7.09.2012

G-Dragon – That XX


Yine bir BigBang yazısıyla karşınızdayım. Üç yılın ardından G-Dragon öyle şeker bir şarkıyla dönüş yaptı ki bloğa yazmadan edemedim. Günlerdir GD'nin Than XX şarkısını başa sarıp duruyorum, ben bu şarkıyı çok sevdim be...

Bilindiği üzere GD bu şarkıdan önce One Of A Kind şarkısını piyasaya sürmüştü ama ne yalan söyleyeyim bir türlü sevemedim o şarkıyı. Bazı şarkılar ilk duyduğumuzda kulağımıza kötü gelir ama zaman geçtikçe sevmeye başlarız hani belki bu şarkıda da aynı şey olur diye bekledim. Ama yok ya cidden sevmedim... Sanki bir şeyler eksik olmuş, sadece söylenmek için sölenmiş gibi duygusuz bir şarkı olmuş.


That XX! İşte bu şarkı bütün hayal kırıklığımı yerle bir etti. Evet GD'nin hareketli şarkılarını seviyorum ama galiba slow şarkılarını da ayrı bi seviyorum. Sesini doyasıya dinleme fırsatı sağlıyor bize, aralarada her zamanki gibi rap kısımlarını da serpiştirdi mi yemede yanında yat:))


Elimden gelse klipten bir sürü gif ve resim almak isterdim, o kadar güzel sahneler var ki. İlk izlediğimde sadece GD'ye odaklandığım için ancak ayrıntıları algılayabiliyorum. Yinede hala aklım GD'nin dövmelerinde:) Yine bize dövme şovu yapmış, ha bundan şikayetçimiyim katiyen hayır! GD bir önceki klibine nazaran burda oldukça cool pozlar vermiş, işte senden beklediğim davranışlar canım benim;) Klipte iki kişiyi birden canlandırıyor  hem sevdiği kız tarafından acı çeken terkedilmiş bir adamı hemde kızın gerçekte sevdiği adamı. O yüzden bazı sahnede küçük emrah gözleriyle bakarken bir sonraki sahnede şeytan gözleriyle kesiyo kızı. Her türlü halin makbulüm ya neyse...


Bu arada klipte oynayan kız yanlış hatırlamıyorsam on yedi yaşlarında falan ama Allah için çok tatlı. Her ne kadar klip boyunca kendilerine sinir olsamda saçlarına bayıldığımı söylemeden edemicim. Saç boyasından nefret ederim ama kızın sadece saçının arka kısmına attırdığı sarı kısımlar çok hoş görünüyor.


Bu kiliple birlikte bir kez daha ne kadar tezat biri olduğumu anladım. Bir çok kişi şarkıdaki biip seslerine kafayı takmış, sırf bu yüzden şarkıyı sevmeyenler var. Bense aksine bayıldım, bence farklı olmuş ve şarkıyada yakışmış. Ha olmasada olurmuş tabi, adam şarkıya hareket katsın diye eklenmiş bence. Çünkü şarkının sözlerine baktığımızda öyle biiplenecek bir kısım yok aslında. Biip'li yerlerde ise sadece piç kelimesi geçiyor. Şarkının biip eklenmemiş versiyonunu da burdan dinleyebilirsiniz.


Neyse işte ben That XX şarkısını her bir ayrıntısıyla sevdim canlar
sizde dinleyin
dinlettirin;)

4 yorum:

  1. GD yine mükemmel bir geri dönüş. Solo olarak da gayet başartılı bir kariyer çizen liderimizin That XX şarkısına da bayıldım. Ayrıca bu kız da çok sevimli, yeni çıkacak olan kız grubunu da merakla bekliyorum. Yazı için çok teşekkürler çingu, severek okudum. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkalarını bilmem ama benim beklediğime değdi, GD süper bir şarkıyla dönüş yaptı. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim çingu;)

      Sil
  2. That XX mükemmel bir şarkı, GD'den hiç duymaya alışık olmadığımız bir tarzda ama bu farklılık hiç abes durmamış, aksine çok ama çok yakışmış. :D
    İnşallah albümde bir tanecikte olsa bu tarz bir şarkı daha vardır. Önce One of a Kind, sonra That XX şimdi de albümü bekle işin yoksa. Ömrümüz beklemekle geçti valla. :D
    Ellerine sağlık çingu, güzel bir yazıydı. :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla her seferinde böyle güzel işler ortaya çıkacaksa ben beklemeye razıyım eheh;) Zati GD abeslikleriyle ünlü bence en basitinden saçları, tek bir klipte o saçlar kaç kez değişiyor yahu. Ama olsun her haliyle kabulümüz dimi;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...