10.04.2012

K-pop Dünyası (Mim)


Şarkı dinlemek bir insanı bu kadar mutlu edebilir mi yahu! Kulaklığı taktığım anda sanki başka bir dünyaya geçiş yapıyorum, kimsenin bilmediği sadece kendimle başbaşa kalaldığım bütün yalanlardan uzak benim dünyam. Evet bazen bu iki dünya arasında kalmışlığın sakıncaları da olmuyor değil mesela dalgın olduğum için her an bir arabanın altında kalma ihtimali gibi. Çekirge misali zıplayıp duruyorum, sonumu pek hayırlı görmüyorum ya neyse:) Şeker bloger Harmony bu konuya istinaden bir mim başlatmış ''Kliplerine Aşık Olduğumuz Şarkılar'' diye. Aslında bu yazıyı bana ilk paslandığı zaman yazmayı planlıyordum ama malesef evdeki hesap çarşıya uymadı (ne zaman uydu ki O_o) Malum üniversitelerin vize haftası o yüzden yazmaya yine zaman bulamıyorum. Ama ben herzaman ki gibi isyan bayraklarını çektiğim gibi soluğu blokta aldım tabiki:) Bu huyumu şuan için sevmiyorum hatta sınavlar açıklandığında hiç sevmicem ama napayım be seviyorum bloğumu, blokları, yazmayı, okumayı, konuşmayı...

Bu kadar gevezelik yeter şimdide gelelim mim'i cevaplamaya. Konumuzun sevdiğimiz K-pop alemindeki şarkı ve videoları kategorilere uygun bir şekilde yerleştirmek. Ama hemen iki uyarıda bulunayım. Birincisi şarkı dinlemeyi çok çok severim ama mp3 de. Yani şarkı hazinem geniştir fakat klipler için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, hatta berbat hafızam yüzünden sevdiğim klipleride unutuyorum. İkincisi ise bu yazıya eklediğim bitin videolar o an için aklıma ilk gelenlerdir vesselam^^

Not:Yukarıdaki resim ne kadar tatlı olmuş dimi.
Bu VIP'lerin resim çalışmalarına bayılıyorum yahu:)

~~~~~~~~~~~~~
Şaşırtıcı

Şaşırtıcı! Hımm sanırım bu kategoriye bütün K-pop şarkılarını ekleyebilirim, ''Hangisi normal ki'' diye sorsak daha doğru olurdu herhalde. Adamlarda inanılmaz bir rekabet var, her gün her an kendileri yenileyip bir adım öne geçmek için uğraşıyorlar. O yüzden aklıma ilk gelen videoları ekliyorum;)

CN Blue - Love Girl
Bende duvarıma grubun posterini asmaya karar verdim, belli mi olur belki dışarı çıkarlar:) (Bu korelilerdeki avrupa hastalığı beni öldürecek...)



FTIsland Love Love Love
Bu klibi eklememdeki amaç ne şarkı ne de klibin kendisi sadece lee hong ki ve saçları:) Ben söylemekten yoruldum bu çocuk saçlarıyla oynamaktan yorulmadı arkadaş, yanarım da buna yanarım:) Yine de sesine hayranım be hadi yine iyisin;)


Acıklı
T-ara Cry Cry
Klip ilk yayınlandığı sıra sabah akşam ilaç niyetine izliyordum, şu sıralar dozajını azaltsam da hala severek dinlediğim bir şarkı. Cha Seung Won'nun renk kattığı film tadındaki Cry Cry'ı Acıklı kategorisinde tek geçiyorum.



Jang Ri In & Xiah Junsu - Timeless (Part 1)
Bu klibi kaç kez izlemişimdir ve bu şarkıyı kaç kez dinlemişimdir artık cidden bilmiyorum. Çok güzel şarkı be... Junsu'nun dokunaklı sesi beni hüzünlendirmeye yetiyorda artıyor bile.


Jang Ri In & Xiah Junsu - Timeless (Part 2)
Bu da yukarıdaki klibin devamı merak edenler için ekledim zira birincini devamı niteliğinde. Adamlar film gibi klip çekiyorlar azizim.




Neşeli


TVXQ- Balloons
Bu klibi eklesem mi eklemesem mi diye çok düşündüm!!! Ben ki bir çoğunuzun bildiği üzere DBSK (JYJ) sevdalılarından biriyim doğal olarak elbetteki grubun iyiliğini istiyorum ve karizmalarını dağıtıcak bişi yapmam(!) Ama biri bana neşeli klip dediğinde ilk aklıma gelen Bolloons olur. Ne zaman moralim bozulsa bu klibi izleyip salak salak sırıtıyorum. Ama abi çok komikler ya:D Ben bu zamana kadar sakladım hiç bir zaman yayınlamamıştım bu klibi ama napayım onlar vakti zamanında çekmişler ki yayınlayalım diye dimi.
 DBSK'ye not: Ulan bu klibinizi izledikten sonra bile seviyorum sizi, bu nasıl bir sadakattir bendeki arkadaş kendime hayran oldum ahahah:)))



SHINee - Hello Hello
Şeker oğlanların şeker klibi. Grubu pek dinlemesemde bu klipleri pek bi sevimli.


Eritici

Taeyang - I'll Be There
Öhömm Öhömm... Canlar işin özü uzun zamandır Taeyang'a fena halde taktığım için bu kategoriye yumuk gözlünün kliplerini ekliyorum izninizle;) Zira şu anda aklıma ilk gelen isimdir...



Taeyang - I Need a Girl (Dance Ver.)



Tıpkısının Aynısı

Tıpkısının aynısı olmasada konu itibariyle birbirine benzediğini düşündüğüm iki klibi ekliyorum. Her ikisinde de ''sevdiğine kavuşamama, yarimi eller aldı'' teması mevcut. Klasik bir konu ama klipler güzel mi? Güzel. O halde sorun yok;)

DBSK - Why Did I Fall In Love With You
DBSK'nin en sevdiğim şarkılarından biridir. Grubun japonca olarak seslendirdiği şarkının klibi de bir o kadar güzel.

 


Taeyang - Wedding Dress

Şimdi farkettimde ben bu Taeyang'ın ne çok şarkısını dinliyor muşum böyle. 
Vuuu görünmez Vip mi oldum ne O_o


Şeker


K. Will I Need You
K.Will sesine hasta olduğum adam, bu genç yaşında bir çok başarılı dizi müziklerine imza atmış yetenek ve onun sevimli klibi...  Sevimlilikten kastım mı ''128√e980'' bu acaip sayılara iyi bakın şimdi de klibi izleyin;) 



Sevilesi Düetler

Bu kategoride benden olsun. Bir iki tane sevdiğim düetleri ekliyorum;)

 SeeYa & Davichi & T-ara (Hyomin & Eunjung) - Wonder Woman 
 Farkedildiği üzere farklı grup üyelerinin ve kadın şarkıcıların bir araya gelerek söylediği bir şarkı. Sevimli...


 T-ara & Supernova  - TTL (Time To Love)
Bir şarkı ancak bu kadar akılda kalıcı olabilir. 
Sevmiştim, seviyorum, sevicem...


~~~~~~~~~~~~

Kazasız belasız bir mim yazısını daha bitirmenin mutluluğu içerisindeyim;) Şimdide geldi bu mim paslamaya Kimbapsushi, Sağbeyin, Sevgili Günlük sizleri seçtim canlar bakalım sizlerin sevdiği, gözünün gönlünün takıldığı klipler hangileriymiş. Haydi size kolay gele:)

Her şey gönlünüzce olsun.
Bassa!

15 yorum:

  1. Taeyang harika bir sanatçı. Hani bazen diyorum çok mu abartıyorum onu gözümde ama HAYIR! o gerçekten de Asya'nın en iyis sanatçısı bana göre. Dansıyla, sesiyle, enstrüman çalışıyla, kişiliğiyle ve karakterleriyle inanılmaz biri. Ve onu sevenleri gördükçe mutlu oluyorum. Kaliteden anlıyoruz çingu :)

    Güzel bir yazıydı, ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  2. İlk başlarda sizin BigBang için yazdığınız yazıları okudukça ''ulan bunlar niye bu kadar seviyor bu grubu'' diye düşünürdüm hep. Ama bende grubu ve özellikle de Taeyang'ı takip etmeye başlayınca sizi çok iyi anladım çingu. Adam cidden çok iyi yaa. Sadece sesi değil dans edişi, gülüşü, utangaçlığı aynı zamanda dışa dönüklüğü bir numara.
    Galiba bu kerata beni ufaktan etkiliyor, yazıyı yazdıktan sonra farkettim ki en çok Taeyang'ın videolarını paylaşmışım:))
    Yorum için teşekkür ederim çinguya;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben halen daha bu insanlar BigBang'in neyini seviyorlar diyoyrum. Nesine bu kadar çok kendilerini kaptırıyorlar diyorum. Belki dinlesem, video kliplerini izlesem bende senin gibi hoşlanabilirim ama ne izleyecek ne de dinleyecek vaktim var :)

      Sil
    2. :)) Aynı kelimeleri bende kullanıyordum ama işte dinlemeden, diğer gruplarla karşılaştırmadan aradaki kalite anlaşılmıyor;)

      Sil
  3. Lee'ye katılıyorum desem, kaçsam olur mu acaba:) Ağzımdaki bütün lafları alıp, yyazmış resmen! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahh bu sınıfta uyuya kalan öğrencinin soru soran hocasına verdiği cevap gibi olmuş:D Bende Lee'ye katılıyorum:))

      Sil
  4. Acıklı, Şaşırtıcı, Sevilesi Düetler kategorilerine %100 katılıyorum :D Aynı duyguları paylaşıyoruz ;) Zaten sevmem için bana CNBLUE, FTISLAND, T-ARA, DAVICHI demen yeterli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim gitti:) Zevklerimiz aynıymış tayfun sevindim, nasıl olsa bol bol bu grupların şarkılarını paylaşıcam. Hepimiz nasipleniriz ucundan kıyısından;)

      Sil
  5. seçimler süper olmuş kore delisi :) özellikle listede cn blue'yu ve ft island'ı görmek çok güzel oldu benim açımdan :)
    ahaha TVXQ- Balloons'u ilk kez izledim ve ba-yıl-dım :)) moralim bozuk olduğunda açıp izleyeceğim :)))
    en ufak derecede bile olsa acıklı bir şeye dayanamam ama t-ara cry cry gerçekten çok acıklı gene mahvoldum izlerken
    aynen ben de taeyang'a taktım , o söylesin ben saatlerce dinlerim :)birkaç sene önce bigbang dinleyeceksin deseler inanmazdım ama adamlarda özellikle taeyangda yetenek var ve bu kadar başarıyı kesinlikle hakediyorlar
    bu arada 128√e980 işine bayldım,bayıldım :)) harika bence :) bizden geçti ama liseye gidenler bu taktiği kaçırmadan uygulasın :)
    seçimler süper olmuş tekrar ellerine sağlık :)) ayrıca mim için çook teşekkür ederim :) dizilere ödül verdikten hemen sonra jet hızıyla yazacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FT Island artık temel taşlarımdan biri oldu onları anmamamak olmazdı;)Dimi ama Balloons çok tatlı bir klip:D Canım sıkıldıkça başa sarıp sarıp izliyorum resmen mutluluk kaynağı gibi bişi, sevimli keratalar ahah:))
      Cry Cry uzun zamandır dinlediğim ve izlediğim belkide en iyi klip.Cidden bu kızlar çok başarılı. T-ara'yı ayrı bir seviyorum.
      İnşallah yakın zamanda Taeyang hakkında bir yazı yazmayı düşünüyorum orda ondan bol bol bahsedicem o yüzden bu velede olan hayranlığımı burda daha fazla deşifre etmeyeyim:D
      Vayy daha önceki mim hala duruyor mu, ben bile yaptıysam herkes cevaplamıştır diye düşünmüştüm:D Tamam o zaman en kısa zamanda sende listeni hazırlada gözümüz bayram etsin emi;))

      Sil
  6. kpop mimleri birbirinden güzel çıktı, dizilerden sonra kpop güzel bir değişiklik oldu :D ben hala kpop'a çok yabancıyım, ama hazır mim bana da gelmişken arkadaşların listesinden neler araklayabilirim diye tek tek dolanıyorum :D :)))))))))) neyse ki listelerdeki şarkıların %50sini bir şekilde duymuşum, aferin bana eheh :D

    timeless'in hastasıydım misal, junsuyu ilk orda dinlemiştim, çinli kızın sesine de bayılmıştım :)
    ballons'u ilk defa burada izledim, sırıtmaktan bir hal oldum ama gayet başarılılar aslında, onları bu hale sokan yönetmen utansın bizim oğlanların bi suçu yok :D

    i need you'daki 128√e980 olayı süpermiş, hiç beklemiyordum bayıldım klibe de şarkıya da :D

    T-ara'yı farkında olmadan ne çok dinlemişim, TTL'ı izlerken ben bu şarkıyı nerden duydum ki alla alla filan desemde sonradan jeton düştü çok şükür :D Time To Love'ın başka bir versiyonunu da coffee house ost'unda dinlemişim :)

    ellerine sağlık çok güzel bir liste hazırlamışsın, içim açıldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheh So Ji Sub enişte yüzünden gözün başka bişi görmüyor ki çingu normaldir yani:) Benimde aman aman bir şarkı daarcığım yok ama fırsat buldukça kpop dünyasına dalıyorum. Eheh beğendiklerinin hepcini araklayabilirsin çingu zira kategorilerin bazıları cidden zordu:))

      '''ballons'u ilk defa burada izledim, sırıtmaktan bir hal oldum ama gayet başarılılar aslında, onları bu hale sokan yönetmen utansın bizim oğlanların bi suçu yok :D'''
      Ahahh cidden çok yerinde bir tespit olmuş, tamamiyle katılıyorum bütün suç bu yavrucaklarımı şebeğe çeviren yönetmende:D:D

      Sil
  7. Adminciim acaba melody of love dizisinin 41. bölümündeki düet şarkıyı biliyorsan ismini paykaşırmısın çok lazım

    YanıtlaSil
  8. Tam emin olmamakla birlikte şakının adını ''Singing'' diye biliyorum. Dasom & Baek Seong Hyun Singing diye yazarsan direk bulursun;)

    YanıtlaSil
  9. Bap neden sevilmiyor bi bilginiz var mi

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...