19.12.2011

Smile,You - Gülümse

 Kurbağa ile Aptal...


Herkese selammm... 

Uzun bir aradan sonra nihayet yazı yazabiliyorum bloğuma. O kadar çok şey birikti ki hangisini yazsam, nerden başlasam bilemedim. Bir ara herşeyi tek bir postta yazayım dedim ama bu diziyi ayrı tutmak istedim diğerlerinden o yüzden haydi başlayalım ve bir çırpıda yazalım zira fazla vakit yok;)

Dizimizin ismi Smile, You diğer bir adıyla Smile Honey, korecesi 그대, 웃어요, bizim deyimimizle Gülümse. Gülümse aslında 2009 yılında yayınlanmış bir dizi ama daha önceden türkçe çevirisi yapılmadığı ve olanlarda karman çorman olduğu için izlememiştim, sevmiyorum başka dilde dizi izlemeyi. Neyse işte sonunda çevrilmeye başladı da bende kıyısından köşesinden nasipleniyorum. Smile You tür olarak romantik-komedi ve aile tarzında, tam tamına 45 bölümlük bir dizi. Evet diğer kore dizilerine göre bölüm sayısı uzun ama izlemeye başladıktan sonra birazcık daha uzun sürseydi diyeceğiniz türden eğlenceli, matrak, romantik bir dizi o yüzden bölüm sayısını kafanıza takmadan izleyin;)

Diziyi izlememiş olanlar için baştan uyarımı yapayım, dediğim gibi Smile You ne kadar romantik-komedi ise bir o kadar da aile dizisi. Yani aile içindeki olaylara dizi de baya yer verilmiş. Ben bu sefer diziyi atlaya atlaya izledim, nerdeyse bütün bölümlerine baktım sayılır ama toplasan üç dört bölüm anca yapar. Fazla zamanım olmadığı için böyle yaptım, kaldı ki ben öyle uzun uzadıya aile dizilerini pek sevmem ama bu dizideki aileler evlere şenlik cinsten. İnsanı çok fazla sıkmadan, her bölümünde heyecanı yüksek tutmayı başaran, kusursuz karakterlerden ziyade daha çok normal (ahaha) insanlardan oluşan sevilesi bir dizi. Yeni başlayan dizilerin sadece ilk bir kaç bölümü izleyip yorum yapabiliyordum ama bu dizi sizi uzun bir süre hayal kırıklığına uğratmayacaktır garanti ediyorum;) (Sonunu bende hala izlemedim ama)

Konusu: Seo Jung In zengin bir ailenin küçük kızlarıdır. Global Motor adlı bir şirketin zengin oğlu Lee Han Se ile biraz da ailesinin zoru ile evlenme eşiğine gelir. Kızımızın babası aslında küçük kızını zengin velet Lee Han Se ile evlendirip sallantıda olan şirketini kurtarmayı istemektedir. Ama çiçeği burnunda yeni evli çiftimiz balayı yolunda Seo Jung In'in şirketlerinin iflas ettiğini öğrenirler. Bunun üzerine Lee Han Se ailesinin baskısıyla kızımızı gelinliğiyle yolun ortasında terkedip gider... İşte bütün hikaye, cümbüş bundan sonra başlar.
Kendisini para yüzünden evlendirmeye çalıştıkları için ailesine küsen kızımızın aklına babasının uzun süre şoförlüğünü yapan büyükbaba gelir. Ve şımarık kızımız bundan sonra alışık olmadığı bir çevrede yaşamaya başlar. Bu küçük eve bir de kızımızın evsiz kalan ailesi ve büyükbabanın yakışıklı torunu Kang Hyun Soo da girince şamata başlar;)

Biraz karışık gibi görünebilir çünkü oyuncu kadrosu baya kalabalık, sonuçta iki aile birden var dizi de ama işin aslı kısaca bir evle yaşamak zorunda kalan iki çatlak aile ve bu ailede filizlenen gençlerin aşkı diyebiliriz.

Oyucular:
 ***
Seo Jung In (Lee Min Jung)

Kafasına eseni yapan, çatlak, şımarık bir zengin velettir kendileri. Ailesinin durumu iflas edene kadar iyi olduğu için el bebek gül bebek büyütülmüş o yüzden biraz hırçın, rahatlığa alışmış ve bu güne kadar zoluk görmemiş biri işte. Velakin kader bu ya bir gün içinde cici kocasını, parasını, evini kaybeder ve Kang'ların evine yerleşir. Zamanla da kedi-köpek gibi didiştiği Hyun Soo'ya aşık olu verir ama Jung In için hiç bir şe tam yolunda gitmez;) 

Kızımızı BOF'tan hatırlarsınız orda da bu dizidekine yakın çatlak bir rolü vardı ama burda tan kendini bulmuş diyebilirim. Sevecen, manyak ama bir o kadar da doğal. Jung In karakterini çok sevdim ben hatta dizide ki en çok sevdiğim karakterdi;)

***
Kang Hyun Soo (Jung Kyung Ho)


Kang Hyun Soo yurt dışında eğitim alıp gelmiş bir motor müdendisidir (yada bunun gibi bişey). Eğitimini tamamlayıp eve dönerken yolda deli kılıklı bir kızla (Jung In) karşılaşır ve zaten karışık olan hayatı daha da içinden çıkmaz bir hal olur. Bu çatlak kızın aslında sekiz yıldır aşık olduğu kadının küçük kız kardeşi olduğunu öğrenir, herkes için olaylar çok farklı yönlerde cereyan etse de aynı evde çakışır kalır.

Bu çocuğu Misa'dan hatırlarsınız, hani kızın sevdiği ana kuzusu bir çocuk vardı dizinin başlarında o işte.

***

Diğer oyuncuları tanıtmıcam zira ucu bucu görünmüyor bu işin:) Dediğim gibi hem çok içimizden, doğal karakterlerle dolu hemde farklı gelen bir havası var. Ciddi anlamda bir kaç yerde atlayarak izledim ama çok nadir. Ha bide aklıma gelmişken, bölüm sayısı uzun olunca hen bir sahneyi ve olayları acele etmeden çekmişler. Bizim dizilerdeki gibi büyükbabadan toruna kadar (hatta daha da ilerliyordu galiba) uzanıyor sülale ama bizdeki gibi sıkıcı değil, bölümler arasındaki heyecanı olabildiğince canlı tutmuşlar ve o kadar kalabalık kadroyu güzel harmanlamışlar;)

Son olarak aklıma gelen küçük ayrıntıları da yazayım; mesela büyükbabaya bayıldım ''be adam sen ne tutumlu şeysin'' dedim durdum:) Sonracıma büyükbabanın evdekileri hergün sabahın altısında kaldırıp, üstlerinden hiç çıkarmadıkları yeşil eşofmanla spor yaptırmasını sevdim. Ve son olarak dizide sadece tek bir çiftten ziyade bir çok karakter üzerinde durmalarını da sevdim... Bu böyle uzar gider;)

Smile You tamda moralim bozukken karşıma çıktı çokta iyi oldu çünkü dizide birbirinden komik bir çok sahne var. Eğer sizde birazcık tebessüm etmek istiyorsanız izleyin derim bu manyak aileleri ve şu aşağıdaki tatlı çifti ;) Dizi şu anda birçok sitede var o yüzden link vermicem ama burdan şarkı eşliğinde diziden kesitler izleyebilirsizin, fikir sahibi olmak için;) Hepinize iyi seyirler...

13 yorum:

  1. Kolum uyuştu dengesiz oturmaktan ama yorum yapmadan edemeyeceğim. Sevgili arkadaşım So Eun bu yazıyı okuduktan sonra şiddetli bir şekilde diziyi izlememiz gerektiğini söyledi. Listeye alınmıştır. Eline emeğine sağlık. Çok güzel bir yazı. Paylaşım için teşekkürler ^^ :)

    YanıtlaSil
  2. Bu dizi ilk başladığında izlemeye başlamıştım, 4-5 bölüm kadar izlemiş sonra çeviriler edeniyle bırakmak zorunda kalmıştım. Yeniden aklıma geldi yazın sayesinde, hemen izlemeye başlamalıyım. Ben seviyorum bu tarz kdramaları.

    Büyükbaba ve ailesini çok sevmiştim ben :D Eşofmanları falan çok güzeldi:)

    Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  3. Yazını okuduktan sonra izlenilecekler listesine alınması gerektiğine karar verdim bu dizinin:)) Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. @EunHye: Umarım So Eun'u hayal kırıklığına uğratmam ama eğer bu tarzda dizileri seviyosanız kesin beğenirsiniz;) Zor şartlar altından olmana rağmen yorum yazdığın için ben teşekkür ederim:P

    @Mydestiny: Aynen çingu bende ilk bölümlerini izleyip bırakmak zorunda kalmıştım neyseki şimdi çevriliyor. Aha büyükbaba çok matrak ya, eşofman olayı ise bilindik ama kendine has orjinalliği var sevdim sevdim:))

    @Sadecedeniz: Rica ederimm, izle bakalım beğenecek misin sende;)

    YanıtlaSil
  5. ben de ilk bölümleri izleyip bırakanlardandım; sanırım bölüm sayısı biraz korkutucu gelmişti :P ama sen bu kadar övdüğüne göre izlenir ;) bi de Güneş ve Ay'da kötü adam (San Young) rolü için düşündüğüm ilk isim Jung Kyung Ho'ydu, biliyor musun? Hani dizilerde cast değişir ya, bende de öyle oldu :D :D

    YanıtlaSil
  6. @Hikaruivy: Devam et hikarum senin hoşuna gidebilecek bir dizi, hatta eminim seviceksin, bölüm sayısı gözünü korkutmasın iki dizi izlemişsin farzedersin;)) Senle düşüncelerimiz bir mi ters mi işliyor çözemeedim yahu. Ne kadar sevdiğim adam varsa heğicini gıcık San Young yapmışsın :))) Andee şirooo bari Kyung Ho dan uzak dur ahah:D:D

    YanıtlaSil
  7. ben bu dziyi çok sevdim ya.bölüm sayısı çok olduğu için sıkılırım sanmıştım.şimdi bitince arıcağım bu diziyi bağımlılık yaptı. jung ın e bayılıyorum.mimikleri falan ne tatlı kızdır o.

    YanıtlaSil
  8. Vay kimleri görüyorumm, ben bloğun yolunu unutmuşsundur diye düşünmüştüm halbuki ahahh:))
    Kız çok tatlı ya maşallah oyunculuk desen var güzellik desen oda var daha ne olsun. Bende dizinin finalini yaptım rahatladım, eğlenceli sıcacık bir diziydi;)

    YanıtlaSil
  9. AHH BENDE GUNLERDIR BU DIZININ ADINI ARIYORUM RESMINI GORMUSTUMDE^^ COK SAOLLL

    YanıtlaSil
  10. @Tuğba: Rica ederim Tuğba, izle izle pek tatlı bir aile dizisi;)

    YanıtlaSil
  11. İzlerken çok eğlendiğim bir diziydi. Herkese tavsiye ederim. Ost'uda gayet başarılı bir dizidir.

    YanıtlaSil
  12. Oyy çok gülüyorum ben evdekilere. Jung ın favorim tabi kang soo ile beraber. Ajjumalar ayrı zaten. İşin aslı çok bizden bir dizi. Yalnız lee ming' i çok beğeniyorum çok tatlı bir kız. Dizileri izlenmeli. Mesela big çok seveceksiniz. Ya da all about my romance şiddetle tavsiye ederim. Paylaşım da çok güzel olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Dizi hiç bir yerden açılmıyor yardımcı olun admin

    YanıtlaSil

[Bilgilendirme: Saygı sınırlarının çiğnenmemesi adına gönderilen yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanmaktadır.]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...