29.10.2011

Yetenek Avcısı - Part 3

Herkese selam...

Çoğu zaman imrenerek baktığım, bazen akılsır erdiremediğim, genellikle de manyak bunlar ya dediğim yetenekleri paylaşmaya kaldığımız yerden devam edelim.
(Bu konu hakkında daha önceki yazılara Yetenek Avcısı 1 - 2 den bakabilirsiniz...)

Bugünkü yetenek konumuz bir insanın sabrı!
Bir insan üstünde uğraştığı herhangi bir çalışmayı bitirmek için ne kadar sabırlı olabilir ki?
Bir hafta, üç ay, iki yıl, on sene... 
 
İşte bu nokta da Scott Weaver isimli abimizi ayakta alkışlamamız gerekiyor. Bu abimiz yememiş içmemiş tam tamına 35 yıl (dilekolay ya) boyunca 100.000 tane kürdan kullanarak San Francisco şehrinin modelini yapmış. Üç metre yüksekliğindeki bu model fuarlarda hala sergileniyormuş.
Bir insan evladının gençlik yıllarından başlayarak saçları ağarıncaya kadar yani 35 yıl boyunca, 100000 kürdanla ne yapmış olabilir bu kadar uğraştıracak diyorsanız resmin tamamını vereyim hemen.


Şehrin modeli bir insan boyundan hayli uzun yapılmış ve inanılmaz derece de ayrıntıya yer verilmiş. Pencerelerden basamaklara kadar herşey nakış gibi işlenmiş. Peygamber sabrı dedikleri bu olsa gerek O_o Şimdi gelelim benim kafama takılanlara; abimizi (abimiz deyip duruyom elin adamına yaa, öf adını yazmaya eriniyom çaktırmayın:P) gerçekten taktir ettim, resmen küçük bir çöple şahaser oluşturmuş velakin bir süre sonra insan durup düşünüyor kardeşim yani bir ömrü bu yola harcıyorsun. Acaba değdi mi? Weaver abiyle (artık amca olmuştur) bu konuda yüzyüze konuşmak isterdim doğrusu. Ha eğer değiyorsa söylesinde bende mektep köşelerinde boş yere dirsek çürütmeyeyim, diplomalı işsiz olucama hobileri sayesinde para kazanan bir kaçık olmak daha akıllıca gibi. Ne dersiniz:))

Şakayı bir kenara bırakıp bu devasa şehir modelini ilk gördüğümde aklıma takılan soruyu söyleyeyim şimdide. Mesela kendimi ele alayım normal şartlarda sabırlı bir insanımdır ama bu kadarda değil yani, otuz beş yıl ya sabır taşı olsam çatlarım heralde:) Gerçi ben böyle bir model yapmaya kalksam daha şehrin temelini bile bitiremeden o bilmem kaç bin kürdan bitiverirdi. Çünkü benim eline bir kürdan geçtimi mümkünatı yok kıracam onu, yoksa içim rahat etmez. Yani şu yukarıdaki resme bakınca bile bilgisayarın içine girip şöyle bir elimi daldırasım var şehrin içine. Ahahhah adamın 35 yıllık emeğini 3-5 saniyede tuzla buz ettiğimi düşünsenize, adamın gözü önünde çıt çıt kırarmışım. Yüz ifadelerini tahmin etmek hiçte zor olmasa gerek:))) Bu modelin ülkemize getirilip sergilenme olasılığı yok ama yinede tutki oldu diyelim beni modelin yüz metre yanına dahi yaklaştırmamaları önemle rica olunur, benden söylemesi:D Neyse zati adam benim gibi psikopatlara karşı önlem almıştır sonuçta bir daha ömrü hayatında böyle bir model yapması imkansız. Ne eski sabır kalmıştır adam da, ne konsantrasyon, ne de otuz beş yıllık bir ömrü daha...


Gece gece saçmalamaya başladığıma göre uykum gelmiş demektir. Yavaştan ben kaçar...

Başka bir yazıda görüşmek üzere;)

10 yorum:

  1. wowwww diyorum abi de baya baya sabır varmış ayrıca bunu dizayn etmek için yetenek ve de zeka . ne diyeyim imrendim asla böyle bir sabrım olamaz :(

    YanıtlaSil
  2. Adam gerçekten çok sabırlıymış. Otuz beş yıl dile kolay... Böyle sabır daha kimde olur ki.. Ama yaptığı işin ne faydası var kendisine onu kestiremedim!! :/

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. adam tam bir mühendis gibi çalışmış ama, o parçaların zamana bağlı olarak dayanıklığı gitmesin diye bilimum cila, koruma bişeysi(ama nesi bilemem :D ) filan sürmüş olmalı, ayrıca kütle merkezini iyi ayarlamalı ki, dağılıp gitmesin eserimiz :)
    amcamızı çok takdir ettim ne diyeyim ama çok kürdan eskitmiştir hee, öyle tek seferde yapıştırdığını sanmıyorum, hatta başlangıçta defalarca kırmıştır maketini sonra tekrar yapmak zorunda kalmıştır, artık tabi işin ehlidir o da ayrı :))))
    amma çok konuştum :D eline sağlık yetenek avcısı, yine çok değişik bir konu bulmuşsun :D

    YanıtlaSil
  5. @winpohu: Benimde:( Zeka ve yeteneği geçtim adam nasıl hala kafayı yememiş acaba merak ediyorum:S

    @Minoz: Modeli fuarlarda falan sergiiyomuş adam eh az buçuk para alıyodur heralde. Umarım 35 yılına değecek miktarda para alıyordur diyelim;)

    @MakiSev: Dağılmayı falan geçtim bide şekrin içine topları bırakıyor ve hiçbiri takılmadan biryerleri dağıtmadan yuvarlanıp gidiyor. Cidden adam iyi hesaplamış. Sen deyince bi acaip oldum yaa, adam bu meredi yaparken sinir hastası olmuştur heralde. Çünkğ dediğin gibi ilk denemesinde yapması imkansız baya uğraşmıştır.
    Ne demek efenim yetenek avcısı ilginç şeyleri bulmaya devam edicektir^^

    YanıtlaSil
  6. Ahh harbiden sabır işi. Hatırlıyorum ortaokulda ev ekonomisi dersimiz vardı ve hoca bize kibritten ev, araba vs yapma ödevi vermişti. Küçücük bir ev yapana kadar ölmüştüm resmen! Kabus gibiydi. Adama bravo.

    Yalnız bu maket Türkiye'ye gelirse kesin biri merakından bozar :D Gerçekten de insanda elini daldırıp bozma isteği uyandırıyor :D

    YanıtlaSil
  7. Daha bu yazını okuyamadım ama yanda hemencecik ban taraf sağda kırıntılar da görünce önce dedimki acaba rahatsız mı oldu dedim sonra derin bir nefes ohhhhhhhh mutlu olmuş)) seninle ortak bir noktamız var Kore hakkımda kişisel olarak bilmediğin yüzünden garipsemişindir:)) ben Kore dizilerini senin bloğunda sevmeye başlamıştım o nedenle bu konuda kore ve kore delisi başka:)) Tek çocuk olman üzücü:(( insanın kardeşinin olması güzel bir duygudur:))

    Kore ile ilgilenen kore delisini ve beni kore aşığı yapan (sanki içimde yoktudaa:)) sana hem arigato bemde gomowo:))

    YanıtlaSil
  8. @mydestiny: Aaa evet ya bende sen söyleyince hatırladım, bizede ortaokulda öyle bişiler yaptırıyorlardı ama bu adamın yaptığının yüzde bir küçültülmüş halini:D
    İşte o biri benimmmm!:D

    @Kere Aşığı: Evet tek çocuk olmak gerçekten çok kötü ama napalım;) Bakma benim blogta kore için atıp tuttuklarıma aslında hissettiklerini kolay kolay söyleyen biri değilimdir. Ama o an içimden yazmak geldi işte^^ Seninde benim için yerin herzaman ayrı, ayrı olmayada devam edecek söylememe gerek yoktu dimi ama neyse...;))

    YanıtlaSil
  9. adamdaki sadece sabır değil tutku da var bu işte..ve öyle bir tutku ki bir gün dememiş ya aman şurdan bakınca kimse görmez sallapati yap geç die..helal olsun adama vallahi çook takdir ettim..böylesi tutku+sabır alkışlanır cidden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şaheserden çıkardığım tek sonuç ''ben sabırlı biri değilim''oldu:) Sabrı da geçtim kürdanları öyle bir yerleştiricen ki topu yukardan bıratığında hiç bir engele takılmadan aşağı yuvarlanacak... Zor!

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...