9.10.2011

The Musical - İçinde müzik olan herşey kabulüm

Ne kadar yeteneksiz olduğun önemli değil 
sen yeter ki inatçılığı elden bırakma!


Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm, herkesi gıcık ederim ederim ahahah:D

Evet farkındayım yine çiçeği burnunda, yeni başlayan ve hala devam etmekte olan bir dizi ve ben! Nedir bendeki bu acelecilik anlamadım gitti aigooo...Özellikle bölümleri birikmeyen yeni dizilerden uzak durmaya çalışırım (zira yeni bölümleri belemekten bir gün sinir hastası olcam diye korkuyorum) ama çoğu zaman merakım ağır basıyor. Hem de kendileri hakkında yazı yazmayı düşündüğü iki oyuncuyu da burda görünce ''tamam'' dedim izlemek şart oldu.

Dizimizin ismi The Musical ( 더 뮤지컬)! Adından da anlaşılacağı üzere bol şarkılı türkülü bir dizi bizi bekliyor. Zati diziye başlamamın asıl sebebi de budur. 16 bölüm olarak tasarlanmiş romantik komedi ve melodram tarzında bir dizi. Çoğu yerde The Musical'in yayın tarihi 2010 diye geçiyor ama dizi Eylül 2011 de başladı. Yani çekilmesi uzunnn zaman önce planlanmış ama askıya alına alına günümüze kadar getirmişler, neyse canım geç olsun da güç olmasın dimi;)


Konusunu kısaca bir açıklayalım; Go Eun Bi (Goo Hye Sun) müzikalde oynamak isteyen bir tıp öğrencisidir. Bu uğurda da yapamayacağı şey yok, seksen kere elemelere girip hiçbirinden geçemese de sorun değil henüz seksen birinciyi denemedi dimi;)) Hayalini gerçekleştirmeye çalışırken kendini farklı bir dünyanın, farklı bir çevrenin ve aşk üçgeninin (bak buraya yazıyorum beşgen olcak bu mevzu:D) içinde bulur.

 Dizinin konusu kaba taslak böyle;) Şimdi oyunculara geçmeden önce hemen iki mevzuya açıklık getirmek istiyorum;
 1- Bu diziyi izlememdeki amaç Goo Hye Sun'u neden bir türlü sevemediğimi anlamaya çalışmak. Kıza zaten BOF dan kalma bir gıcıklığım var orası ayrı konu ama benim sorunum kızın oyunculuğundan ziyade kendileriyle. Gülüşünü sevmiyorum, insanüstü bir çaba harcayarak burun çekişlerini sevmiyorum ulan sevmiyorum da sevmiyorum işte:D Ve sevmediğim bir çok özelliğine bu dizide de devam ediyor ona rağmen diziyi izlemeye devam ediyorum nedenini açıklıcam efenim.(az sonra ahahha)
2- Şu ana kadar dizinin sadece üç bölümünü izledim yani anlattıklarım ve anlatacaklarım bu üç bölüm itibariyle geçerlidir;)
 
Bu konuda da anlaştığımıza göre devam...

Oyuncular:
 ******
 Go Eun Bi (Goo Hye Sun)

  Go Eun Bi müzikalde oynamak için yanıp tutuşan bir kızcağızdır, bunun için bir çok müzikal elemelerine katılır ama kabul edilmez. Çünkü müzikalde yer alabilmesi için istenilen perdeden şarkı okuması gerekir ama kızımızın bu konuda çok eksiklikleri vardır. Ama inatçı Go Eun Bi doktorluğu ve ailesini bir kenara koyup herşeye sil baştan başlar bakalım nereye kadar ilerleyecek;)

Başta da söylemiştim bu kızı pek sevimiyorum arkadaş! Ama bu diziyi izleyememe mani olmadı, başlarda ''bu kız beni daha başlamadan soğutacak diziden'' demiştim ama koktuğum gibi olmadı. Dizi mi güzel, içinde müzik var diye mi, Goo Hye Sun'un mimikleri pek gözüme batmıyor mu, yoksa neden şu aşağıdaki şahsiyet mi bilemiyorum:D Hele şu son günlerin kısa saç modası mevzusuna hiç girmiyorum yoksa çıkamayız çok dertliyim bu konuda;)

***
 Hong Jae Yi (Choi Daniel)

Kendileri çok ünlü bir bestecidir. Sevmediği yada işine gelmeyen insanlara karşı gayet soğuktur. İstemediği bir şeyi kimse yaptıramaz Hog Jae Yi'ye... Vati zamanın da Yoo Jin'e abayı yakmış ve hala da birşeyler hissediyordur ama kızımız bizimkini bırakıp başka bir adamla evlenmiştir. Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra nihayet ülkesine dönmüştür ama daha geldiği dakka kendini bir müzikalin ve aşkın içinde bulur;)

Ulan sen ne tatlı bi şeysin Daniel! Resmen gülünce gözleri yok oluyor, hele de o yuvarlak gözlüğünü yesinler senin pek bi sevimli kerata canım^^ Seni bu zamana kadar nasıl keşfedemedim ben ona şaşıyorum... Biraz önce baktım da bu yavrucak Baby Faced Beauty adlı dizide de oynamış hemen o diziyi de göz hapsine alayım amaç Daniel yoksa diziden bir beklentim yok:D


***
Yoo Jin (Park Ki Woong)  

Müzikalin aranan ismi, şarkıların sultanı, Allah vergisi bir sese sahip ama cadı işte naparsın;) 

Yine klasik kore dizilerine dönüş yapıyoruz galiba, hep olmazsa olmazımız kötü kadın rollerimiz vardı ahan da onlardan biri daha. Ama bu kadın öyle böyle bişi değil ya, dizinin hepi topu üç bölümünü izledim ve aklımda kalan sahnelerden ilki bu kadının! Dizi de Hong Jae Yi'ye söylediği bir replik var. Bizim güzide ülkemizdeki bir kadın söylese bu repliği anında topuğuna bir tane sıkılır o derece yani:D Ama çatlayın söylemem ne olduğunu izleyip görün, bakalım kimin dikkatini çekicek (yada çekti)^^

***
 Bae Gang Hee (Ock Joo Hyun)

Gücü ve parayı elinde bulunduran, son derece zeki bir müzik yapımcısı.

Ben bu adama kısaca kepçe kulak diyorum. Saçlarını kısacık kestirmiş kulakları hepten meydana çıkmış ben napayım dikkatimi çekiyor devamlı:D Efenim bu adam kendince nedenlerden dolayı insanlara karşı soğuğunda soğuğu resmen buz! Ama ileriki bölümler de en büyük değişiklik bu adam üzerinden yapılacak gibi bakalım nasıl bir ruh-i hal alacak;))

 *******

Dizi hakkında daha fazla bişi yazmak istemiyorum dediğim gibi henüz çok az bir bölüm izledim bunlar sadece ilk izlenimler, belki ilerleyen bölümler de sevmem diziyi bilemiyorum... Yine de bu diziyi Goo Hye Sun'a rağmen sevdim ve izlemeye de devam edicem gibi;) Biraz Heartstrings havası var gibi dizi de ama onun kadar çocuksu (yani görüntü açısından renli, mimik ve davranışları  abartılı değil) gelmedi bana aksine kendine has bir ağırlığı var bu dizinin. Belki oyuncularında da kaynaklanıyor olabilir. Ben şimdilik sevdim bu diziyi umarım ilerleyen bölümler de bu şekilde gider ve beni hayal kırıklığına uğratmaz;)

 Not: Eğer diziyi bu kadar çene çalmama rağmen hala izlemediyseniz izlememeye devam edin ahahah. Dizinin henüz 4. bölümü yayınlandı, siz bana bakmayın ve biraz daha sabredin en azından bi 10 bölüm yayınlansın;)  

 Daha en başta söylemiştim kötüyüm diye dimi! 
Bakın o kadar da not yazdım çizdim başlamayın diziye diye 
ama bu sahneyi eklemezsem olmazdı:D
Şu Daniel ne şeker adam ya:)

Başka bir yazıda görüşünceyedek
hoşçakalınnnn ve hepinize
iyi seyirler^^

Güncelleme:
Herşey iyi hoş ama belli bir noktadan sonra diziyi başa sarmaya başladılar:( Halbuki o oyuncu kadrosuyla manyak bir atraksıyon yapılabilirdi:))

12 yorum:

  1. dizi güzel hoş
    da
    neden bu kadar yavaş yayınlanıyor anlamış değilim..
    :S

    YanıtlaSil
  2. o kıza ben de sinir oluyorum. bir türlü yıldızımız uyuşmadı. ama o jae yi ne öyle ya yok böyle şirin bir şey. keşke haftada 1 yayınlanmasa :/
    -bu arada o aşk üçgenini beşgen yapmana koptum cidden öyle bir şey olacak yani. tabi biri fazla karışmaz kenara çekilir ağlar gibi ama diğeri baya cazgır :D

    YanıtlaSil
  3. @ilk-kar: Ah bir bilsem!

    @seymsomething: Bu kıza baya gıcık olan çok insan var demekki sorun bende değilmiş, bir iticilik var ama anlamadım gitti:D Jae Yiiiiiiii bayılıyorum bu adama yaa, mümkünse bi tanede ben istiyorum aynısından:D:D
    O ağlak kızı diyosun dimi bencede o devre dışı olcak, ama şu sesi bülbül kendi karga kadından benim bile gözüm korkuyor:D:D

    YanıtlaSil
  4. Allahım o nasıl bir sahne öylee :DD
    Belki izlerim diyodum ama yok o sahneyi gördükten sonra anladım izlenmesi şart olan dizilerden bu!!! Boftaki kız hakkındaki düşüncelerine katılıyorum uyuzun teki resmen kız :DD Ama gel gör ki hep en yakışıklıları o kapıyor dizilerde: ))

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok seviyorum bu diziyi 6. bölüm çıksın artık diye ağlıycam hee! iki bölüm arası beklerken You've Fallen For Me(Heartstrings)'yi bitirdim :)

    Kızın saçlarını kesmeselerdi iyiydi ama zaten Choi Daniel'in şirinliği diziyi götürüyor :)

    Yorumun yarısını yazdıktan sonra yazının devamını okudum sende Heartstrings'ten bahsetmişsin :)

    YanıtlaSil
  6. @Güneykore: Dimi ama yaa, zati benimde sinir olduğum nokta o. Kız n kadar gıcık olursa olsun, napıp edip kapıyo yakışıklıları:))

    @Aicha: Aynen yaa dört gözle 6. bölümü bekliyorum:) Daiel'e aşık oldum resmen pek tatlı kerata:D
    Tam yazıyı bitirirken aklıma geldi Heartsring, tam üstüne basmışım anlaşılan^^

    YanıtlaSil
  7. ben şu kızın oynadığı bir diziyi daha izlemem demiştim ama yeminimi bozdurdu arkadaş şu besteci bana.jae yi nasıl bi şeysin sen ya.her daim güleryüzlü..kızınca bile gülüyomuş gibi geliyo bana.fenelardayım kore delisi:)koreye gitmek için bir neden daha:))amma velakin oppamın kör talihinden midir nedir bu kızla partner yapmışlar:(burun çekmesini geçtim ben.neden ya neden!! şu saçını zırt pırt dağıtıp düzeltiyon.yapma bacım şunu.sinirlerim zıplıyo.zaten sevmiyom seni.şirin olmaya çalışıyon farkındayım ama çok yapmacık oluyon bea...kore delisi çok doldum çokkk:)
    harika yazmışın yawrm bu arada ellerine sağlık.7.bölümdeyim ama bayaa ağır ilerliyor dizinin konusu.
    yalnız aşk beşgeni de aşıcak gibi.dizi ilerledikçe herkes birbirine aşık oluyomuş gibi geliyo bana ya hadi hayırlısı.
    ha bide bu dizide kepçe daha buldum:D çok datlu değilmi amaa kore delm.kepçelere zaafım varmış benm onu anladım:)bu kepçenin sevgiliside pek güzelmiş.hep ağlak bakıyo ama diğerin ki gibi boş bakmaktansa iyidir.
    sözün özü danieli seviyoruz,izliyoruzzz:))

    YanıtlaSil
  8. Misaki-çennnn sen yaşıyor muydun ya:D
    Dizi başlarda çok eğlenceli şarkılı-türkülü tam benlik bişeydi ama sırf dizinin bölümlerini uzatıcaz diye gereksiz yere konuyu sündürüyorlar ya:( . bölüme geldim ve resmen diziyi bırakma noktasındayım zati çok yavaş ilerliyor beni gıcık ediyorlar;(
    Zati izlersem şu Jae Yiiçin izlicem kaç bölümdür Jae Yi den esaslı bir atak bekliyorum ama oda kılını kıpırdat mıyor... Bakalım neler olacak;))

    YanıtlaSil
  9. izlemeyi pek düşünmüyodumm (daha sırada birr sürüüüü dizi bekliyoo :) ) ama o videoyu niye koydun kardeşim?!? :) çokk tatlı çocuukk :P o ne hareketti ölee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benide içine çeken o minicik video oldu zati:))) Keşke hep bu tatlılıkta devam etseydi dizi O_o Ama yinede başroldeki adam pek bi tatlı yaa:D

      Sil
  10. koreeee delisiiii :) seni tesadüf eseri buldum :) kaybetmiştim biara çok sevindimmmm :) Dizi harikaydıııı :) Bu arada o müzikaldeki şarkıyı bulamadım nerden bulabilirimmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski bloğum kapandı o yüzden kaybetmişsindir, tekrar hoşgeldin o zaman:))
      En son baktığımda Yeppudaa'nın sitesinde vardı bu OST ordan bulabilirsin, hem bi sürü indirme seçeneği var kolaylık olur sana;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...