30.12.2015

Ertuğrul 1890 ♫


25 Aralıkta vizyona giren Ertuğrul 1890 filmi Türk-Japon ortak yapımı bir film. Henüz izlemek nasip olmadı ama en kısa zamanda izlemek istiyorum zira konu olarak çok dikkat çekici. İnşallah böylesi güzel bir konuyu tarihe yakışır bir şekilde işlemişlerdir.

Konusu: 1890 yılında Osmanlı gemisinin Japon karasularında batması ve japonların gemi mürettebatını kurtarmasını anlatıyor... (Not: Gemi dalgalara dayanamadığı için değil bir kaya parçasına çarptığı için batıyor ve Ertuğrul Japonya'ya yardım için gitmiyor sadece iki ülke arasındaki dostluk ziyaretiydi)

Peki izlemediğim filmi niye yazdım? Kubat'ın seslendirdiği Ertuğrul Türküsü için. Bayıldım! Seviyorum böyle içten türküleri hele de söyleyenin sesi böyle güzelken insan dinlemeye doyamıyor.


~Mevlam nasip etsin bize karayı
Evvel karayı sonra sılayı~

Filmi izleyen var mı?
Sevdiniz mi?

8 yorum:

  1. Bugün gittim gerçekten çok güzeldi. Bir vefa hikayesiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala fırsat bulup gidemedim malesef:( Ama beğenmene sevindim inşallah bu tarzda daha fazla film çekerler.

      Sil
  2. keşke bu tarz ortak yapım filmler daha çok çekilse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke... Sinemada böyle ortak denemelerde geri bile kaldık inşallah daha fazla film çekilir.

      Sil
  3. Ben bu filmi sinamada izlemeyi çok istemiştim ama bir türlü nasip olmadı -ühühühhühü *hüngür hüngür ağlar*- Ki bırak sinamada izlemeyi internetten bile izlemedim -düştü mü ondan bile haberim yok doğrusu-.Sen izledin mi? İzlediysen beğendin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar:( Ne kadar çok istediysem bu filmi o kadar çok engel çıktı, izlemek nasip olmadı. Şimdi netten baktım vizyondan kalktı sanırım ve nete henüz düşmemiş.

      Sil
  4. Filmi izlemek istiyorum fakat ne dvd sini buldum ne sinemaya gidebildim ne de netten izleyebildim herhalde izleyemeyeceğim. Kaç ay geçti. Ahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara nette dolanıyordu film ama çoğu yerde silinmiş videolar, telif hakkından dolayı sanırım. Bende hala izleyemedim, bir türlü kısmet olmadı...

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...