9.10.2011

Love So Divine - Aşkım İçin

 Deo Gratias
 Deo Gratias
 Deo Gratias!


Çok uzun zaman önce izlediğim sempatik bir Güney Kore filminden bahsedicem size; Love So Divine (신부수업) türkçe adıyla Aşkım İçin yada Kutsal Aşk...

Love So Divine 2004 yılında çekilmiş, 110 dakikalık, romantik komedi tarzında bir film.  Konu itibariyle klasik kore filmlerinden biraz farklı ama gidişat olarak aynı diyebileceğimiz izlenesi, şeker bi yapım. Bu filmi izlememdeki neden tabiki oyuncuları; oynadığı her yapımı gözüm kapalı izlediğim Kwon Sang Woo ve kendisini pek sevemesem de oyunculuğuna (özellikle Secret Garden dan sonra) laf edemediğim Ha Ji Won. Bu ikili bir aaya gelir de bende izlemez miyim hiç;)

Filmin konusuna gelirsek; Kim Gyu-shik (Kwon Sang Woo ) kendini Tanrı'ya adamış bir rahip adayıdır. Yapılan son ayin sırasında arkadaşının sakarlığı yüzünden kutsal tütsüyü düşürürler ve ceza olarak Peder Nam'ın yanına yardım etmeleri için gönderilirler. Gerçek bir peder olabilmeleri ve kutsanabilmeleri için bu bir aylık cezanın bitmesi gerekmektedir. Peder Nam'ın yeğeni olan Yang Bong-hi (Ha Ji Won) erkek arkadaşını görmek için amerikadan ansızın gelir. Ancak erkek arkadaşı Bong-hi den ayrılmak istediğini söyleyince herşey altüst olur. Bong-hi bunun üzerine amerikaya geri dönmeye karar verir fakat beş parasız ortada kalmıştır. En azından bilet parasını biriktirene kadar kilise de amcasına yardım etmeye başlar... İşte bütün hikaye de bundan sonra başlar, Bong-hi'nin kilise de olmasına rağmen bir türlü kontrol altına alınamayan uçarı kaçarı haraketleri ve Gyu-shik'in rahip olma hayalleri aynı nokta da çakışır! Tek gerçek olan İlahi aşktır, o halde bu kararsızlık da neyin nesi?  

Konu itibariyle kısaca böyle, ilk izlediğim de çok farklı gelmişti bana ama daha sonra benzer konuları ele alan filmler izledim yinede bu filmin yeri ayrı bende;) Biliyorsunuz ki Hıristiyanlık da din adamı olmak o kadar kolay değildir. Eğer rahip olacaksan dünyevi herşeyi arkada bırakman gerekir. Aşık olmak ve evlenmek kesinlikle yasaktır, eğer kalbine Tanrı dan başkasının aşkı girerse rahipliği bırakman gerekir. İşte bu film de bu ikilemi anlatan, iki arada bir derede kalmanın sancılarını yaşayan bir adamın hikayesi;) 

~~~~

Gözüme takılanlar: (Filmi izlemediysen burayı atla bence)

***Filmin başından sonuna kadar bağırıp duran Ha Ji Won'un azının üstüne bi tane çakasım geldi. Kızım bi susta çocuk konuşsun yahu, zati adamın ağzından kerpetenle laf alıyoz! 

***Özellikle filmin başların da rahip adaylarına giydirilen uzun elbiselerine bayıldım. Çünkü en çok o sahnelerde güldüm, elbisenin eteklerini tutup sünnet çocukları koşturup durdular ortalıkta:D

***Esas çocuğun matrak rahip adayı arkadaşına bayıldım:) Hani uzmanlık alanı rus kızları doğru yola yönlendirmek olan arkadaştan bahsediyorum:D 

***''Hani bunu papa kutsamıştı! Nasıl oldu da kırıldı?'' dimi ama kırılmamasını gerekmez miydi?

***''Erkeklerin hepsi domuzdur, baban ve rahipler hariç'' ahhahahha 

***''Bir daha çanı erken çalarsanız bende budist olurum ona göre, köylülerin uykusunu alması gerekir'' bende çanı erken çaldığı için teşekkür falan edicek sonuyordum, koptum bu sahne de. Sen çok yaşa amca emi:D


***Bizim ikili zaruri nedenlerden dolayı otel odasında kalıyorlar. Sevgili rahp adayımızında ilk yaptğı şey odadnın duvarında asılı duran çıplak kadın resimlerinin üzerine kalemle kıyafet çizmek! Hoş bir ayrıntıydı sevdim...

 ***Kolyenin içine sevdiğin insanın resmini koymak artık klasiktir. Ama sevdiğin insanın sende resmi yoksa? İyi akıl edilmiş bir detaydı;)

~~~~

Ve daha bir çok hoş ayrıntı...Film 2004 yapımı, haliyle sizi çok fazla tatmin etmeye bilir. Yani aman aman bişi beklemeyin. Fakat Kwon Sang Woo'yu böyle bir rolde izlemek eğlenceliydi. Bu adamı genelde ultra aşık, karizmatik, korkusuz, devamlı ağlamaklı bir modda gezen rollerde oynatırlar ama bu filmde ağlama kısmı hariç tam zıddı acemi, saf, ürkek kısacası farklı bir Kwon Sang Woo izlemek güzeldi.Vakti zamanında pek bi sevmiştim bu filmi ve hala da seviyorum sempatik, sade bir kurgusu var. Eğer hala izlemediyseniz ve vaktiniz varsa kesin izleyin derim;)) Şimdilik benden bu kadar başka bir yazıda görüşmek üzere^^

Deo Gratias         
   Deo Gratias       
       Deo Gratias

8 yorum:

  1. love so divine benim izlediğim ilk kore filmlerindendir. kendisini çok sevmişimdir. ilk izlediğim filmlerde henüz korenin tarzına alışık olmadığım için düşük puan verdiğimi hatırlıyorum. şimdi baktım bu filme nmdb'de (novella movie database :p ) 7 puan vermişim. şimdi izlesem bu 8,5 mu demek oluyor acaba, yoksa 9 mu, yoksa ben abartıyor muyum?.. ay ben bu filmi çok sevmiştim yaaaaaa herkes izlesin dimiiiii

    YanıtlaSil
  2. Normalde de izlediğim ve okuduğum şeyleri çok çabuk unutan biriyim ama bu filme dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Adını bile başlıkta görünce anımsadım. İzlemiş ve nefret etmiştim :/ Zevk meselesi işte :D Hatta Ha Ji Won'a gıcık olmamı sağlayan yapımlardan biridir. Sonra SG'da ona alışması bir hayli zaman almıştı. Ellerine sağlık tanıtım için :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı olmuş canım eline sağlık :) ben Kore dizileri alemine Stairway To Heaven ile giriş yaptığım için fanatik bir Kwon Sang Woo hayranıydım o dönemlerde, ki hala çok seviyorum kendisini. ilk izlediğim filmi My Tutor Friend idi sonraki de bu film. bayılmıştım, KSW'nun utangaçlığı, senin de yazdığın yerlerdeki o acemilikleri falan çok tatlıydı.. böylesine yakışıklı birini rahip yapmak hem de bayağı dindar bir rahip yapmak bayağı acımasızca olmuş bence ama çocuk doğru yolu buldu kendisini mahrum bırakmadı Koreli kadınlardan :)

    YanıtlaSil
  4. bu arada sağdaki hello hello- Hong Gi gifine öldüm :) hikayemde de kullanacağım izninle :)

    YanıtlaSil
  5. @Novella: :)) Dediğim gibi şu gıcık Ha Ji Won a rağmen sevmiştim bu filmi. 9'a kadar çıkmayalım ya 8 olsun bizim olsun:D Benimde izlediğim ilk kore filmlerindendi belkide o yüzden bu kadar çok sevmişizdir;)

    @kendisi: Bir Ha Ji Won antifanı daha, hoşgeldin aramıza kardeş:D:D Ha ji Won a ne dersen de ama Kwon Sang Woo'yu da arada harcama çingum ya;) Dediğin gibi zevk meselesi;)

    @masalevi: Sağol canım;)Ben bu adamın nerdeyse bütün filmlerini izledim, o ağlak gözlerini hastasıyım. Aynı bizim küçü emrah gibi bakıyor:D Rahip yapsalak kaç yazar adam yine aşık yine aşık;)
    Hong Gi emrinize amadedir küçük hanım^_^

    YanıtlaSil
  6. Yıllar önce çok severek izlemiştim bu filmi. Hatta Kwon Sang Woo'yu bu filmle tanıdım. Peltek peltek korece konuşması ne şeker şeydi öyle (:

    Filmde kilisede söyledikleri o şarkı hala unutamadıklarım arasında (:

    Güzel yazı olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Aha haklısın peltek peltek konuşması pek bi şeker:)
    Rahip adaylarının öyle kıvırta kıvırta şarkı söylemeleri de evlere şenlikti doğrusu:D Teşekkürler Yoon Joo

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...