4.12.2015

Answer Me 1988 - Reply 1988


Yine bir Reply serisi ve yine ben bitmesini beklemeden atladım diziye. Seri ilk olarak 1997 ile başladı sonra 1994 ve şimdide 1988 ile devam ediyor.

Konusu: Dizi 1988 ve 2002 yılları arasında yaşanan aile ilişkilerini, komşuluğu, arkadaşlığı kısaca o yıllarda yaşananları o yılların özüne yakışır bir şekilde anlatıyor.

Bunu söylemek için henüz çook erken biliyorum ama izlediğim bölümleri baz alarak bu seride en çok 1988i sevdim. Elbette ki finale kadar fikrim değişebilir ama şimdilik böyle. Fakat şu bir gerçek ki bu seride beş yaşıt arkadaş olmasını pek sevdim. Hepsi birbirinden farklı karakterde olması da en güzel yanı. Ayrıca bu seride komşuluk ilişkilerine çok daha fazla yer verilmiş. İzlerken bazen ''Ya bunu bizden görmüşler'' demeden edemiyorum. Çok farklı ülkeler olsakta benzer alışkanlıklarımız hayli fazla.
Kesinlikle taraf tutmuyorum:)
Güncel izlemenin en güzel yanı, izleyenlerin eğlenceli yorumlarını okumak. Ve bu serinin en güzel yanı ise tad kaçıran (spoiler) yeme derdi olmaması, çünkü kim ne derse desin yüzde yüz doğru değil her an her şey değişebilir:) Serinin özellikle bu yılları konu almasını sevdim; seksenlerin sonu doksanların başında doğmuş, binler ile iki binler arasında sıkışıp kalmış, nereye dahil olduğu belli olayan, hiçbir şeyden de geri kalmayan sevilesi bir kuşaktır.
(Durumdan istifade kendimi de övdüğüm çok belli oldu mu :)))

Ablasının, teyzesinin, halasının makyaj malzemelerini
aşıran kuşak durumun özeti aynen budur:))

Dizi bittiğinde finale dair yorumlarla 
yeni yazıda görüşmek üzere 
sağlıcakla, 
huzurla kalın...


Güncelleme:

Diziyi bitireli çok oldu ama hala sinirim geçmiş değil. Sorun istediğim karakterin kazanamaması değil olayları bu kadar karıştırıp sonrada kadın karakteri tutarsız yapmaları. Bilemiyorum çok değişik duygular içerisindeyim. Hele şu sinirim bir geçsin belki diziye dair yeni yazı yazarım.inşallah.

12 yorum:

  1. Başlayacağım ben buna..bitirmem gereken bir sürü dizi var ama..başlayacağım kaçarı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeviri beklerken yaşlananlar kulübüne sende hoşgeldin o zaman :)

      Sil
  2. Reply 1997' yi çok sevmiştim ben. Yalnız seri olarak düşünmemiştim. Bunu da listeye alayım balim. Teşekkürler tanıtım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri balam farkındaysan çatlak anne baba bütün serilerde hiç değişmiyor. Rica ederim ;)

      Sil
  3. Sımsıcak , sevimli bi dizi.Final yapmamış dizileri izlemem ama bu başka oldu benim için. Çok beğeniyorum ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Özellikle de o kuşakğa yetişmiş kişiler için ayrı bir güzel dizi. İzlemesi şimdilik keyifli...

      Sil
  4. Benimde dizi bitmeden dizi yorumu yapasım geliyor, kurgu güzelse keyifte alıyorsam hemen paylaşasım gelir.
    Şu aralar 'Oh my Venüs' için zor tutuyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Venüs dizisinide başrolleri yüzünden aylarca bekledim, o da keyifli ama Reply (şimdilik) bir tık ilerde gidiyor benim için. Sen yine dirayetli çıkmışsın ben hiç bekleyemiyorum. O an yazmazsamda bir daha yazasım gelmiyor çok dengesizim çok:)

      Sil
  5. 3. bölümü bitirdim ama hala diziye çok ısındığımı söyleyemeyeceğim. acaba ileleyen bölümlerde mi açıalcak :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkler ve zevkler meseleri olsa gerek balam, zira ben daha ilk bölümlerden çok sevdim. Lakin son bölümlere doğru öyle sinirlendim ki sevip sevediği mi bile anlayamadım o derece:S

      Sil
  6. Bölüm yorumlarını okuma gerçekten eğlenceli fakat insanın 1070 tane yoruma ne zamanı ne de gücü oluyor Yine de elimde olsa okurum. Hepsi birbirinden komik ve özgün yorumlar :) Teakçiler ve junghwancılar havada uçuşurken kaybedenin ben olduğu bir dizi :D Daha son iki bölümü izlemedim ama sanırım korkuyorum...

    Daha detaylısı için "reply'lara protesto" adlı yazımı okumanı öneririm çünkü destekçilere ihtiyacım var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu serinin en güzel yanı izleyici yorumları. Evet dizi adamı sinir eden cinsten lakin ben sinirimide sevip sevmediğimide içimde yaşayıp kalan kırıntıları bloğa serpiştirip gidenlerdenim yani ''Dizi bitti kavga bitti'' modundayım şu an;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...