylemek üzere saklıyorum. Türkiye'nin dört bir yanına düşen ateşin çözüme kavuşturulup bir son bulması en büyük dileğim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine baş saylığı diliyorum (affedin elimden şimdilik başka birşey gelmiyor...)

Bugün sen uyan diye, 26 asker uyudu...
Terörü lanetliyoruz demekten bıkmadınız mı? Ben bıktım...
''Son günlerde nasılsın?'' demekten bir farkı kalmadı bu sözcüğün ve verilen o kadar şehide rağmen
VATAN SAĞOLMADI...!

Ey benim güzel ülkemin 
güzel insanları 
hepinize 
GÜNAYDIN!

5 yorum:

  1. bende iyaset okuyan biri olarak biz koyun gibi güdülmeye layık bir milletiz başımıza getirdiğimiz ınsanlar memleketi satıyor farkında değiliz. çok değil on gün sonra herşey unutulacak çünkü balık hafızalıyız.artık ne haber seyrediyorum nede gazete okuyorum cahillik en büyük saadetmiş

    YanıtlaSil
  2. Oh be sonunda biri benimle aynı fikirde.. bu konuda ben de çok doluyum ya hem de inanılmaz.. onlar bizim nasıl 26 şehidimizin canına kastettiyse aynısını bizde yapmalıyız. yani varya deseler ki taarruz var gidicem valla. biri artık birşey yapmalı. tek dedikleri sabrımız taştı. bekleyeceğiz. ya sabrı taşan bir insan nasıl bekler. dalar ya bildiğin. duyarsızlaşmış millet. yazık valla. ne hale geldik.türkün gücü artık uyanışa geçmeli. ah ulan ah. c.başkanının yerinde olacaktım. ama işte senelerin geçmesi lazım. tek etmesi gereken laf '' YAKIN ORAYI '' çok mu zor ya :/

    YanıtlaSil
  3. @Adsız: Evet, bende uzun zamandır tam olarak gündemi takip etmiyorum. Devamlı aynı şeyleri izlemekten ve dinlemekten bıktım.
    Fakat birkaç kendini bilmez ve işe yaramaz yüzünden yetmiş milyonu heba etmek büyük haksızlık bence o yüzden bu konuda sana katılamıcam üzgünüm. Beceriksiz siyasetçiler yüzünden yüzyıllar boyunca tarihe damgasını vurmuş bir millet hiçbir şekilde küçümsenmemeli... Son olarak yorumun için teşekkürler;)

    @Güneykore:Hıddetini gayet iyi anlıyorum ve cidden bende aynı durumdayım ama iş teröre geldiğinde herşey bu kadar basit olmuyor malesef.''Yakın oraya'' demek kolay asıl iş ''Nereyi?'' sorusu. Terör belası öyle bulaşıcı bir illet ki heryerde sağımızda, solumuzda, içimizde... Dediğim gibi canım tek dileğim bir an önce kalıcı bir çözüm bulunması daha fazla can yanmadan.

    YanıtlaSil
  4. Hangisine yalnış diyebilirm ki eğer sözlerinin biri eksik olsa tamamlayacağım..ama eksiğiyok ülkenin gidişatı iç açıcı olmasada ..Asla ümitsiz değilim toprak bile onca şehidi orada kabul etmedi diyorum sadece ..

    Konuşssam inanın bu işin içinde olan ben hiç susmam ama şunu bilin ki Allah kimseyi şehit anasının bedduası ile cezalandırmasın onun gözyaşlarını ağıtlarını dinletmesin..

    Hayatınızdaduyup duyacağınız en ağır sözlerdir ''Oğlumu verin bana..ordan kalk söz verdin gelecektin bayrama'' Resmi kıyafetle katılırsan şehit cenazesi törenine kadın erkek ferkatmez sana aynı oğluna sarıldığı gibi sarılır..

    Sen sadece ağlarsın ve sessizce yine ağlarsın onun ağlayışı yüreğini dağlar içinden binlerce küfür geçsede sadece ''Vatan sağolsun'' diyebilirsin çünkü daha ötesi yoktur..

    YanıtlaSil
  5. @Kore Aşığı: Aminnn... Gerçekten Allah kimseyi şehit annelerinin aslında hiçbir annenin bedduasıyla cezalandırmasın!
    ...ötesi yok..

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...