10.12.2011

Çok Yönlü Blogger Ödülleri (Mim)


Yazıma başlamadan önce belirtmek isterim ki nerdeyse hergün bir kaç dakikalık da olsa bloğuma uğruyorum ve yeni yazılan yazıları okuyup, haberleri takip etmeye çalışıyorum. Ama yazı yazmaya özellikle de şu sıralar vakit bulamıyorum (hala zamanım yok aslında ama ben sonunda isyan bayraklarını çektim ve ayrılmaz parçam olan sevgili bilgisayarımın başına geçtim, gönül rahatlığıyla zamanımı çatır çatır öldürüyorum:P) o yüzden ben teşekkürden önce özürlerimi bildirmek istiyorum efenim. İlk olarak bloğumu hergün takip eden ve yeni yazı bekleyen ama göremeyip hayal kırıklılına uğrattığım okuyucularımdan (böyle söyleyince kötü hissettim be kendimi, yazmayalı da hepi topu bir hafta olmuş aslında ama eskiden günde iki yazı birden yazdığımı düşünürsek evet yavaşlamışım sanki:D), ikinci olarakta bu mimi bana paslayan çingum Lee'den. Biyane çingu mimi bu kadar geç cevaplayabildiğim için...

Not: Ulen şansımın içine tüküreyim tam gaza geldim ne güzel yazıcaktım şimdi de internet gitti iyi mi, herşey mi bana karşı!... Pöf...(4 saat sonra sonuç; gece yarısını çoktan geçti ama hala  internet yok... tamam pes)

(Ertesi gün) Öhöm nerde kalmıştık,  evet sonunda geldik ödül törenine dicektim velakin bu mim'in iki tanecik kuralı varmış gelin önce onlardan başlayalım:

1)Bu ödülü bize layık gören kişiye teşekkür edip bloğunun linkini paylaşıyoruz.
Beni bu ödüle layık gören; ödülümü çatlak patron Cha Ji Heon'un elinden almamı sağlayan sevgili çingum Lee'ye  ve  ödülüyle beni hem şaşırtıp hem sevindiren Sadecedeniz'e çok teşekkür ediyorum;)

2)Hakkımızda bilinmeyen 7 gerçek yazıyoruz. 
 - İnsanlara karşı olması gerekenden çok daha fazla güler yüzlüyümdür, bu durumdan nefret etmeme rağmen (çünkü şu zamana kadar başıma ne bela geldiyse bu yüzden geliyor) kendime engel olamıyorum! Bu hayatta beni en çok mutlu eden şey karşımdaki kişinin gülümsemesidir. O gün moralim gerçekten berbat olabilir ki çok fazla depresif takılırım ama eğer yolda yürürken yada otobüsten inerken karşımdaki bir teyzeyle gözgöze geldiysem o an ani bir kararla tebessüm edip başımla hafifçe selam veririm. Yüzde doksan dokuz ihtimalle de o da aynı şekilde tepki verir (insan refleksi):) Teyzenin o anlık gülümsemesi benim için dünyalara bedel... İşte böyle küçük şeyler beni mutlu etmeye yeter de artar bile, o gün için bende ne dert kalır ne de tasa;)

-Tam bir ev kuşuyum! Beni kendi halime bıraksalar ömrümün büyük bir çoğunluğunu evde geçirebilirim.

-Karakalemle resim çizmeye (düzeltiyorum çizmek için uğraşmaya) bayılırım. İçimde ukte kalan mesleklerden biri de ressamlıktı ama kısmet değilmiş napalım. Şimdilerle resmi sadece canım sıkıldığında ve konuşmamak için kendimi tuttuğum zamanlarda çizerim. İlaç gibi gelir resim çizmek, ayrıntılarıyla uğraşmak büyülü bir şekilde sakinleştirir beni.

-Mp3 ve ben ayrılmaz bir ikiliyizdir efenim. Eğer sokakta kulağında kulaklık, müziği en azından çevresindekileri duyamayacak şekilde yüksek sesle dinleyen birini görürseniz dikkat edin o ben olabilirim. Evet çoğu insan kulağında kulaklık müzik dinler ama kabul ediyorum benimki birazcık abartı. İlerde sırf bu yüzden sağır olmaktan çok korkuyorum ama napayım. Benim ki bir anlam da bile bile lades:P

 - Beyaz tenli biri olduğum için hayalet yada hasta muamelesi gördüğüm çok olmuştur. Özellikle de sınıf arkadaşımın beni her gördüğü yerde ''canım hasta mısın yüzün kireç gibi olmuş'' demesine uyuz oluyorum. Bunlar güzellikten anlamıyorlar ya, uzakdoğu da olsam baş tacı edilirdim baş tacı hıh... ahahha:D

 -Defter ve kitaplara karşı acaip derece de ilgim vardır. Zati hayallerimden biri de (eğer bir gün kendi evim olursa, gerçi olmazsa da istiyorum) duvarı boydan boya kaplayan kocaman bir kütüphanemin olmasıdır. Her kültürden mutlaka bir kaynak bulunmalı... Çok seviyorum kitapları ya herbirine gözüm gibi bakarım ve ödünç verdiğim insanlarında aynı şekilde davranmasını isterim (ama sevdiğim bir çok kitabımın üstüne bir bardak soğuk su içtiğim de çok olmuştur hani:P ).

 -Hatta en en en büyük hatam ''Hayır'' diyememekti(r). Ve bütün pişmanlıklarım sadece bu beş harf üzerine kuruludur... Hayattan ders almak lazım dimi;)

İnsanın kendisi hakkında konuşması en zoru sanırım,  bu meşakkatli işi de hallettiğimize göre artık ödül törenine geçebiliriz. Mim kurallarına göre ödül vermek için 10 kişi belirleyecek mişiz. Ha unutmadan bende diğerleri gibi hemen not düşeyim; sıralama karışıktır ve ödül vermek istediğim sadece 10 kişi ile sınırlı değil aslında:(

Belki kendi bilmiyor ama blog açmama ve birbirinden değerli insanlarla tanışmama vesile olan kişidir. Bloğuna her girdiğim de eski yazılarından birini okur çıkarım mutlaka... Bu ödülü yazısını her okuduğum da ''bunu sevdim ki'' dedirtip isminin hakkını verdiği için gönül rahatlığıyla sana veriyorum çingu. Ve not; bloğunda yaptığın bütün güncel değişiklikleri severek takip ediyorum şefin tavsiyesi, günün atasözü, resimler...

Yazılarını okurken gülme krizine girdiğim ve yazılarında espiriyi en iyi harmanlayan kişidir kendileri. Tee uzaklarda olmasına rağmen bloğunu devamlı güncel tutmana hayranım çingu. Çok yoğun olduğunu tahmin edebiliyorum ama bu şekilde ve hızda yazmaya devam;)

Sanırım bende herkes gibi düşünüyorum senin hakkında lee; tek kelimeyle yazı makinasısın:) Çok yönlü bloger ödüllerini birbirinden farklı konularda yazdığın yazılarla kesinlikle hakediyorsun. Ama benim bunlardan ziyade en çok hoşuma gidense hangi konuda yazarsan yaz kendine has doğal bir üslupla, içinden geldiğin gibi yazman. Her ne kadar yorum yapmayı unutsam da aslında bütün yazılarını okuyorum biline, ailecek takipteyiz efenim:)

Sayesinde So Ji Sub'un dizilerinden filmlerine, spor hayatından özel hayatına kadar herbişeyi öğrendik. Enişte hakkında başka yerde bilgi aramaya gerek yok maşallah makinoun arşivinde hepsi mevcut. Yazılarını okumayı seviyorum ya ayrıca araştırma azmine hayranım;)

Mydestiny deyince aklıma üç şey geliyor; photoshop, VIP, kitap:) Yazılarını takip etmen gerçekten eğlenceli ayrıca photoshop çalışmalarına imrenerek bakıyorum. Ha söylemeden edemicim çingunun yeni blog temasını görmeyen kalmadı dimi, ben çok beğendim farklı ve rengarenk olmuş;) 

Hergün mutlaka bakıp çıktığım bloglardan biridir ama son zamanlarda hatta baya uzun bir zamandır eskisi gibi aktif değil:( Nerelerdesin şermin... Neyse şimdilik arşivini karıştırıyorum, batı filmlerini hiç mi hiç takip etmediğim için şerminin bloğu ilaç gibi geliyor bana ve genelde sevdiği şeyleri bende seviyorum. Hala takipteyim;)

Sadece koreyle sınırlı kalmamasını, farklı konularda yazı yazmasını ve üslubundaki sadeliği seviyorum;)

Tam bir gezgin! Onun kadar seyahat yapan birini daha görmedim. Ve sanırım son aylarda en çok kıskandığım kişi:) En son Güney Kore'ye gidip geldi ve bloğunda kore seyahatlerini bir bir anlatıyor. Bende sindire sindire her bir satırını okuyorum, sizde özlemin eğlenceli yazılarını okumalısınız;)

Yazılarını yüzümde tatlı bir tebessümler okuduğum, içimi ısıtan uyumlu bir kore severin bloğu;)Bloğundaki renk cümbüşünü ve yazılarının zengin içeriğini seviyorum;)

Aktif, renkli, eğlenceli, güncel daha ne olsun. Bez cadılarının kazanını karıştırmak, bloğunda vakit geçirmek gerçekten eğlenceli;)
Bu zamana kadar yazdığım en zor mimlerden biriydi O_o
Aklımdakiler sadece bu on kişiyle sınırlı değil tabiki ama kurallar işte... 
Şimdilik benden bu kadar
sağlıcakla kalın;)

14 yorum:

  1. Mutlu oldum bugün de. Bugün 2 ödül sahibi birden oldum, aslında son röportajımda (aha) hepinize teşekkür edecektim ama artık bir dahakine diyorum :)

    Ben en çok senin azmine hayranın dostum. Lanet WP'nin pisliğinden sonra bırakmamış olman ve süper bir şekilde geri dönüp bize aynı keyfi burada yaşatmam mükemmel bir şey. :)

    Bu güzel ödül töreni için, yazı için ve kendin hakkında bilinmeyenler paylaştığın için teşekkür ederim :)

    Not: Ben de kitaplarıma gözüm gibi bakılmasını isterim hep. Soğuk su zamanında çok içtim, artık çok güvenmediğim kişiler haricinde kitaplarımı vermiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yazını keyifle okudum canım.
    - Öncelikle mp3'te müzik dinlerken lütfen sesini mümkün olabildiğince daha kısık dinle. Daha bu yaşta bu mp3 yüzünden işitme duyumun % 30 unu kaybetmiş biri olarak söylüyorum. İşin ucunda müzikten tamamen koparılmak var. Lütfen dikkat çingu :)
    - karakalem çalışmalarından o kadar çok bahsettin ki artık gerçekten görmek istiyorum. Bir gün görmek nasip olur inşallah ..
    - Gülümsemen hiç eksik olmasın canım.

    YanıtlaSil
  3. Ben de beyaz tenli sayılırım, "hasta gibi görünme" derdinden ben de muzdaribim yani :) Hatta bir keresinde patavatsızın biri böbrek hastası gibi gözüktüğümü söylemişti. Aldırmamaya çalışıyorum ama pek başarılı olamıyorum. Sırf yüzüme renk gelsin diye nefret ettiğim halde pekmez yiyorum her gün :) (Ne dertliymişim meğer)
    Değer verildiğimi, okunduğumu, ve ilk olarak hatırlandığımı görmek çok onurlandırdı beni. Sağolasın. Şefin tavsiyesine çok severek başladım, aslında bloğumun tamamen o şekilde kısa ve linkli yazılardan oluşmasını istiyordum, onu beceremediğim için yan sütuna kaldı. O bölümü herkes seviyormuş meğer. Bu mimler ve blog ödülleri olmasa bundan hiç haberim olmayacaktı muhtemelen :) Ama özellikle günün atasözünü sevdiğini söylemen çok ama çok mutlu etti beni. Atasözlerini çok seviyorum ve sevenleri de seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. ödül alanlar arasında kendi ismimi de görünce çok mutlu oldum deli'ciğim, nomu nomu komawo canım! sen de benim hep kalbimdesin, ilk tanıdığım blogger'lardansın, hep yazmaya devam et, olur mu? ;)

    kendinle ilgili özelliklerine de bayıldım! güler yüzlü olma olayı bende de var, hatta zaman zaman abartabiliyorum senin gibi :) iyi niyetli olunca insanlar bundan faydalanmaya kalkabiliyor ne yazık ki :( beyaz ten başa bela, ama kore'ye gitsen değerini bilirlerdi :D :D defter ve kitaplar sevilmez mi? 6 yaşımdan beri benim de en çok sevdiğim yerler kırtasiye dükkanlarıdır :) ama müzik konusunda biraz ayrışıyoruz, ben çok gürültülü dinlemeyi sevmem. kulaklara yazık (zaten bizde aileden bi sağırlık var, kendi ellerimle bu süreci hızlandırmayayım :P)

    ellerine sağlık canım, yine bayılarak okuduğum bir yazı oldu. en kısa zamanda yoğun işlerini bitirip sık yazılarınla aramıza dönmeni diliyorum ;)

    YanıtlaSil
  5. @Lee: Ahaha röportaja bayıldım, koptum süper:D Evet biraz kısa olmuş bi dahakine uzun yap Lee devam devamm:)
    Çok teşekkür ederim çingum zati şu blog işinden bu kadar keyif almasam WP'nin şokundan sonra hayatta dönemezdim...
    Verme tabiki kştaplarını ya, ben insanlara genelde hayır diyemedim için hala kıyıdan köşeden gidiyor kitaplarım:(

    @Güney Kore: Of ne kadar istesemde müziksiz olmuyor işte ama uyarını dikkate alıcam;)
    Belki birgün kafam atar paylaşırım resimleri kimbilir. Aynı şekilde sende gülümse her daim ve bi daha bir yere kaybolma;)

    @Bunusevdim: Ah bilmezmiyim o pekmezleri. Üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, dut pekmezi... İşin kötüsü ben şekerli şeylerden nefret ederim, yiyemem ama sırf yüzüme renk gelsin diye arada bir iki kaşık yiyorum:D
    Sadece şefin tavsiyeleri değil aralıklı güncellediğin herşey seviliyor aslında sadece o konu hakkında çok fazla yorum yapılmadığı için bilmiyorsun. O yüzden sen devamlı güncelle bizde güzel güzel takip edelim;))

    @Hikaruivy: Sen olmazsan olur muydu hikarum^^
    Şu bilmem kaç yıllık yaşımdan edindiğim ilk tecrübe çok fazla güler yüzlü olmıcaksın arkadaş. Dediğin gibi hemen faydalanmaya kalkıyorlar, yok abi insanlara yaranılmıyor:) Ya aslında bakarsan benimde çok iyi duyduğum söylenemez dediğim gibi yaptığımın tek açıklaması bile bile lades:P
    Sağol çingum benimde şu anda tek istediğim bloğumda ordan oraya koşturduğum günlere dönmek, kısmet;)

    YanıtlaSil
  6. Hakikaten ortak yönlerimiz varmış:) Beyaz ten hariç :) Kütüphane hayaline ortak olabilir miyim acaba =) Benim de şöyle duvardan duvara bir kütüphanem olsun istiyorum. Ben de öyle herkese kitap vermiyorum artık, kitabı kaybedenler, yırtık pırtık getirenler olmadı değil ://

    Adımı görünce sevindim, çok teşekkür ederim çingu. Photoshop derslerine başlamanı öneriyorum en azından arada bir deneme yap, göründüğü kadar zor değil :)Temamla ilgili güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ediyorum çünkü temamı çok seviyorum ve güzel sözler duymak hoşuma gidiyor =)

    Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  7. Kore Delisi Unnicim öncelikle ödülünü tebrik ediyorum ve yazını severek okuduğumu belirtmek istiyorum. ^^
    Hakkındaki gerçekleri ne güzel alatmışsın, şimdi ben strese girdim, aman tanrım çok zor... :( :D:D Şu kitap olayına değinmek istiyorum: Ah ah kitaplarım geri gelse... :( Alıp geri vermeyenler var. :( Ama verenler sağolsun bi zarara uğratmamış oluyorlar. (Neyse ki...) Ve evet unnicim beyaz tenli insanlara hasta gözüyle bakılmayan tek yer başta Rusya ve Asya ülkeleri olsa gerek. :D Ben, beyaz tenli olmadığımdan mıdır bilmem, Korelilerin beyaz tenli olmalarına özeniyorum. :)
    MP3'ü yolda dinleme bence, arabalara dikkat et yani. ^^ Bizim hocalar sürekli uyarıyorlardı ilkokulda yolda dinlemeyin diye. Nemelazım... Dikkatli ol bence. ^^
    Vee ödül aldığım için çok çok çok çok mutlu oldum. Nomu nomu nomu nomu kamsahamnida... ^__^ Söylemeden edemeyeceğim, wp'in yıldırma politikasına yenilmeyip burada yeniden bizlerle beraber olduğun için bu ödülü en çok hakkeden de sensin bence,ve iyi ki bizimlesin. ^^

    YanıtlaSil
  8. Ama yazık değil mi kulaklarına :( Ben mecburen dizileri evde kulaklıkla dinliyorum orta sesle ama o halde bile kulaklarım çok rahatsız oluyor, bir de çok yüksek sesle dinliyormuşsun ya çok üzüldüm, F.T. Island'ı daha uzun seneler keyifle dinlemek istiyorsan kendine biraz daha özen göster olur mu :)

    güler yüzlü olmak en güzel huydur, varsın insanlar seni saf zannetsin peh :D ben de güler yüzlü olmayı tercih ediyorum :D somurtmayı hiç sevmem :)

    bu güzel sözlerden sonra da ödül almak çok iyi geldi, çok çok çok teşekkür ederim :D :D :D

    YanıtlaSil
  9. @Mydestiny: Blogerlar arasında benlkide tek ortak yanımız hepimizinde kitapları sevmesi galiba. Ne demek çingu ortak olabilirsin tabiki, tabi dev kütüphanem şimdilik sadece bir hayal olsada;)
    Aslında arkadaşım photoshop delisi ondan bir iki bişiler öğreniyorum ama sadece o kadar inşallah uygulamaya bir ara geçicem:)

    @Harmony: Bende başta strese girmiştim ama başladın mı bi çırpıda yazıveriyosun canım, merak etme sen gelirsin üstesinden;)
    İnan beyaz tenli olmak hiç özenicek bişi değil hiç tavsiye etmem:P
    Rica ederim harmonycim ve güzel sözlerin için teşekkür ederim;)

    @Makinosev: Yahu yüksek sesle müzik dinliyorum dedimse zamane gençleri gibi(ben neysem artık) bangır bangır, son ses açmıyorum sesini merak etmeyin:D:D Zati artık yaşlanıyoruz kaldırmıyor atık kafam ahaha. Sadece kulakluk kulağımdan bir türlü düşmüyor o var yani sağır olma riskim her an mevcut:) Bak şimdi tam on ikiden vurdun beni, kendim için değil ama F.T'm için kısıcam müziğin sesini:D:D
    Rica ederim çingum;)

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkürler ödül ve güzel sözlerin için:) Ben de burada olmayı seviyorum:)

    YanıtlaSil
  11. ödülüme bayıldım! teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  12. Rica ederim canlar;)Beğenmenize sevindim^^

    YanıtlaSil
  13. Ödül için çok teşekkür ederim (: Çok geç cevap yazdım kusura bakma (: Törende o kaaa oppa olunca takılıp kalmışım peşlerine :P

    YanıtlaSil
  14. @Bez Cadıları: ;Hımm oppa varsa tamam mazeretin kabul edilmiştir ahahah:D Rica ederim;)

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...