24.01.2012

More Than Blue - Hüzünden Öte




Şu sıralar yeni bişeyler izleyemiyorum bari eskilere takılayım dedim.  Ve arşivimi her karıştırdığımda gözüme takılan ama nedense bu zamana kadar hakkında hiç bişey yazmadığım bir filmi bloğuma taşıcam bugün; More Than Blue yani Hüzünden Öte...

Film 2009 yapımı, 105 dakikalık, romantik- dram türünde. İzlemeyen kalmışmıdır acep bu filmi? Kaldıysada bir an önce başlayın derim ama baştan uyaralım sakın filmin ortalarına gelipte sıkılıp bırakmayın, yazık edersiniz. Çünkü asıl film o zaman başlıyor ve bütün o saçma dediğiniz sahneler tek tek anlam buluyor (en azından %90'ı) ona göre;) Adı üstünde gayet duygusal bir film, zati bir dizi yada filmin içinde Sang-woo Kwone (başroldeki adam) varsa o kesinlikle dramdır. Filmi falan izlememe gerek yok daha adamın yüzüne bakınca bile içimden ağlamak geliyor:) (So Ji Sub örneğinde olduğu gibi yada bizdeki Küçük Emrah :)) More Than Blue diğer birçok kore filmi gibi severek bir solukta izlediğim ama aklımda hep küçük pürüzlerin kaldığı bir film oldu. Peki bu sevmemi engelledi mi; hayır. Duygusal film sevenler için güzel bir seçenek;)

Konusuna gelirsek: Aslında bütün hikaye iki yalnız insanın birbirine tutunma daha doğrusu birbirini kendince mutlu edebilme çabalarını anlatıyor. Biri çocukken yetimhaneye bırakılmış K (Sang-woo Kwone), diğeri ise küçükken ailesini trafik kazasında kaybetmiş Cream (Bo-young Lee) ... Bu iki yabancının yolu lise yıllarında kesişir ve bir daha birbirinden ayrılmazlar. Yeri geldiğinde anne, baba, kardeş, sevgili olurlar. Ta ki K kanser olduğunu öğrenene kadar! Bu saatten sonra K'nın tek istediği ölmeden önce Cream'ı güvenilir biriyle evlendirmek ve onun mutlu olduğunu görmek...

 

Gerisini anlatmayayım işte böyle bişey işte:) Ama şu söylemeden geçemicem; tamam insan o anın içinde olmadan tam olarak anlayamaz olayları ve o kişinin gözleriyle algılayamaz. Ama arkadaş herşeye rağmen bu nasıl bir mantıktır yaa, ölmeden önce sevdiceğini başkasıyla evlendirmeyi amaç ediniyor adam! İlginç. Ne bileyim ben yapamazdım heralde, ne heraldesi yaa yapmazdım. Sağlamken şurda dursun ben ölünce başkasıyla evlensin bile istemezdim:D Ha adam deli de kız çok mu akıllı o da ayrı bir manyaktı. Adamın son isteği diye ve bu isteğini yerine getirme isteğiyle gitti başkasını buldu. Tamam o ikinci adam (Beom-su Lee) karısını aldatarak belki haketti(ki bunu söylemeye bile hakkın yok) bunu ama yine de sevdiceğini mutlu etmek için bir başkasını paramparça etmek olmadı be... Neyse yine de farklı bir filmdi özellikle de replikleri pek bi sevdim. 

''ABC vitaminlerinin gerçekte ne olduğunu öğrendiğimde,
tüm dünyam zifiri karanlık olduğunda 
ben K’dan önce öldüm...''

Başlarda karakterlere uyuz olmuştum özellikle de Cream'a. Ama filmin konusuna çok uyumlu bir saat giriyor devreye ve zamanı öyle bir tersine çeviriyor ki, tek kişinin gözünden baktığımız olaylar tek tek anlamını buluyor.

“Eğer sen benden önce ölürsen seni öldürürüm...!”

 Ama bütün yaşananlara rağmen sormadan edemiyorum; geriye kalan o değerli zamanı beraber geçiremezler miydi, bu kadar mı imkansızdı? (hemen kafamdaki ses devreye giriyor; akıllım o zaman film olmazdı ahah). Dediğim gibi herşeye rağmen güzel bir filmdi, sevdim. İzlemeyen kaldıysa hala bir göz atın derim pişman olmazsınız. Özellikle de duygusal film sevenler kaçırmasın;)

Bu da filmin duygusal şarkısı filmden kareler eşliğinde hazırlanmış klip, hazır türkçe çevirisini de bulmuşken ekleyeyim dedim... 

Lee Seung Chul yorumuyla No One Else (Senden Başka)


Aslında yazacak çok şey, 
söyleyecek çok söz var bu film hakkında 
ama zamanım yok, şimdilik bu kadar;)
Başka bir yazıda görüşmek üzere,
kendinize iyi bakın.

29 yorum:

  1. aa.. ben bunu nasıl kaçırmışım? hemen bakıyorum, yorum için teşekkür :)

    YanıtlaSil
  2. @Işık: Vay izlemeyen varmış:) Rica ederim Işık umarım beğenirsin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben izliyemiyorum yardım edin lütfen

      Sil
  3. güzel bir filmdi gerçekten. çok uzun zaman önce izlemiştim. ama sonrasında ağlamaktan helak olmuşum tabi :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben galiba, yok yok galiba değil bildiğin odunum ya ben niye ağlayamıyorumm:D Ama cidden farklı, güzel bir filmdi;)

      Sil
  4. Benim ilk izlediğim kore filmlerinden :D Film hakkındaki düşüncelerim seninle aynı. Ben de başta kadına çok gıcık olmuştum, ama gerçeği öğrendiğimde hüngür hüngür ağladım.
    Çok güzel anlatmışsın. İzleyeli çok olduğundan tekrar izleyesim geldi ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk izlediğim filmlerden, belkide bu yüzden bendeki yeri ayrıdır:) İzle izle Selocan inan ilk izlediğimizdeki etkiyi hala sürdürüyor, denendi onaylandı^_^

      Sil
  5. ben de izleyeli çok oldu:)Sevmiştim ama ne bileyim
    'mantıklı bulmak mı?'
    'hayır'...
    Bir de şu aralar aklına gelen kesin ağlatır dediğin bi film varsa önerilere açığım:))Ama kolay kolay ağlamıyorum bu filmde ağlamamıştım mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahha mantık kısmını çoktan atladım ben. Aksi halde bu filmdeki herkesi topa tutmamız gerekir:)
      Bende ağlamadım daha doğrusu ağlayamadım:)) İzlediğim filmlerin hepsini arşivlemediğim için tam bilemiyorum ama ilk aklıma gelen I Give My First Love to You oldu. Genelde dizilerde ağlarım ben ama bu filmde baya açıklı;))

      Sil
    2. Onu da izlemiştim ama ben onda da ağlamadım yaa :D kızın elinden küllerle düğün yapması falan hiç romantik gelmedi bana :/

      Sil
  6. Ağla, ağla, ağlaa..... Kardeşime izletebildiğim ilk Kore filmi olma özelliği taşıyan bu film benim gözümde apayrı bir yerdedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde arkadaşlarıma izlettiğim ilk filmlerde biridir, önce ''bu ne ya'' diyenler filmin yarısından sonra salya sümük ağlamaya başladılar. Onlar ağlarken benim gülesin gelmişti, bir kore filmini daha sevdirmenin mutluluğuydu sanırım:))

      Sil
  7. slmm :)

    ahh bu film ahh.. kızlarla canımızın ağır dram çektiği, bir film izlesekte şöyle bir güzel ağlasak dediğimiz bir ara izlemiştik.. ve film tam olarak isteklerimize yanıt vermişti.. başlarda çok oflayıp puflasakta filmin öyle bir kırılma anı vardı ki bizi mahvetti :( ahh ahh çok feciydi :( o andan sonra filmin akışına, o saçma olaylara falan hayran kaldım .. ve deli gibi ağladım :D

    sonuç olarak ertesi gün gözlerinizin şişmesini dert etmeyeceğiniz bir gece dolu dolu ağlamak için ideal bir film ..

    tanıtım ve replikler çok hoş olmuş..
    ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bazen ağlamak istiyor dimi, bir çoğu için ideal bir film;) Yorum için teşekkürler beğenmene sevindim;)

      Sil
  8. merhaba öncelikle yeni yıl dileklerine amin diyerek sana teşekkür etmek istiyorum ben bir yıldır kore ve japon dizilerinin sıkı takipcisiyim ama bu bildigin gibi kolay olmuyor arkadaşlarım benimle dalga geciyorlar asya ülkelerine hayranlığım gün geçtikçe artıyor neyapalım bendemi delirdim dersin dizi ve film yorumlarına bayıldım ama en güzeli herkezin yorumlarına cevap yazman. harikasın cevremde konuşacağım kimsenin olmadığı bu dönemde seni tanımak çok güzel. kore delisi yerine kore mıknatısı olmak istemiştin bence oldun bile ben bu filmi izlemedim ama en kısa zaman da izlicem Daddy Long Legs uzun bacaklı baba 2005 izlemiştim başrolde Ji Won Ha bayılıyorum ona secret garden dizisinde harika bir oyunculuk sergiledi tabi Hyun Bin unutmamak lazım pordon konuyu dağıttım bu filmi izlediysen yorumlarmısın kore mıknatısı, şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bloğa hoşgeldin;) Emin ol her uzak doğu hayranının başına gelen şeyler bunlar. Bizde çoğu kez aynı davranışlara maruz kaldık ama artık pekte tınlamıyorum açıkçası. Televizyonda Muhteşem Yüzyıl'ı izliceme bir kore dizisi izlerim daha iyi:)) Söylediğin filmi izlemedim ama afişlerini görüyordum hep kısmet olmadı izlemek. Güzel yorumların için çok teşekkür ederim, bunları duyduğuma çok mutlu oldum doğrusu^^

      Sil
  9. izlemeyen biri kalmış mı demişin..benim izlemediğimi öğrenip banada izlettirdin ya pes artık kore delisi:)izlemiyenleri tek tek bulup izletmeyi amaç edindin sanırım..duygusal filmdi ama.bu filmi akşam tek başıma izleseydim bir de kendimi ağlamak üzere şartlasaydım ozaman kimse tutamazdı beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o tek kişiyi buldum tuttum kolundan bilgisayarın başına geçirdim ahah:)) Cidden ya aslında duygusal bir filmdi ama ortamdan dolayı sinir katsayım devamlı tavan yaptı, o yüzden pek ağlayamadım:D

      Sil
  10. Merhaba hoşbuldum teşekkürler Kore delisi nacizane yorumuma yanıt verdiğin için bende çok memnun oldum.Seninle aynı fikirdeyim televizyonda izleyecek birşey yok ama büyük bir sorunum var seninde bildiğin gibi Mega video kapatıldı.Videodd dizileri sildi.Ben Asya dizi takipcisiydim bidiğim fazla yer yok ama şuanda yükledikleri Dailmotion iki dakika sonra kapanıyor.Admin Windows7 Windowsxp DNS ayarlarını değiştirilmesi için uyarı yaptı fakat eşim bunun yasak olduğunu söyledi neyapaçağımı bilmiyorum dün nerdeyse ağlayaçaktımki senin sitene girdim en azın beni anlayacak kişilerin olduğunu bilmek beni rahatlattı çevremdekilere dizilerimi izliyemiyorum diye yakınsam sende iyice delirdin derler emin ol daha önce yaşadım çünki bana bu konuda yardımçı olabilirmisin lütfen .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu yüzden adımı kore DELİSİ yaptım ya:)) Mega Video'nun kapatıldığından haberim var ama şu anda kendi bilgisayarımdan girmiyorum ve zamanımda pek yok. En kısa zamanda kendi bağlantımdan girip sorununa çözüm bulmaya çalışıcam, hiç bişey yapamazsam link veririm oradan izlersin, ama şimdilik afet beni;)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim KORE DELİSİ adını gerçekden hakediyorsun afetmek nedemek çok yoğun olduğunu biliyorum .Beni çok mutlu ettim sabırsızlıkla beklicen .KORE TATLISI.

      Sil
  11. Bende bu filmi izlemedim ve izlemekte istemiyorum açıkçası....öyleyse ne demeye bu yorumu yapıyosun be kadın diyebilirsin...:))aslında ağlak filmlerden nefret ederim, yani film dediğin mutlu ve aptal aşıklarla dolu olmalı ve izleyenide mutlu etmeli diye düşünüyorum...ama filmi anlatış tarzın öylesine komik ve sempatik geldiki bir yorumda ben yazayım dedim...neden mi ağlak filme HAYIR...Çünkü o adamın yerinde ben olsaydım sevgilimin benden önce kahrından öldüğünü görmek isterdim...Varsayalım ki anlık duygusal saçmalığıma inanıpta kabul etti başkasıyla evlenmeyi işte o zaman kanserin üstüne bide verem olur onunlada yetinemeyip hırsımdan ölürdüm herhalde...ve filmlerde ki bu dramatik olsun diye insan doğasına aykırı saçma fikirler üreten kişilere sinir oluyorum elimde değil...:))ne varsa romantik komedilerde var...mutlu son...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) O zaman yorumun için teşekkür ederim Gabrini:) Ben her türden dizi-film izlerim ama benimde ilk tercihim romantik-komedidir. Aslında dram türlerini de çok severim ama fazla acitasyon yapılmadığı sürece. (Bizdeki Hayat devam ediyor- Öyle bir geçer zaman ki- gibi dizilerden bu yüzden nefret ediyorum). Bu fimde ise dediğim gibi mantığına fazla bakmıcaksın aksi halde bana göre başroldekilerin hepsi manyak derim, zati ölüyom bide göz göre göre sevdiğimi başkasıyla mı evlendiricem, pöfff:) Neyse uzattım yine, yorum için tekrar teşekkürler;))

      Sil
  12. @Adsız(ne acaip oldu:))
    Anlayışın için teşekkür ederim;))
    Biraz araştırma yaptım ama durum aynı, MegaVideo mahkeme kararıyla kapatıldı Videobb ise kapatılmamak için dizilerin hepsini sildi. Bu iki site için şu anda yapılacak pek bişi yok ama dünya genelinde protestolar yaşanmış, bizdeki Youtube olayına döndü. Büyük ihtimalle tekrardan açılacaktır ama biraz zaman geçmesi lazım;) Şimdilik Novamov,Videoweed ve Moshare üzerinden dizi izlenebiliniyor ama bunlardan dizi yükleyen sitelerde çok az. Zati olanlarla da dizi izlemek tam bir işkence, donup duruyor. O bahsettiğin DNS ayarlarıyla oynamakta işe yaramıyor pek haberin olsun, boşa uyraşma yani. Kısaca şimdilik tek çıkar yol bölümleri indirerek izlemek tabi kota sorunun yoksa;)

    *Yeppudaa dan bu konuyla ilgili daha geniş ayrıntıya ulaşabilirsin.
    *Asyadizi yeni dizileri tekrardan yükleyeceğini söylemiş ama çok zaman alacağa benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *Diğer iki bloger arkadaşımın aşağıda verdiğim blog adresleri ve katagorilerine bakarak başka hangi asya siteleri var bakabilirsin.
      (off denedim olmuyor yahu bir türlü link veremiyorum. Kısaca şu soldaki Çingular bölümü varya ordan Kore Esintisi ve Ofori adlı blogerlara bakabilirsin. Bloglarında nasıl izlenir diye bölüm var ordan linklere ulaşabilirsin)
      Kullanıcılarla yada ülkemizle ilgili bir sorun olmadığı için şimdilik yapacak bişey yok, umarım sorun en kısa zamanda halledilir;) Sağlıcakla kal...

      Not: Aslında bi sürü link vermiştim ama cevabı gönderdiğimde linkler siliniyor. En az dört(yedi oldu) kez denedim ama olmadı yine bi sorun çıkmış anlaşılan, o yüzden link ekleyemedim;) Ama dediğim gibi verdiğim adreslere bakarsan bir çok link'e ulaşabilirsin;)

      Sil
    2. KORE DELİSİ bu yoğun zamanında vakit ayırıp çözüm aradıgın için çok teşekkür ederim.Sen bir tanesin.

      Sil
    3. Asıl ben teşekkür ederim^^ Daha fazla yardım etmek isterdim inan ama blog ayarlarında sorun var sanırım. Neyse umarım bu video sorunu bir an önce çözülür de bizde rahat rahat dizi-film izlemeye devam edelim;)) Sağlıcakla kal...

      Sil
  13. selam .kore filmlerine acayip bağımlı oldum.sorun şuki nette rahatlıkla ulaşamıyorum.önerebilceğiniz siteler varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam hoşgeldin... Sana site adres, versemde pek bir yararı olacağını sanmıyorum çünkü kısa bir süre önce videolar mahkeme kararıyla silindi. Sitelerin kaliteli video yüklemeleri biraz zaman alacaktır;)

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...