2.02.2012

İzmir'e Kar Yağarsa

Gün itibariyle İzmir semalarında sayısı tespit edilemeyen beyaz cisimlerin havada uçuşarak yere intikal ettiği yetkililerce bildirildi. Ardından iletişim araçları vasıtasıyla, telaş yapılmaması ve dikkatli olunması gerektiği duyuruldu. Meraklarına yenik düşerek sabah saatlerinde sokağa dökülen İzmir halkı gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndü.


Yirmi yaşından küçükler sokakları boydan boya beyaza bürüyen bu doğa olayını anlamakta zorlansalarda, büyüklerin eski deneyimlerini paylaşması ile birlikle korkulacak birşeyin olmadığına kanaat getirdiler. İsmimin Kar olduğu anlaşılan bu küçük cisimlerin bir araya geldiğinde çok tehlikeli bir silaha dönüşebileceğini öğrenen afacanlar kartopu savaşına giriştiler. Telaşa mahal yok her ne kadar savaş desekte ölen yada yaralanan olmadı, yirmi yılda bir kar gören İzmir halkı daha kartopu yapmayı bilmediği için pek kaza yaşanmadı. Tabi içlerinde deneyimlilerde vardı(mesela ben ahah) ama onlarda çömez arkadaşlarının canını fazla yakmamak için oldukça özverilili davrandılar. Arada işin dozunu kaçıranlar ise tabana kuvvet dediler, yakalanlardan henüz haber alamadık ama onlarda akşama eve gelirler herhalde çünkü kar erimek üzere:)

Çocuklarını lahana gibi kat kat giydiren anneler ve sanki Erzurum-Sivas soğuğun da kalmış gibi sarıp sarmalanan büyüklerle birlikte kar keyfi de bir başkadır İzmir de;)) Diğer şehirler de kar yağışı pek hoş karşılanmasa da İzmir gibi kar'ı para vererek alan bir memlekette kar yağışı büyük bir sevinçle karşılandı. Her ne kadar bu sevinç karın erimeye başlamasıyla kursaklarda kalmış olsada, asıl olayın şehrin en az yarısının hastalanıp yataklara düşmesi olduğu gün gibi aşikardır:)

Bizi okumaya devam edin güncel olaylarla karşınızda olmaya devam edeceğiz / Kore Delisi haber ajansı 


.
..
...
....
Durun önce bir kendime gülem ahahhahahhahah:D Alttarafı gidip bir iki kar topu attım ama şimdiden boğazım ağrımaya başladı bile napalım katlanacaz artık bu kadarına:)) Dediğim gibi kar yağışı her ne kadar İzmir için güzel bir haber olsa da, bu kış ve soğukta Allah evi barkı olmayanlara yardım etsin... Biz iki dakika sokakta kalmaya dayanamadık onlar ne yapıyordur kim bilir:(

Neyse canlar kendinize iyi bakın, 
hava sıcaklıkları değişip duruyor
aman sağlığınızdan olmayın;)

4 yorum:

  1. Yıllar yıllar öncesinde hatırlıyorum böyle yağdığını bir de bugün.Sabahın 9 unda herkes sokağa dökülmüş,ben hariç:)Bu bize bir 20 yıl daha yeter.Sonra kar görmedik demesinler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son biz ortaokuldayken yağmıştı sanırım öyle hatırlıyorum. En azından ben bir iki kartopu oynadım da boğazım ağrıdı, sen ne ara hasta oldun yahu.İşte dışarı çıkmamanın cezası:D

      Sil
  2. iyi değerlendirseydin o anları, bol bol fotograf çekmişsindir umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmasıyla kalkması bir oldu zati canım, biraz kartopu oynayalım dedik sonrada eve gidip fotoğraf makinasını alalım diyene kadar kar eridi:D Kısmek naparsın:))

      Sil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...