22.08.2013

Nine- Nine Times Time Travel ~ Zaman Yolculuğu


Selam canlar... Bir haftadır yazı yazmıyorum takdir edersiniz ki Mısır da yaşanan olaylar yüzünden insanın bişi yapası gelmiyor. Bu konuya dalarsam sonu gelmicek biliyorum o yüzden klasik yazılarıma devam edicem. Yazılarım olabildiğince kısa olucak şimdiden söyleyeyim aksi halde izlediklerimin hiçbirini yetiştiremiyorum. Konu taslaklarda çürümeden biran önce Nine-Nine Times Time Travel dizisiyle devam edelim.

Konusu: Haber bülteni sunucusu olarak çalışan Park Sun Woo abisi sayesinde zamanda yolculuk yapmasını sağlayan dokuz tane tütsü bulur(Dizinin ismi burdan geliyor). Sun Woo zamanda yirmi yıl geriye giderek abisinin hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaktır. Fakat geçmişin değiştirilmesi geleceği nasıl etkileyecek? İki farklı zaman, iki farklı hayat ama tek beden...


Yine zaman yolculuğuna dayalı bir dizi ama şunu hemen belirteyim ki bence bu tür içindeki (Rooftop Prince -Queen In Hyun's Man ) en iyi kurgulanmış dizi bu. Çünkü diğer dizilerin ana konusu aşk üzerine olduğu için mantık hataları daha fazlaydı ve zaman yolculuğu kavramı daha arka plandaydı. Bu dizide ise bütün taşlar zaman kavramı üstüne kurulu. Tabiki yine mantık hataları var ama daha makul düzeyde.


Başroldeki adamın (Lee Jin-Wook) oyunculuğunu çok seviyorum resmen anı yaşatarak oynuyor. Zati Jin Wook'un ismini görünce atlamıştım diziye ama diğer oyuncuları da çok sevdim. Misal Sun Woo'nun en iyi arkadaşı olan adam (ismini unuttum) Allah'ım sen ne tatlı bir insansın yahu, böyle arkadaş dost başına:) Sonra patronu, gerçek hayatta böyle iyi patronlar varsa şayet bende bi tane istiyom acilen. Kötü adam rolündeki acuşide rolünün hakkını verdi ama kız için bişi diyemicem.

Dizi hakkında söyleyecek çok şey var özelliklede kurgu ve sonu hakkında baya konuşasım var lakin izlemeyenleri gafil avlamamak için susuyorum. Unutmadan söyleyeyim bu dizi fena halde baş ağrısına neden oluyor. Kurguyu sağlam oturttukları için olaylar öyle bir hal alıyor ki durup nerin bir nefes alma ihtiyacı duyuyor insan. Bir Ölüm Defteri'nde böyle olmuştum bir de bu dizide. Velhasıl kelam 20 bölümlük sürükleyici güzel bir dizi izleyin canlar;)

10 yorum:

  1. ben izlemeye yeltenmiştim de 3.bölümden sonra dayanamayıp bırakmıştım sıkıcı gelmişti madem güzel bir dizi yarım bıraktığım işi bitireyim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantik komedilerden sıkıldıysan izlemeye devam et canımcım kurgusu cidden güzeldi. Can sıkıntısı değilde biraz baş ağrısına neden olduğu doğrudur:)

      Sil
  2. ben de izleme listeme almıştım bu diziyi hala da duruyor. Ama araya good doctor ve who are you girdi. Özellikle good doctor u burfan şiddetle tavsiye ediyom. Madem ki sen de önerdin eh bu diziyi izliycik o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım Who Are You güzel ilerliyor da Good Doctor benim için tam bir hayal kırıklığı oldu ya:( Belkide oyuncu kadrosundan dolayı çok fazla beklenti içine girmişte olabilirim bilemiyorum ama yinede sevemedim;)

      Sil
  3. Ben diziyi izledim çok kaliteli bir yapımdı. Heyecan hiç bitmiyor. Lee jın wook sevimli oppam rolünün hakkını vermiş.

    YanıtlaSil
  4. Düğün telaşında uzun süredir ayrı kaldım dizilerden. Rooftoop izledim en son sanırım bu da tam bana göre tavsiye için teşekkürler^^

    YanıtlaSil
  5. Simdi bunun sonunda tam olarak noldu? Bu saatte izledim diyemi anlamadim,yoksa boyle oldugumda mi gelir bahar? Dhjsbsjeniddjsbjdb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Dizi her ne kadar final yapsa da konu bitmiyor balam devamlı başa sarıyor. Sonuçta başrol devamlı geçmişe gidiyor ve her seferinde kaderini ve olayları değiştiriyor. Kısacası bu bir döngü sürekli devam eden ;)))

      Sil
  6. Ben de bu diziyi yakın zamanlarda izliyordum.Fakat 15.bölümde bıraktım.15.bölümde nedense çok sıkıldım.Bir türlü devamını getiremedim.Bazen temposu düşse de sürükleyici bir diziydi.Sizce devamını da izlemeli miyim?Bir de ben de yeni blog açtım.Beni takip eder misiniz acaba?Ben de sizi takipteyim.Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde sevdiğim dizileri başla-bitir yaparım çünkü araya zaman girince soğuyor insan bir daha izlenmiyor. Belkide sen üst üste izlediği için sıkılmış olabilirsin bilemiyorum ama dizi konu itibariyle sürükleyiciydi o kadar izlemişsin beş bölümüde izle yarıda bırakma bence. Hayırlı olsun, en kısa zamanda ziyaretine gelicem;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...