16.02.2012

The Wampire Diaries - Vampirlerin Böylesine Kan Feda!

Vampirlerin Böylesine Kan Feda!


Yakın bir zamanda sınavım var ve benim kitaplarla aramamı soğutmamam, tabiri caizse haşır neşir olmam gerekiyor. Makbul olanı da budur sınav mağdurları için. Fakat ben ne yapıyorum bu stresi ez aza indirgemem için, dizilerle haşır neşir oluyorum. Bu taktik her zaman işe yaramayabilir yalnız ve evet bir uyarıdır:D

The Wampire Diaries

Bu diziyi bilmeyen yoktur herhalde, varsa da illa izlemeniz gerekmiyor. Herhangi bir siteye girseniz bile sizi ilk karşılayacak olan reklamları ya da Ian'ın o mükemmel resimleri... Yetti gayri dedim ve anlık bir kararla başladım. Önemli olan başlamak değil tabi 58 bölümü 5 günde bitirmek! Eee hal böyle olunca da insanın ruh halinde bir takım değişiklikler oluyor. Örneğin gece uyumadan önce, bazen kendimizi korkutacak vesveseler veririz (üç harfliler gibi) işte ben o vesveseleri vampir olarak verdim :)) Bünyemde şu beş günde baya bi yer kapladılar sağolsunlar:D 

Çok uzatma diyenler için dizimize gelirsek;
2009 yapımı ve hala devam etmekte olan klasik vampir dizisi. 3 sezon un yarısına kadar çekilmiş (izlemek isteyenlere duyurulur) yalnız baştan söyleyeyim bu dizi en az 6 sezon gidecek gibi duruyor. Dizinin üç sezonunu da ayrı ele almaya kalksam çıkamayacağımı izleyenler bilir. O yüzden genel olarak anlatılmak istenen, diyorlar ki sevgili senaristleri:
Dizi de vampiri koydun mu cebine, ee tabi bunun yanına bir de kurt adam lazım, ortaya da bi cadı deyip es geçmemişler, bir de ekstradan melez eklemişler diziye (vampir+kurtadam karışımı). Bunlar olur da hayaletler eksik mi kalır... Bu doğaüstü varlıkların hepsini sığıştırmışlar küçücük kasabaya ve o kasabanın asıl insanlarının nasıl bir şey olduğunu varın siz düşünün demişler;)

Gelelim konusuna; Stefan 162 yıl sonra eski evine dönmeye ve liseye gitmeye karar verir. 17 yaşında normal bir insan hayatı yaşamaya başlar. Katarina'ya ikizi kadar benzeyen Elena ile, okul da karşılaştıklarında ikilinin ilişkileri başlar. Damon ve Stefan, salvatore kardeşler zamanında kötü kadın Katarina'ya fena halde vurulmuşlardır. Katarina da her ikisini idare etmiş ve sevdiğinden olsa gerek iki kardeşin de vampir olmasına vesile olmuştur:) Abi Damon'un da aniden kasabaya gelmesiyle Stefan'in hayatı zorlaşır. <<Damon duygularını kapatmış kötü vampiri simgelerken; Stefan onun öldürdüğü insanların arkasını toplayan zarasız iyi vampiri (bir Edward klasiğini) temsil etmektedir.>> Kim, neden, niçin, gibi soruların cevapları karakterlerin içinde gizli aslında. Dizi de geçmiş ile günümüzü karşılaştırdığımız da merak ettiğin cevabı bi bölüm sonra öğreniyorsun. Heyecanı her bölümde aktif tutmaya çalışmışlar. 

Dizi de yeni öğrendiğim ve yıkıldığım bir gerçek var maalesef, dizi yazarlarından biri Dawson's Creek dizisinin sanaristidir. Yani bu ne demek, bu dizinin sonu da DC'ye benzeyecektir. Dawson's Cereek de 3 sezonun ortalarına kadar Dawson-Joey aşkı izletilmiş, üçüncü sezondan sonra Pacey-Joey aşkına dönüş yapılmış ve final onlarla son bulmuştur. Ben fena halde Pacey sever olarak finali pek sevmiştim amma velekin garibim Dawson'a yazık olmuştu. DC ile bizim dizideki aşk karmaşasındaki gidişat doğru orantılı olduğundan Stefan ile Elena aşkına çok fazla bel bağlamayın derim:))


Karakterlerimiz:
*****
Elena - Katarina (Nina Dobrev)


Asıl kızımız güzeller güzeli Elena, anne ve babasını kazada kaybetmiş ve içine kapanmıştır. Ta ki Stefan onu kendi dünyasına çekeseye kadar. Stefan, Damon ve sıradışı arkadaşları tarafından her daim koruma altındadır. Paylaşılamayan kız unvanını taşıyor şu an dizide. 

Katarina da aynı oyuncu tarafından canlandırılıyor, Katarina'yı Elena'nın çirkefleşmiş hali olarak düşünün:)

***
Stefan (Paul Wasley)


Stefan en sevdiğim vampirim. Vampirken seni böyle seviyorum, bir de insan olsaydın ne halde olurdum bilemedim:)) Stef i sevmemin nedenlerinden birisi sevgisi için büyük fedakarlıklar yapıyor, kendi yaptığı hataları yine kendisine ödetiyor.
Paul, duygu geçişlerini çok iyi kullanıyor, iyi bir oyuncu olduğuna şüphe yok. Hakikaten adam çok güzel ağlıyor bea, şu dizide gözlerimin dolmasına sebeptir.

***
Damon (Ian Somerhalder)


Relaks vampirim. Bu adam ilk sezonda baya baya kötü vampir olarak gösterildi, bir çok kişinin hayatını zindan olmasına sebeptir. Yalnızz dizide o kadar kafası rahat ve devamlı espirili bir şekilde dolandığından bir sövüyonuz bir gülüyonuz. Dizinin adının bu denli duyulmasında önemli rol oynar. Ian da dizide görsel bir şölen olarak kalbimizi fethediyor. Özelikle gözlerine laf yok yalnız gözlerini, her şaşırdığında veya kızdığında çok açması karakterin özelliği sanırım. Bu hareketini hiç sevmiyorum.
Araştırmalarıma göre:)
Bu diziyi izleyenler Damon ve Stef'çiler diye bölünmüşler, diziyi araştırayım derken önüme çıktı. Hatta isim bilem takmışlar. Delena (damon-elena), Stelena (stef-elena) oluyormuş. Damon'a laf edeni linç ediyolar, Stef'e laf söyletmiyolar zati. Damon'u seven Stef'i sevmez diye bir teorinin peşine gidilmiş ya hadi hayırlısıJ
Ben 2 guruba da girmiyorum çünkü izlemeden kendimi şartlandırdım bunun bir amarikan dizisi olduğunu unutmamak için çok çaba sarfettimJ
Elena sadakatsizlik yaparsa da Stefan'ı çeker kolundan ben götürürüm, Elena  da kendi kaybeder Stef'cimJ

***
Klaus (Joseph Morgan)


Karizmatik vampirim. Klaus'u da buraya kondurursam bi zarar gelmez sanırım:) Bilinmesi gereken ilk 3 tür ama ben bu adamı öyle bir benimsedim ki benim için başrol bu adam haline geldi. Klaus kök vampirdir, vampirlerin ilki. Kaç milyon yaşında olduğunu unuttum. Bu vampir kötülüklerin anası (biraz arabesk oldu ama) herkesin ömründen alıyor kendi ömrüne koyuyor. Ölmüyor efenim öldürülemiyor. Bir de melez olunca iyice çığrından çıksa da, kızamıyorum, melezdir deyip sineye çekiyorum. Stef'in hayatını zindan ettiğini hiç unutmayacağım yalnız Klaus, aklında olsun;)

*****

Vee vampirlerime bir nasihat gelsin benden,
Biliyorum kan sizin yaşam amacınız
 ama çok fazla ziyen ediyonuz canlarım kanı.
 Her yerlere bulaşıyor yahu yazıktır...
 Bir kişinin kanı bile sizi bi kaçgün idare edebilir,
 tasaruflu kullanın azıcık:D

~Misaki~


7 yorum:

  1. off klaus'umu gördüm ya orada.. oyy ki oyy.. köken vampirlerin şahı olur kendisi:D yani elijah'ı da severim kendisi vampir reyiz'dir(ccc elijahreyiz ccc) fekat klaus bir başka:D seksi aksanına ölünür:D

    ben bu diziyi tee en başından beri takip ederim.. ilk sezonu tam bir teenage vampir dizisi ve hatta az biraz twilight tatlarındaydı.. bu yüzden izlemeyi bırakacaktım.. ama senaristler akıllılık edip, 2. sezona bomba gibi başladılar.. bu dizinin bu kadar sevilmesinin sebebi de budur.. 1. sezon gibi ilerleseydi bu kadar takipçisi olacağına inanmıyorum.. diziye giren yeni karakterler, heyecanlı ve gerilimli olaylar diziyi bambaşka hale getirdi.. tadından yenmez oldu yani.. umarım bu tatta da devam eder..

    gelelim şu üçlüye.. damon'cılar ve stefan'cılar var demişsin.. evvvett tam karşında duruyor biri:D ben damon'cıyım:D dizinin başından beri şu stefan'ı sevemedim arkadaş.. etrafta küçük emrah bakışlarıyla dolanmasına dayanamıyorum.. bir ara ne güzel "kötüyüm ben kötüyüm, kötüyüm, kötüyüm.. kan içer, boyun koparırım, koparırım koparırım..." tadında tıpkı domestos bakterileri gibi ilerliyordu dizide.. anladı ki elena damon'a kayıyor, hooop içindeki iyi taraf hortladı yine.. ya ne güzel kapatmıştın sen o düğmeyi.. ne güzel klaus'la beraber takılıyordunuz.. ne gerek vardı yeniden kuzu bakışlara dönmeye.. uyuz musun nesin?! he ama elena'yı reddederek takdirimi kazandım.. bak o konuda hakkını yemeyeyim.. çok hoşuma gitti orada yaptığın şey.. aferin..

    elena zaten ayrı bir olay.. sürekli,"her şeyin en iyisini ben bilirim.. hiç bir şeyden korkmam.. ne olacaksa olsun.. sevdiklerime zarar gelmesin nolur!" şeklinde takılmandan yeminle gına geldi.. jeremy ayağını komidine çarpar, "damon, jeremy'nin anılarını sil;( hiç bir şey hatırlamasını, bu durumdan etkilenmesini istemiyoreee:((".. biri bir laf eder, hemen inanır peşinden gider.. misal 3. sezon 14. bölümde klaus'un annesiyle konuştuğu sahne.. ya sen nasıl güveniyorsun bu kadına? daha kimdir necidir bilmeden etmeden.. üstelik köken cadı olduğunu, işini saniyede bitireceğini bile bile.. bu ne umursamazlıktır arkadaş ya.. sonra damon seni korumak isteyince "öff damon sıktın ama sendeeeaa:/" dersin ancak.. mal! ay çok sinirlindim:D kendi bildiğini oku ancak.. hayır bir de iyilik meleği gibi dolaşmıyor mu etrafta illet oluyorum.. "ov şit! bonnie'nin kalbini kırdım! hemen klaus'un karşısına çıkıp, kendimi feda etmeliyim! beni lime lime etmesine izin vermeliyim.. hayat çok acımasııaaz:/" he canım he.. hayat bir sana acımasız zaten.. dangoz!

    mümkünse stefan ve elena uzak diyarlara doğru yol alsınlar.. çok şahane olur:D damon da kafasını dinler.. garibim benim!

    oyyyhhh neyse:D saydırdıkça saydırasım geliyor:D kısa keseyim en iyisi(kısa?):D he ama şunu söyleyeyim, katarina'yı seviyorum.. kadın kurnaz, işini biliyor, hala değer verdiği kişiler var, onlar için hayatını tehlikeye atabiliyor -ama akıllıca-, zaman zaman kötü olabiliyor.. ailecek seviyoruz kendisini:D

    böyle bir yazıya ihtiyaç varmış, sayende bunu anladım:D içimi dökmem gerekiyormuş:D sağol varol:D

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim şizo-mizo,emin ol benimde üstümden bi yük kalktı.bir rahatladım ki sorma:)
    Klaus mm, tek başına yeter o ya.Bundan sonra diziyi takip etme amacım, Klausun değişimlerini görmek için olucak zati:)
    Dizinin 2. sezonda daha güzel olduğu konusunda hemfikirim.Fakat 3.sezon için daha çok heyecanlıyım.Kök vampirler karışınca işin içine:)
    Şükür ki ben o ayrımda değilim paçamı zor kurtardım girmemek için:)Her ikisine karşı nötrüm aslında.Elena, Stef le olmuş,Damon la olmuş benim için farketmez.Damon u da sever,sayarız.Yalnız şimdiye kadar dizide gösterilenlere dayanaraktan, Stefan ve Elena aşkının pek duygusal olduğu düşündüğümden olsa gerek bu aşk beni daha cezbediyor.
    Elena ya karşı da baya dolmuşun:)bu sezon kafası daha da karışacak,hep gelgitler yaşayacak işte o zaman bir de ben sövecem:)
    Katarina da her nekadar bencil bir karakter olsada,Elena kadar kafasının karışmadığı bariz,artık dizide bir an önce boy gösterse de ortalık daha bir şenlense:)

    YanıtlaSil
  3. Ben Delena'cılardan oluyorum :) Gerçi Elena kör olmayı bırakırsa daha güzel olacak ama :) Özellikle bu bölümler tam Damonla yakınlaştı derken bi uyuzluk yapıyor kendisi. Damon'da altta kalmıyor tabii :) Downson Creek'i hiç izlemediğim için bişey diyemeyeceğim fakat Delena olarak biterse baya baya memnun olurum :) :) Kök vampirlerden de favorim Elijah. Çok mükemmel birisi yav. Kalus'u da bu ara sarı kızla olan dialoglarından dolayı seviyorum. Kısaca Vampire Diares'i hertürlü seviyorum ben yaa :))

    Vampirlere verdiğin nasihat iyi güldürdü beni bu arada :) Ah bide dinleseler sözünü :)) diyerek sana katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıma girmeyen bi ben varım heralde:)ortalıklarda geziniyorum ya,hadi bakalım.
      3 sezon özelikle daha bir hissetim delena olucağını,tam izleyemedik dizide ama olursa da eğlenceli olabilir.damon dan dolayı:)
      Stefime de yeni kız bulsunlar,elena hülyalarına dalmasın:)
      Elijah sevilmiyecek gibi değil zaten.Elena onu da harcadı gerçi.Klaus ne yapsa kabulüm:)Diziyi 3 sezonda bırakacaktım aslında ama Klaus takip etme nedenim oldu:)

      Sil
  4. Misakiçenn biliyosun amerikan dizileri pek izlemiyorum, doğal olrak bunuda izlemedim. Ama nedense kanım Damon'a ısındı bi an da. O yüzden bende Delena'cıyım:D:D

    Bütün anlatmalarına rağmen inatla başlamıcam bu diziye israr etme misaki:D Bir başlasam üç sezonunu da izlesem KPSS'ye kadar anca bitiririm zati, ondan sonrası da malum:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden ısındı acaba,Damon un gözler hipnoz etkisi yapıyormuş kore delisi aman dikkat... demek için artık çok geç:D Ben kimi sevsem,sana beğendiremiyorum zati..
      bana kalas ım yeter:D VEEE le min hommm:DD
      KPSS ye kadar bitse yine iyi:D özelikle ısrar ediyorum başlama,bu dizi ağır gelir sana sonunu getiremeyeceğini biliyorum:)

      Sil
  5. ben en çok klaus'u seviyorum iyi ki var onsuz 1.sezon ölmüştüm bide 2.sezonu beklemiştim gerçi aylarca ama neyse bunu unuttum çünkü damon ve elena ve stefan üçlüsünün vıcık vıcık aşklarından çok kötü adam klaus daha eğlenceli :D

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...